Plovila Mlakar

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Iskustva s Plovila Mlakar

PostPostao/la lupis » 29. 08. 2016. (08:15)

chomli je napisao/la:Također, ako u "kramu" od 9k€ uložiš 5k€ na "pametnu" rekonstrukciju, taj brod sad realno vrijedi 14k€. I ne može se više zvati krama...

Znači ako kupim Istranku za 3 i ako ulozim 2 ona vridi 5?

Zašto je u Fr ponuda veća od potražnje?Zašto nitko nije zainteresiran za stari brod?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la dimulius » 29. 08. 2016. (08:30)

donekle je zanimljivo da novi i skoro novi brodi kostaju ka i kod nas.
Ovo ide u prilog lupisovoj tvrdnji pa ma kako se neki opirali ;)
dimulius
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la lupis » 29. 08. 2016. (09:05)

Ma klasika...,kad si u ulozi kupca onda je sve precijenjeno,a kad si prodavatelj onda u cijenu ukalkuliraš i sate dok si pio bevandu dok se sušila pitura...

Nautika je luksuz samo onom tko plovi tri miseca,ostalima je to dio života,a ići renovirati stari brod tako da je samo vrijednost navodnih radova skoro 100% realne cijene broda to možemo isto nazvat luksuz,iako je to blaga riječ..
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la chomli » 29. 08. 2016. (11:37)

lupis je napisao/la:
chomli je napisao/la:Također, ako u "kramu" od 9k€ uložiš 5k€ na "pametnu" rekonstrukciju, taj brod sad realno vrijedi 14k€. I ne može se više zvati krama...

Znači ako kupim Istranku za 3 i ako ulozim 2 ona vridi 5?

Zašto je u Fr ponuda veća od potražnje?Zašto nitko nije zainteresiran za stari brod?

Kao što rekoh, ovisi u što si uložio, i da li je uopće bila cijena kupljenog broda realna.

Vidim da si potpuno ne upućen, ali to te ne sprječava trolati ;) As usual :shh:
Uglavnom, do prije par godina cijene tih istih polovnih ocqueteau-a , esteou-a i sl. (francuzima su to "narodni" brodovi kao nama dalmatinke, primorke, maestrali) su bile oko 20k€. Međutim (ne znam da li je povezano) otprilike u vrijeme zadnje krize došlo je do naglog povećanja cijene vezova u marinama, što puno francuza više nije moglo plaćati. Za neke marine znam da im u ugovorima stoji da ako ne platiš vez u određeno vrijeme, oni mogu prodati brod umjesto tebe da bi namirili potraživanja. I to je zapravo utjecalo na cijene polovnih brodova u Fra.

lupis je napisao/la:Nautika je luksuz samo onom tko plovi tri miseca,ostalima je to dio života,a ići renovirati stari brod tako da je samo vrijednost navodnih radova skoro 100% realne cijene broda to možemo isto nazvat luksuz,iako je to blaga riječ..

Prvo definiraj odrađene radove po stavkama pa komentiraj ukupnu cijenu.
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la tomsic davor » 29. 08. 2016. (12:10)

Lupis merry fisher 635 novi košta 45.000e
A polovni već od 10 do 25.000e u fr. Zavisi od stanja...
I naravno nema torpeda...
Činjenica je da za pristojan mf 635 moraš dati od 15.000 do 20.000 e...
E sad...Jel to puno ili malo ne znam... Ali ja hoću takav brod i toga odje nema...tu je sva filozofija...
Dobra je i pasara kome tako nešto treba...kao i tebi tvoj m700,ne treba ti brže i bolje i zato ti je najbolji...
Ali je smješno uporediti merry fishera ili antaresa sa maestralom...ili bilo kojim novim brodom kod nas...
Eto zato ljudi idu vanka po te stare krame...pa nismo valjda svi ludi da kupujemo nešto što ne valja...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la lupis » 29. 08. 2016. (13:18)

Ne niste ludi.
Ludi su Francuzi koji ih ne žele kupit i s njima se zajebavat.

