Fortis 590c - Preporuka motora?

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Fortis 590c - Preporuka motora?

PostPostao/la el passo » 20. 02. 2016. (16:31)

dome je napisao/la:E vidiš ma ima biti da imaš pravo ........... ma ni meni ti to nije baš skroz ćaro ...............
Ovi iz honde su 100ks utrpali u 1500 po tome ispada da je ima bit 1200 za 80ks dosta...........
A biće iz istog razloga kao i kod suzukija DF140 i DF150 samo njima je za istu razliku trebalo 800 kubika ........
Kad gledam ovako iz tvog kuta koji na prvu itekako ima smisla stvarno je čudno čemu imati toliki volumen kad se može proći i sa manje .......
Ovih dana je u Zagrebu sajam pa ću svratiti do štandova trgovaca prethodno spomenutih brendova i zamoliti ih za objašnjene ove nedoumice .........

Kad smo kod suze, jednom prilikom mi je Marsel rekao da leidi 600 sa suzom 150 ide puno bolje nego sa onim 10 ks slabijim
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la zuki » 21. 02. 2016. (10:17)

Kad smo kod suze, jednom prilikom mi je Marsel rekao da leidi 600 sa suzom 150 ide puno bolje nego sa onim 10 ks slabijim

Ovo je recimo test Leidi 600 sa Suzuki DF70..zanimljivo s obzirom da je brod od 2T :http://www.burzanautike.com/hr/leidi_600/941/51
zuki
New Entry

Tip plovila: Fortis 590C

PostPostao/la zuki » 21. 02. 2016. (10:32)

tomsic davor je napisao/la:Ja ne mogu vjerovati kako se gadjete sa tim konjima i miljama...pa sta ce brodu od 600 kg vanbrodski motor od 100ks....jedino da leti, neka kupi avion onda...
Ne razumijem ni šta će nekom putna preko 15 milja pogotovo ako ne ide daleko...a ako baš nema vremena neka ne ide na more....
Ja da imam taj brod stavio bih yamahu 40 /60 ili 70 max.
I to je to...neko će reći šta kad je više ljudi... Pa to nije brod za više ljudi... 4 plafon

Tako i ja razmišljam. Letiti ne moram, najveca briga mi je ako nas četiri 90 kilaša pojačani gajbom pive i ledenicom ne izglisiramo. Mada 80% vremena će na brodu biti 3 odrasle osobe.Čovjek koji ima Marcury 60 ks kaze da je ok do 2 ljudi plus oprema. Sa četvoro tuga, što je i za očekivati. Sad ako uzmemo najpovoljniju varijantu a to je Yamaha 40/70 sa 996 ccm, a navodno otvorena ima 65ks, nisam siguran da će biti išta bolje. Suzuki DF70 - opis testa je na samim stranicama brodice. Za Yamahu F80 nažalost još ne znam ništa osim ako ne stavim prvi :). Ovo postaje muka :) ali opet nisu mali novci, treba dobro razmislit'.
zuki
New Entry

Tip plovila: Fortis 590C

PostPostao/la kala » 21. 02. 2016. (10:45)

zuki je napisao/la:
tomsic davor je napisao/la:Ja ne mogu vjerovati kako se gadjete sa tim konjima i miljama...pa sta ce brodu od 600 kg vanbrodski motor od 100ks....jedino da leti, neka kupi avion onda...
Ne razumijem ni šta će nekom putna preko 15 milja pogotovo ako ne ide daleko...a ako baš nema vremena neka ne ide na more....
Ja da imam taj brod stavio bih yamahu 40 /60 ili 70 max.
I to je to...neko će reći šta kad je više ljudi... Pa to nije brod za više ljudi... 4 plafon

Tako i ja razmišljam. Letiti ne moram, najveca briga mi je ako nas četiri 90 kilaša pojačani gajbom pive i ledenicom ne izglisiramo. Mada 80% vremena će na brodu biti 3 odrasle osobe.Čovjek koji ima Marcury 60 ks kaze da je ok do 2 ljudi plus oprema. Sa četvoro tuga, što je i za očekivati. Sad ako uzmemo najpovoljniju varijantu a to je Yamaha 40/70 sa 996 ccm, a navodno otvorena ima 65ks, nisam siguran da će biti išta bolje. Suzuki DF70 - opis testa je na samim stranicama brodice. Za Yamahu F80 nažalost još ne znam ništa osim ako ne stavim prvi :). Ovo postaje muka :) ali opet nisu mali novci, treba dobro razmislit'.

Svojevremo sam gledao tu brodicu ,suzuki 70 je dovoljan a savjet je 90 ako se može i ako je opterećena brodica. Analogno tome ,nikakva yamaha 40/70 , nego prava 80 . Isto tako ,ne treba zaboraviti da to nije gliser nego mali poludeplasmanac od 5 i po metara i da ne treba ciljati na putnu brzinu veću od 20 milja :thumbup:
Ako se ne varam ,na Pagu ima forumaš Novaljac ,ljudina koja ti iz prve ruke može razriješiti dvojbe :thumbup:
kala
Member

Tip plovila: Elan 435f,Suzuki 20

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.