opus je napisao/la:Molim pomoć oko nabavke dijelova komande motora. Imam Volvo Penta komande starije proizvodnje. Obzirom da mi je sve u dobrom stanju osim ručice kojoj su se pojeli zubi koji nasjedaju na kučište komande, ako netko zna gdje nabaviti ručicu molim za informaciju.
Radi se o modelu PC 741.
http://www.volvopentapower.com/images/t ... 97_300.jpg
Dobro ti je Pape savjetova....
Ja imam istu ručku i bija mi je problem dok sam je skinija.Kućište je od aluminija i zubi lako nestanu,ustvari ako nije dobro stegnuta klapa i učas se pojedu.Neznam koliko ima lufta,ali ja bi probija još 2 rupe radijalno,ako je stara OK,ako nije dobar navoj na njoj probi sve tri nove i nareži M6 navoj.Uzmi inox zatični vijak,dužine da ne viri iz glave ručice kad se stegne.Prije toga označi di će se vide pritezat,te malo ubuši kućište.Pazi da ne ode preduboko,jer ne smiješ probit skroz-neće ti radit štift za uključivanje-isključivanje hoda naprid-nazad.
Sad nabiješ ručicu što moš bolje i pritegneš pažljivo vijke,na način da lagano dotegneš sve i onda pomalo povećavaš silu u krug.Na taj način će sva tri vijka biti dobro i jednako zategnuta.
Nadan se da san ti pomoga i da će trajat duuugooo!!!!!!