Da ne bi bilo zabune...,meni je sasvim prihvatljiv uvoz brodova do 10 godina starosti i onih koje nije potrebno odmah rastavljati...,znači da nema nužnih dodatnih ulaganja...,ali izgleda da je normalno povoljno kupit brod za koji se smatra da je pouzdan i bez greske,a onda ga za svaki slučaj iz temelja renovirati,i cijenu takvog ulaganja pribrojiti na vrijednost broda.

A u stvari.....,samo treba priznati da ako si kupio brod za 9,renovirao ga za 4,...da si te 4 u stvari popušio,jer si brod u startu preplatio za taj iznos.
Svaka dobra stvar košta,pa tako i brod.Onaj u kojeg ne treba ulagati je skuplji od onog u kojeg treba ulagati, bez obzira na formu trupa.Nisu ni vani dobri deplasmancima baš jeftini,a svatko kupuje ono što mu treba....,jedino što razni popravci ne povećavaju vrijednost .. ;)
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la macro » 29. 08. 2016. (13:49)

Najgore je uzet brod pa onda ic minjat motor :D
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la tomsic davor » 29. 08. 2016. (14:12)

Tako je...
Ali evo recimo esteou 630... Ima ih za 4 5.000e tamo...
Da uzmeš novi motor od 50 ks i generalno središ brod...
Daćeš 20.000 e i imati stvarno dobar brod i novi motor...
A odje te dodje brod te veličine sa motorom od 50 ks preko 35.000e...I to pitanje jel dobra propela,pa jel ili ono pa što ne ide i tako dalje...Ima računice poći vanka vjeruj mi...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la porer » 29. 08. 2016. (14:44)

Već dugo nije na forumu bilo ovoliko mlaćenja prazne slame. Kako vam se da?
Pa jebote svaka roba ima svoga kupca, tako vrijedi i za ovo. A ti Lupis sad se našao biti prosvjetitelj ovima koji svoje šolde namijene za brod i ostave ih Mlakaru. Ma šta te boli qr@c za to?
Moj je prijatelj Antonio renovirao drvenu pasaru, radio je to u svom vrtu i vrhunski je sredio trup. Nakon toga je napravio takvu Papamobile kabinu da je još svijet (forum) nije vidio. I šta? On je sretan s time, njemu je lijepo i njegovi su novci otišli tamo gdje je on htio.
Dalje, Lupis ne kužim što želiš postići, odgovoriti ljude od kupovine kod Mlakara, odgovoriti ih od kupovine u Francuskoj, otvoriti im oči da bacaju pare ili ih nagovoriti da kupe M700? Pojasni mi molim te.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la adriatic ili galeb » 29. 08. 2016. (14:55)

Ljudi dragi nije da se mijesam ali covik je upito imali iko iskustva sa kupovinom brodova od Mlakara a vi poceli o tome kako Mlakar kupi gore u fra jeftino brod i malo ga usminka i prodaje za duplo.To je njegova stvar i sta vas boli k... za to.
I lupis zasto zelis ljude odgovoriti od kupovine brodova u Mlakara.
Ja sam prico jucer sa Mlakarom i covijek mi se cini korektan i najvjerojatnije kod njega uzimam sljedeci brod
adriatic ili galeb
New Entry

Tip plovila: plastificirana pasara

PostPostao/la dendo » 29. 08. 2016. (14:57)

porer je napisao/la:Već dugo nije na forumu bilo ovoliko mlaćenja prazne slame. Kako vam se da?
Pa jebote svaka roba ima svoga kupca, tako vrijedi i za ovo. A ti Lupis sad se našao biti prosvjetitelj ovima koji svoje šolde namijene za brod i ostave ih Mlakaru. Ma šta te boli qr@c za to?
Moj je prijatelj Antonio renovirao drvenu pasaru, radio je to u svom vrtu i vrhunski je sredio trup. Nakon toga je napravio takvu Papamobile kabinu da je još svijet (forum) nije vidio. I šta? On je sretan s time, njemu je lijepo i njegovi su novci otišli tamo gdje je on htio.
Dalje, Lupis ne kužim što želiš postići, odgovoriti ljude od kupovine kod Mlakara, odgovoriti ih od kupovine u Francuskoj, otvoriti im oči da bacaju pare ili ih nagovoriti da kupe M700? Pojasni mi molim te.

