peroLA je napisao/la:... pa kad prodaješ i skužiš da recimo kupca uopće ne interesira taj solar, ograda ni spojler... on vidi da netko u oglasima prodaje dalmatinku za 3-4 tisuće i automatski želi da mu tvoja cjena bude slična...
mislim da će svakom ozbiljnom kupcu bit drago da brod koji kupuje ima što više opreme,(još ako može za male pare), jer će svako tko zna što je brod i koga veseli plovidba i male, srednje, duže đite itekako cijeniti solare, jaceru, kuhinju, wc itd...mislim da će rijetko tko reći ajme što si to stavlja meni to ne triba. Tako će bar razmišljat onaj tko po meni kupuje brod za sebe i familiju i želi kakav-takav komod...a onaj tko kupuje samo da kupi i vjerojatno će ga svake prijestupne vaditi vanka da mu da koper i vozit će godinama motor na starom ulju i šporkim filterima,i kad puše južina ili bura neće ići pogledat konope - e takav će kupit takav brod o kojem ti pričaš za 3-4 iljade eura. I što je najgore usto će još i prodavat pamet svakome onome tko je iti malo uredija svoje plovilo. A isto tako je istina da će i jedna i druga vrsta kupca provati smanjit cijenu, to je normala.
Rexi nije ode stavija ni sliku broda, niti ikakav detaljniji opis što se tiče opreme - ili je to to. Ja i dalje mislim da onaj tko ima više opreme i da si veći trud kod uređenja ima više šanse postići bolju cijenu jer ima na osnovu čega je i tražiti. (npr. galeb od Kiane - ja bi dao bogatstvo za njega, jer cijenim trud)
Naša sam ode dva oglasa ven590, jedan je oglas doduše stariji ali evo ovaj prvi brod nema apsolutno ništa, čak znate koja je ura kad vlasnik navodi da ima, ni manje ni više nego - rukohvate. Pa brate mili, ej imam i ja auto, ima četiri kola, da stavimo to pod stavku oprema možda - to je u tom rangu. Moga je napisat da ima propelu, jer nikad ne znaš možda je otpala.
http://www.njuskalo.hr/mala-plovila/bro ... s-14735573I ispod je jedna potpuno drugačija brodica po opremi koja je kompletna sa svim što čoviku na brodu triba. Razlika je 400 eura. Možda ti to Rexi bude jedna mala vodilja, ne znam. Kod tebe mi je najveća falinga preslaba penta, i to barem za duplo. Ne znam koliko milja ideš, ali da ja kupujem baš tvoj brod to bio razlog za ''mudrovanje'' kod cijene. Ali možda i nebi jer nemamo pojma koliko ti opće tražiš para.
http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... s-11154596Sad zašto netko na svoj brod ugradi wc, radio, tikovinu, kuhinju, a netko rukohvate smatra pod dodatnom opremom, i špirun i slično..to je opet sad diskutabilno, jer nemaju svi ni iste zahtjeve ni prohtjeve a bome ni novčanik isti. Što je nekome puno, nekome je malo itd...tako da opet je čak i bezobrazno reći - a neš mi ti opreme nema ništa, jer čovik možda nije moga više, to je to što ima. (ovaj oglas gore primjera radi) Po meni je puno veći problem kad taj što ima praktički gol brod umisli da ima zvijer pa traži 12000 eura, onda ovaj što ima malo bolje uređen traži 15, a ovaj što ima sve traži 20 jer je vidija prvu dvojcu - i onda kažemo brodovi su preskupi. Ako je Rexi to to što si naveja, radi oskudnije opreme (za moj ukus) i slabe pente usudit ću se reći oko 9000-9500 a ti me pošalji u onu stvar ako je malo, neću se ja ljutit