Plovila Mlakar

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Iskustva s Plovila Mlakar

PostPostao/la Pape » 29. 08. 2016. (16:43)

...neman papovku iman Hatsana 125 5,5mm... i na suvom je...donaciju davno dobija...tamo negdi 93...

...aj zavrci rucicu...misto da pimplas vamo...gubis po 9 kuna po nezavrtnju...a znas da ide 9 po 9....ako mislis uspit skupit za pripisat maestral 699,99 na svoje ime....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la popecek » 29. 08. 2016. (17:28)

Bravo marin, sve što si naveo stoji. I ja sam prošao sličnu situaciju i na kraju otišao sam po brod. Ne znam jesi li vlasnika tog Ocqueteau jedino kontaktirao, ako jesi onda si imao velike sreće da ste uopće stupili u kontakt i da ti ga je želio prodati. Meni se dosta njih nije htjelo javiti, a neki s kojima sam stupio u kontakt nisu htjeli prodati brod u RH.
popecek
Member

PostPostao/la el passo » 29. 08. 2016. (19:16)

lupis je napisao/la:
Znači ako kupim Istranku za 3 i ako ulozim 2 ona vridi 5?

Zašto je u Fr ponuda veća od potražnje?Zašto nitko nije zainteresiran za stari brod?

1. Ne, ako neko plati istranku 3 znači da treba uložiti jedino u bolji fish finder...jer ima sve što treba. Ako si na cifru od 3 išao uložiti još 2...a da to nije cijena fishfindera onda si se zaje..

2. Nije francuska jedina. Ima tu i američko tržište, pa čak i nama puno bliža italija. Zato jer je drukčiji standard i ljudima se neda kao ovdije klepati neku polovnu kramu u kučnoj radinosti par godina nego jednostavno keširaju nešto novo ili polovno ali novijeg godišta. Tako da plovila gube vrijednost a ne kao istranka kojoj je vijena prije 30 god bila 3000 maraka a sad je 3000 eura
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la lupis » 29. 08. 2016. (19:50)

Ja sam lijepo napisao da mi je razumljiv uvoz plovila do 10 godina starosti,i onih starijih koji ne zahtijevaju ulaganja veća od cca 500 eu.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la el passo » 29. 08. 2016. (20:34)

Pape, ako ti se da, mislim da bi tvoj slučaj...uvoza i obnove...mogao dati malo relevantnih podataka o tome koliko se isplati to učiniti u vlastitoj režiji u odnosu na kupnju od firme kao što je Plovila Mlakar. Čisto da se vide pozitivne i negativne strane jedne i druge opcije
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la marin » 29. 08. 2016. (20:37)

popecek je napisao/la:Bravo marin, sve što si naveo stoji. I ja sam prošao sličnu situaciju i na kraju otišao sam po brod. Ne znam jesi li vlasnika tog Ocqueteau jedino kontaktirao, ako jesi onda si imao velike sreće da ste uopće stupili u kontakt i da ti ga je želio prodati. Meni se dosta njih nije htjelo javiti, a neki s kojima sam stupio u kontakt nisu htjeli prodati brod u RH.

Kupija sam u brokera, firma koja se bavi održavanjem i prodajom brodova, prodaje za privatne vlasnike njihov brod. To je olakšavajuća okolnost jer su oni spremniji i otvoreniji za strance, a i nema ih baš malo, svaka lučica
ti ima takvu firmu ili njih više.
Ali treba pogledat po sebi, da staviš oglas za brod u njuškalo i da ti se mailom javi iskrivljenim hrvatskim neko iz albanije ili rumunjske, zapita bi se koliko je taj ozbiljan, i zašto bi se ti uopće zajebava njemu odgovarat, kad će ti se prije ili kasnije
javit neko s kim nema nikakvog rizika. Znači nać nekoga ko priča francuski, platit mu ako triba i sist s njim za telefon. Nakon prvog kontakta kad ovi shvati da si normalan i ozbiljan, sve ide puno lakše.
Oni svi razume engleski, zamisli koliko engleza živi na azurnoj obali, di bi oni stigli kad ne bi razumili engleski, drugo je što ga izbjegavaju pričat radi njihovog rivaliteta, ali i to se promini nakon nekog vrimena
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la lupis » 29. 08. 2016. (20:59)

Ja sam mislio dosad da su to brodovi za Atlantik a ne da voze na milju uzduž azurne obale...
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la marin » 29. 08. 2016. (21:05)

ma ne voze oni nigdi uglavnom, zato i imaju toliko malo sati ... gleda malo kako to funkcionira, izadju tu i tamo malo isprid svoje lučice eventualno koju milju i tu bace udicu, di mogu vozit, sve ravno do maroka
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la lupis » 29. 08. 2016. (21:16)

tomsic davor je napisao/la:A odje te dodje brod te veličine sa motorom od 50 ks preko 35.000e...I to pitanje jel dobra propela,pa jel ili ono pa što ne ide i tako dalje...Ima računice poći vanka vjeruj mi...

