Evo nakon 10ak sati odrađenog s Y6 na Istranci (klasična, mjesec dana u vodi od stavljanja kopera).
Ja sam, malo je reči, prezadovoljan.
Evo danas, nas 4 i klinac 5g. 300 kg. + kolpo morto u kabini od 70 kg
(ne pitajte zašto hehehehe), dva tri ruksaka i benzin 10l.
Koristio NAVIONICS Europe i Ulysse Speedometer na 2 uređaja...namjerno sam ganjao konstantu 5.5 nm/h...izvan Fratarskog otoka, nešto mora u provu i u bok od prometa...
Potrošio 3l za sat i pol...prijašnjih dana je bilo i manje ali smo bili samo ja i uteg na barci (3h vožnje - 5.5nm/h - 5l benzina)
E sad.
Ta potrošnja je u skladu sa svima znanim testovim iz časospisa (Suzuki 5, 6 i 15) ... ali mene nešto buni.
Naime ja to postižem več pri 50% gasa ako ne i manje.Oznaka na ručkici mi je malo iznad oznake za paljenje.Nije da se žalim, jer po ovome potrebe za večim gasom nema i bolje za motor.
Ali mi kad usporedim one tablice, pogotovo broj okretaja motora, ne ide u glavu da je toliko dovoljno...do sada sam imao 2t Mercury koji bi pri istoj brzini trošio 4.5-5l...
Motor radi uredno, nije ništa raštelano
FireShot Capture 39 - - http___www.yamaha-motor.com_assets_service_manuals_1_LIT-18626-08-90_F6_.png
Pošto prije nisam imao iskustva sa Y6 na Istranci kako se vama ponaša...ili na sličnoj barci?
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.