kopca perkovic

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: kopca perkovic

PostPostao/la oliowwe » 16. 04. 2015. (19:26)

eto mene opet kod perkovica za koji mjesec :D , opet moram skidat kopcu, prirubnicu osovine, volvo lezaj , lamelu i onda obrnutim redom sve spojiti
bas mi se i neda sad
ali svejedno ekipa hvala vam na savjetima i pomoci
oliowwe
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Riva 750

PostPostao/la detroit » 16. 04. 2015. (19:48)

Neli27 je u pravu i ja sam imao takvih problema sa perkovićevom hidrauličnom kopčom 480,i on mi je nabavio taj damper ili kako se već zove i skinio sam ovu federaču i sada je sve puno tiše i bolje,još jednom hvala Neliu27.
detroit
Member

Tip plovila: elan 490,maestral 700

PostPostao/la neli27 » 17. 04. 2015. (18:57)

Uzmi tvoju lamelu i odnesi Perkoviču možda ako budeš uporan ti zamjeni za ove nove,ni on ne želi da ima raklamacije (bar ja tako mislim)uvjeren sam da i on prati forum.Drago mi je da sam forumašu sa juga pomogao i da mu više ne čuje mlinac za kavu (kopča).Budi pozdravlje.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la beba » 06. 01. 2016. (14:05)

Zna li netko da li kbs 080 2D kad joj ulaznu osovinu vrtis u smjeru kazaljke na satu i das je u pogon naprid da se izlazna osovina vrti u istu stranu i da onda trebas livu propelu,gleda sam i kbs 200 i po meni ispada da perkovic radi kopce samo za live propele :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
beba
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la oliowwe » 06. 01. 2016. (19:16)

ja sam kupio desno okretnu i takvu sam kupio i propelu, , dakle ima obe
oliowwe
Member

Tip plovila: Riva 750

PostPostao/la kekec » 13. 03. 2016. (21:05)

Dosta sam foruma pregledao a nisam našao odgovore na ovo pitanje pa ako
postoje negdje molija bi da me uputite, a ako nema saznaćemo:

Kolika je brzina na minimumu (za panulu, palangar...) s Perkovićevim perkinsom 50 ks + mehanička kopča.
Ovaj motor mi se čini optimum kvalitete i cijene za recimo Betinu 700, Galeba - arausa, Gula većeg ili Meastrala 700.
Meni bi putna od 8 milja bila sasvim ok, ali me brine da li bi neka od ovih brodica imala brzinu na minimumu 2 milje?
Ako je to brže od 2 milje trebam pomoćni motor za ribarenje, a to ne želim!
Molim poštovane forumaše koji imaju ovaj motor na navedenim plovilima ili sličnim da podjele iskustva..
Naravno bitno je i na kojim okretajima je postignut zadovoljavajući minumum .
kekec
New Entry

Tip plovila: elan pasara, yamaha 5 2t

PostPostao/la peroLA » 14. 03. 2016. (13:10)

to ćeš znat kad probaš i izmjeriš, to ovisi o samom omjeru ali i o oblku trupa i propeli... na mojoj bivšoj dalmatinki s dmbom išla je 2,9. A sadašnja primorka sa tmc kopčom i Sole26, ide oko 2,4 mislim
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la kekec » 14. 03. 2016. (17:57)

Kad isprobam onda je kasno jer ne mogu ili teško što mogu mijenjati.
Brod nemam, nemam navedeni motor!
Namjeravam kupiti neku od navedenih brodica, a Perkins Perković 50 ks mi se čini dobar izbor.
Volim panulavati srune, palamide, lignje, a kad se ima vremena pođem na tešku panulu.
Brzina od 8 milja mi je kao putna brzina "fata morgana" naspram sadašnjih 4.5 do 5 s pasarom.
Ali trebam informaciju što je s minimalnom brzinom, ako je viša od 2 milje kombinirao bi slabiji motor.
Naravno onda putna od 8 milja postaje upitna!!!!!
kekec
New Entry

PostPostao/la ŠARUN » 15. 03. 2016. (13:36)

Logično
ŠARUN
Member

Tip plovila: Ocqueteau espace 625,Yanmar

PostPostao/la matee » 17. 03. 2016. (10:52)

Jedno pitanje za poznavatelje kopči,
planiram ugraditi motor s mehaničkom kopčom kbs 200, sve skupa pod kutem od 7 stupnjeva,
kako će se podmazivati kopča, tj, da li ide ista količina ulja u nju ili više, koji su mogući problemi?
hvala
matee
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kosanović mm700 aifo 8061, elan 490, drvo 5m

PostPostao/la lupis » 17. 03. 2016. (19:03)

kekec je napisao/la:Dosta sam foruma pregledao a nisam našao odgovore na ovo pitanje pa ako
postoje negdje molija bi da me uputite, a ako nema saznaćemo:

Kolika je brzina na minimumu (za panulu, palangar...) s Perkovićevim perkinsom 50 ks + mehanička kopča.
Ovaj motor mi se čini optimum kvalitete i cijene za recimo Betinu 700, Galeba - arausa, Gula većeg ili Meastrala 700.
Meni bi putna od 8 milja bila sasvim ok, ali me brine da li bi neka od ovih brodica imala brzinu na minimumu 2 milje?
Ako je to brže od 2 milje trebam pomoćni motor za ribarenje, a to ne želim!
Molim poštovane forumaše koji imaju ovaj motor na navedenim plovilima ili sličnim da podjele iskustva..
Naravno bitno je i na kojim okretajima je postignut zadovoljavajući minumum .