...a i ti Porer,ko da si od jucer na forumu...
Moj dida je zna slikovito reć da bi mu bilo draže da mu tuče glava u rivu nego brod... by newarr
dendo
Meštar kalafat

Tip plovila: Batana,Drvena Pasara 6,5

PostPostao/la marin » 29. 08. 2016. (15:27)

Evo malo iskustva iz prve ruke i korisnih informacija nekome umisto paušalnih procjena i ubijanja dosade ...

Ima san posla s P...kon, Mlakaron, i još san sam iša po brod u Francusku.. ako ima ko jači neka se javi :lol:

Prvo san kupija Merry Fishera 635, Yanmar 100ks starog 7 godina u Pro...ke i bija prezadovoljan s njim, cijena 23000 (tražili 25000).
Uložija još 4,5 tisuća ali samo periferne stvari, ništa temeljno, znači špirun, platforma, troling ventil, tenda, dupla komanda na krmi, autopilot, bazen, kaljuža itd, skupi se toga, a motor i plastiku nisan ni taka.

Ovo pričan zato jer triba svatit da za dovedeni brod iz Francuske, da je u odličnom stanju, da bi ga se dovelo na naš standard triba uložit para. Npr. u njih je standardno zatvorena prova inox ogradom (po zakonu), pa je mi onda moramo pilat
i upasat špirun na provu da bi mogli izlazit, dosta često nema platforme uopće, tende isto tako, u najboljem slučaju bimini. Meni je normalno imat špirun , platformu i zatvorenu tendu s čvrston konstrukcijom, to je minimum, tu si već skoro na
2500 - 3000 eura ako nekome plaćaš da to napravi kako triba.

Onda je merry fisher posta premali pa san ga proda i iša u FR po Ocqueteaua 735. Sam san ga naša na oglasu, kontaktira prodavatelja, dogovorija sastanak, sija u auto i na rizik otiša pogledat, put je bija 1500km u jednom smjeru (iz Splita), obavezno jedno spavanje u jednom smjeru ako se ne želiš slomit. Može se to lakše izvest avionom, ali samo u lito kad postoje niskotarifni letovi za te destinacije. Cijena autom i 2 spavanja, samo odlaska i gledanja ako stvar propadne oko 600 euro. Ovo se odnosi na azurnu obalu, a atlantik je još 500 km dalje.

Iša san tako iz više razloga;, prvo cijena je bila povoljna za brod koji je bija tako opremljen, star 10 godina, autopilot, trolling, bowthruster, vinč, dupla komanda, znači sve šta me zanima je bilo tu, cijena 29,500 a prvi slijedeći je košta 35000 sa slabijom opremom. Po slikama sve ko novo. Novi brod bez sve navedene opreme je 78 000. Kod njih je veliko tržište i dosta brzo nestane šta vridi i šta je povoljno. Znači triba brzo reagirat.

I Pro...ka i Mlakar rade tako da im kažeš svoju želju otprilike šta bi tija, onda oni kad voze po Francuskoj ili europi usput gledaju lučice i ako im naleti stariji brod koji približno odgovara opisu, slikaju ga i ponude za neku cijenu. To može trajat nekoliko miseci. Normalno , gledaju da nadju što jeftinije, tako da što više zarade kad ga uglancaju. Ja za to neman vrimena, a osim toga zna san točno šta oću, i još san zna da ću proć dosta jeftinije u svom aranžmanu, tako da za mene nije bilo dileme.

Prije odlaska dogovorija prijevoz kod Mlakara ako se stvar realizira, 3000 euro za taj brod. Tu me najviše zabolilo ali nisan ima izbora, jer je širina broda 2.77 i to je specijalni prijevoz samo neki imaju dozvolu za to, i normalno, to debelo naplaćuju. Vjerojatno san moga proć jeftinije, ali nije bilo vrimena istraživat.

