Pozdrav svima
Jel netko zna sta znace oznake/brojevi na propelerima/elisama
recimo pise mi 10X15 aluminijska za evinrude, johnson pente
sto oznacavaju ti brojevi, i jel mogu stavit 10X12 ? naime samo mi se ta dimenzija nudi na lageru.
Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
dome je napisao/la:Promjer x Korak
Konkretno, promjer propele je promjer zamisljene kruznice koja obuhvaća propeler. Korak je duzina koju bi propela napravila jednim okretom kada bi se uvrnula u npr. neki kruti medij. Nešto poput vijka u matici. Dakle što je oznaka koraka veća to će i prevaljeni put biti duži odnosno ako staviš propeler manjeg koraka nego što je bio prethodni barka će biti sporija uz pretpostavku da je prethodni propeler bio adekvatan barci i motoru.
kpt je napisao/la:pardon
radio se o Johnson 30, dvotaktni motor, skoro cca 600ccm. dva cilindra.....1999godina. Oznaka elise dole je 10X15
a camac je domace proizvodnje za ronioce, ORADA 420, plasticno dno
inace mini raketa, jako sam zadovoljan
vucem skije, tube, nas 6,7 se moze unutra vozit i glisirat itd
ne snalazim se bas na forumu, pa jel mi mozes zakacit tu linkove ili na pm.......o tome gdje kupit odgovarajucu elisu/propeler i opcenito djelove za johnsona, i jel netko ide po terenu i krpa male rupe na gumenjacima?
unaprijed hvala
kpt je napisao/la:Pozdrav svima
Jel netko zna sta znace oznake/brojevi na propelerima/elisama
recimo pise mi 10X15 aluminijska za evinrude, johnson pente
sto oznacavaju ti brojevi, i jel mogu stavit 10X12 ? naime samo mi se ta dimenzija nudi na lageru.
kpt je napisao/la:posto je reparacija 400kn u puli, a solas je 500kn. radje onda solas
kpt je napisao/la:hvala svima na informacijama
sutra ujutro zovem sve ove firme
cink sam mjenjao prosle godine....mogao bi karburator prebrtvit jer curka benzina kad podignem pentu(ali nije primarno)
i elisu/propeler trebam novi garant
javim sutra sta sam saznao..... zao mi je da nema trenutacno u zagrebu ili okolici zadra ponuda SOLAS 10x15
kpt je napisao/la:posto je reparacija 400kn u puli, a solas je 500kn. radje onda solas
hvala puno na infu
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.