Honda BF2A, BF2D, BF2,3 hlade cilindar i glavu zrakom ali auspuh hlade vodom (impelerska pumpa). Malo su bučnije ali mi kontinentalci smo navikli na taj zvuk na kosilicama pa nam ne smeta. Imao sam dvije BF2A (jedna Japan a druga isto Japan ali s Osječkim naljepnicama).
Motorići su perfektni. Pale ama baš uvijek, nikad se kandela ne zaulji ili zalije gorivom a potisak bolji od Tomosa 4 (nebitno koja kapa).
Honda BF4,5 i BF5 su vodom hlađene. Svejedno prilično bučne i bez ugrađenog tanka šta im je (za mene) prilična mana.
Malta 3KS se dokazala kao bestbuy i odličan kompromis i za panulu i kao pomoćni. Pouzdan, tih, snažan i lagan. Smrducka po ulju ali neki to vole... Ja sam je dugo tražio ali nisam dočekao svoju priliku za kupnju.
Na A35 ako staviš 42mm klip onda ti ostaje pretanka stijenka cilindra i ako ga jače opteretiš sigurno se pregrije. Mislim da je max 40mm a njega. I 40mm razbije radilicu za jedno ljeto.
Ali zato taj 42mm ti ide dobro na APN4/APN6, 15SLC, ATX, BT50 koji također koriste 38mm ali imaju deblju stijenku pa "podnesu" i 42mm
15SLC i BT50 imaju jače radilice s boljim igličastim i dugo rade bez problema s 42mm.
Ma našao sam neku pentu pa bih postavio pitanje koji je to model i jel bi bila dobra za panulu? Ili samo za pomoćni?
Bojim se da bi troškovi servisa mogli biti prilično visoki, pogotovo ako ispadne iz TAKTA.
I još nešto, jel pali na prvi zub ili je treba puno nagovarati? Da ne bi "zalila" kandelu...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.