Doša tamo u dogovoreno vrime, sve je bilo OK, spustija cijenu na 28000 i Mlakar mi dovea brod u Split. Brod u prvoklasnom stanju, motor ko novi bez pretjerivanja iako je proša 1000 sati što je za njihove prilike puno, jer u prosjeku za 10 godina prodju 300-500 sati i to ako se koristi. Motor mi je bija sumnjiv jer san stvarno po izgledu mislija da je novi, Ima san dojam da u kabinu niko nikad nije uša jer su kušini i plastika bili netaknuti. Oću reć da je velika razlika 10, 20 ili 30 godina, i da tu postoji kasifikacija cijene u fr, dok je u nas cijena praktički ista bez obzira na godine.

I sad za takav brod koji je bija praktički novi kad san ga dovea, bilo je normalno pobrusit dno do gjelcota, i iznova namazat sve šta triba, napravit tendu od inoxa s čvrstom konstrukcijom, napravit špirun, i još prilično stvari (bazen, pumpe, solar, akumulator, itd..) tako da opet triba ispalit još nekoliko iljada kako god se okreneš, ali zadovoljstvo je da je brod totalno po miri. Ovo lito priša 600 milja, prezadovoljan svime.

Moja je procjena da san to sve prepustija Mlakaru ili Pro...ci da bi platija sve sigurno 7- 10000 više iako oni ove stvari ne rade na novijim brodovima kao što je moj, nego uglavnom na brodovima od najmanje 15 godina pa starijim jer im je zarada veća što je brod stariji. Sve ima svoju cijenu, pa ako neko nije spreman na neke rizike i odredjeni rad, postoji neko ko će mu to naplatit i to dobro.

Triba svatit da Pro...ka i Mlakar zaradjuju na strahovima; oće li me ko zajebat, šta ako je zajeb s motoron a ja ne vidin, šta će bit na putu, francuzi ne pričaju engleski, kako ću se sporazumit, šta ako ne bude odgovaralo, potrošija bezveze za put itd..
Onda, nema svak nekoliko dana vrimena za izvest tu operaciju, itd.
Ovi strahovi po meni nisu opravdani, kakve bi tek francuz triba imat strahove da dodje u nas kupovat ?

Moj savjet bi bio, pogotovo za jeftiniji brod, otić sam u fr, i kupit brod novije proizvodnje, i sam ga dovest ako je do 2.50 širine. Ušteda i mogućnost izbora puno veći nego u nas. Provod usput, i vidit malo svita, doživljaj. (bija na utakmicu Marseille-Monaco)

Ko oće bit miran , ne mislit o ničemu, ključ u ruke, i nije previše zahtjevan, a sve je to spreman platit, Mlakar nije loša opcija.
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la lupis » 29. 08. 2016. (15:34)

macro je napisao/la:Najgore je uzet brod pa onda ic minjat motor :D

Pa i nije ako nov motor dobiješ sa lipim popustom,a stari dobro prodaš,i još se u međuvremenu navoziš.
Jedino je problem bio što je država naplaćivala neki porez na uvećanu vrijednost plovila na punu cifru novog motora,a nije od te cifre oduzela vrijednost starog motora,pa je ispalo kao da je i stari motor još uvik u brodu zajedno sa novim.Tih nekoliko tisuća kuna nemogu prezalit,ali jebi ga ....,njima nikad dosta...
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 29. 08. 2016. (16:11)

...7,8g kave kosta niti cilu kunu...a ovi u kaficu naplate s kap mlika 10 kn.... tu kavu sprcka za 2 minute i 15 s....jebate kad stavis na papir tu satnicu nema ni prof emeritus neurokirurg sa 15 g prckanja po mozgovima di 1mm znaci zivot ili smrt....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la lupis » 29. 08. 2016. (16:26)

Jel zaplovila konačno tvoja "Papovka" ili se čeka još uvik donator za 4 matice M16
lupis
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.