Na koji brod misliš?
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 30. 08. 2016. (11:30)

Grašo,Betina...onaj novi gradac što izgleda kao tetrapak dodje 25.000 e sa nekim malim dizelom...
Ma bilo koji sa dizelom da je nov dodje toliko...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la chomli » 30. 08. 2016. (12:02)

tomsic davor je napisao/la:Grašo,Betina...onaj novi gradac što izgleda kao tetrapak dodje 25.000 e sa nekim malim dizelom...
Ma bilo koji sa dizelom da je nov dodje toliko...

Samo još dodajem da je riječ o graši 19 i betini 600 koji jednostavno nisu klasa npr merry fishera 635 i sličnih francuskih brodova.
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la solozabal » 30. 08. 2016. (12:54)

Evo nakon ovoliko stranica napisani uzalud ko bi kupija a ko nebi kupija brod od mlakara ili sličnih napisat cu kako sa se ja dogovorija s mlakarom da mi dovede brod iz francuske.
Ja san tražija merry fišera 695 da mi ga pronađe sa yanmarom 140 on mi je reka da kad nađe brod koji se njemu čini dobar da ce mi poslati slike javit za cijenu i da ču mu ja potvrdit jel želim ili ne .
Posla mi je slike prvoga merry fišera 695 ali je u njemu bija motor yanmar 110 ks tako da ga nisam upčne ni uzeja kao opciju . Nakon tog mi je posla slike ovoga kojega san uzeja bilo je 15 tak slika broda i motora
brod je bija još u moru tako da su ga provali tamo i mlakar mi je reka da je brod ok i da ga uzmem . Dao mi je garanciju da ako se šta dogodi u narednih 6 miseci od kada ga bacim u more da ce on pokrit trošak .
I to je to brod je dovežen u njega gori u Krapinu dogovorili smo da če on ispjeskarit podvodni dio do đelkota i urededit ga, 4 ruke prajmera i dvi ruke tvrdoga intonika . To je bilo u cijeni broda ( to sam mu uzica da mi napravi ).
Nije ništa drugo radija osim šta ga je opra i očistija. Posli mi je bilo žaj šta nisan dogovorija i poliranje jer oni to rade savršeno ( gledajuči one brodove koji su odradili ).
Ka šta je marin reka brod je bija gol nije ima ni špirun ni platformu ni tendu. To san napravija u svom aranžmanu motor je za sada dobar neman nikakvih zamjerki odradija je ovo lito nekih 60tak uri bez greške . Ja san zadovoljam sa mlakarom
kako je reka tako je meni i napravija .
A sad šta se tiče ukusa neko nebi francuza neko nebi ove naše brodove, sto ljudi sto čudi neznan zašto to triba raspavljat .
Al cu samo dodat da: konkertno ču reč za ovoga moga meri fišera on se može vozit od 4 do 20 kt u kojemu kod očeš režimu, najlipše motor radi kad se vozi pun gas . :D
al tu je potrošnja enormna prepostavljam. A kad bi ga vozija ko neki forumaši 6,8 (čini mi se da je to ona famozna najbolja brzina) garantiram da bi manje trošija nego perkins. :lol:
Neznan zašto se raspravlja o potrošnji kao o glavnoj stvari na brodu , oli nije glavnije da se plovi a ne da se gleda koliko troši . Da neman za ulit nebi ni kupova brod al to je samo moje mišljenje .
solozabal
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Merry Fisher 750 volvo 200; Istranka

PostPostao/la dimulius » 30. 08. 2016. (13:04)

kad si vec tu :mrgreen:
koliko ti vata max djiri (u brzini naravno)
i koliko ti triba djiri za 15 cvorova?
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la solozabal » 30. 08. 2016. (13:06)

3300 vata na max tu ide 20 kt
a za putnu ga držin na 2800 to je 15kt
solozabal
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Merry Fisher 750 volvo 200; Istranka

PostPostao/la dimulius » 30. 08. 2016. (13:12)

Zadnja izmjena: dimulius; 30. 08. 2016. (13:25); ukupno mijenjano 1 put/a.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.