Nisi dobro gledao forum ali nema veze ,jedino što ja nisam poštovan na forumu ali eto nadam se da nije zbog toga odgovor OT..

Jlm 4.50 sa kbs200 1:1.92 ,trokraka propela 17x13 52%,deplasman 3000 kg,minimum je 3 milje,osim ako je jači kurenat u provu onda zna past na 2.8 i ispod ne ide.
Za panulu koristi pomoćni motor jer nabijas ure bez veze,a i nije zdravo,ja panulam sa Mercurijem 6 ks ,ide i 0.6.

Panulati sa glavnim motorom nije dobro rješenje točka
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la kekec » 20. 03. 2016. (14:21)

Forum povremeno pratim par godina i stvarno je pun dobrih tema, ali na žalost za sve to pregledavati treba satima siditi za ekranom.

Lupis taj odgovor sam trebao i na žalost potvrdio si moje saznanje o minimalnoj brzini s ovom kombinacijom brodice i motora.
Stvarno nema smisla trtiti motor od četiri cilindra za lilanje kada se to radi svaki dan i godišnje nabije do par stotin ili više ura rada na minimumu.

Međutim ja nemam na žalost mogućnosti za više od cca do 200 uri lilanja ili panule i cca do 150 - 200 uri rada u normalnoj vožnji.
Kako mi je želja liti povesti prijatelje i goste iz apartmana na kupanje i usputno uru panulavati ili palangar pustiti i po povratku ga dignuti...
to mi je nepraktičan vanbrodski motor jer želim imati platformu slobodnu za kupanje bez kompromisa.
Jedina oprema na platformi može biti roštilj, a zapravo ču ga smjestiti vjerojatno na bandu zbog prskanja kad se dičina bacaju u more s platforme.

Ne znam koliko se može smanjiti brzina s strujnim sidrom ili kako drugačije,...
A čini mi se da će zapravo izbor pasti na manji motor kako sam i prija zaključija cca 35 - 40 ks.
kekec
New Entry

PostPostao/la maky » 20. 03. 2016. (14:24)

Sto ti hidraulcna kopca i troling nisu u opciji razmatranja?
.ebote šta odma napadaš čovika, pa nije mali ribar.. :crazy: by ceko
maky
Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Graso 20 Scam SD 4.140 TIC

PostPostao/la kekec » 20. 03. 2016. (14:35)

matee je napisao/la:Jedno pitanje za poznavatelje kopči,
planiram ugraditi motor s mehaničkom kopčom kbs 200, sve skupa pod kutem od 7 stupnjeva,
kako će se podmazivati kopča, tj, da li ide ista količina ulja u nju ili više, koji su mogući problemi?
hvala

Iz moga skrommnog iskustva pošto sam izbor motora suzio na perkoviča i njegovu kopču i naravno povirio na nekoliko brodca gdje su montirani
primjetio sam sljedeće:
Motori su montirani i znatno preko 10 stupnjeva nagiba s ravnom kopčom pa ako motor radi u tim uvjetima onda sigurno kopča može i lakše raditi.
Nivo ulja na sondi bi trebao biti na gornjoj crtici ako je sonda pri krmi kopče da bi količina ulja bila slična kao kad je kopča ravna i nivo u sredini
crtica.
Tu je zapravo dovoljno da jedan zubčanik hvata i zapljuskuje unutarnje površine da se svi ležaji i zubčanici podmazuju....
Ali valjda će se i iskusniji javiti, a i Perkoviči su jako uslužni na informacijama...
kekec
New Entry

PostPostao/la kekec » 20. 03. 2016. (14:48)

maky je napisao/la:Sto ti hidraulcna kopca i troling nisu u opciji razmatranja?

Jesu, i to mi je kombinacija u igri jer kada se kupuje novi motor s kopčom ispada mi isplativa opcija.
(nabava same kopče je veća razlika između mehaničke i hidraulične, bar sam ja dobio takove informacije prija godinu dana od Perkovićevih)

E sad ostaje moja financijska konstrukcija kako sam natega nabavu polovne brodice (nedovršen projekt koji stoji na parkingu i priko 10 godin nije se čovik maka dalje od dječje igre)
i opreme. E tu je naravno ukomponiran Perković s mehaničkom ukapčalicom. Ako bi iša na hidrauliku mora bi se nečeg odreći, ali čega kada je sve minimalistički zamišljeno....
kekec
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.