Evo nakon ovoliko stranica napisani uzalud ko bi kupija a ko nebi kupija brod od mlakara ili sličnih napisat cu kako sa se ja dogovorija s mlakarom da mi dovede brod iz francuske.
Ja san tražija merry fišera 695 da mi ga pronađe sa yanmarom 140 on mi je reka da kad nađe brod koji se njemu čini dobar da ce mi poslati slike javit za cijenu i da ču mu ja potvrdit jel želim ili ne .
Posla mi je slike prvoga merry fišera 695 ali je u njemu bija motor yanmar 110 ks tako da ga nisam upčne ni uzeja kao opciju . Nakon tog mi je posla slike ovoga kojega san uzeja bilo je 15 tak slika broda i motora
brod je bija još u moru tako da su ga provali tamo i mlakar mi je reka da je brod ok i da ga uzmem . Dao mi je garanciju da ako se šta dogodi u narednih 6 miseci od kada ga bacim u more da ce on pokrit trošak .
I to je to brod je dovežen u njega gori u Krapinu dogovorili smo da če on ispjeskarit podvodni dio do đelkota i urededit ga, 4 ruke prajmera i dvi ruke tvrdoga intonika . To je bilo u cijeni broda ( to sam mu uzica da mi napravi ).
Nije ništa drugo radija osim šta ga je opra i očistija. Posli mi je bilo žaj šta nisan dogovorija i poliranje jer oni to rade savršeno ( gledajuči one brodove koji su odradili ).
Ka šta je marin reka brod je bija gol nije ima ni špirun ni platformu ni tendu. To san napravija u svom aranžmanu motor je za sada dobar neman nikakvih zamjerki odradija je ovo lito nekih 60tak uri bez greške . Ja san zadovoljam sa mlakarom
kako je reka tako je meni i napravija .
A sad šta se tiče ukusa neko nebi francuza neko nebi ove naše brodove, sto ljudi sto čudi neznan zašto to triba raspavljat .
Al cu samo dodat da: konkertno ču reč za ovoga moga meri fišera on se može vozit od 4 do 20 kt u kojemu kod očeš režimu, najlipše motor radi kad se vozi pun gas .
al tu je potrošnja enormna prepostavljam. A kad bi ga vozija ko neki forumaši 6,8 (čini mi se da je to ona famozna najbolja brzina) garantiram da bi manje trošija nego perkins.
Neznan zašto se raspravlja o potrošnji kao o glavnoj stvari na brodu , oli nije glavnije da se plovi a ne da se gleda koliko troši . Da neman za ulit nebi ni kupova brod al to je samo moje mišljenje .