Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
slot je napisao/la:nije me niko razumija....,kad san reka da ne prati dno,mislija san na one kerefeke od propulzija,....znaci,da umisto da prati dno ,da bude ravna ploca
slot je napisao/la:pitan uvažene forumaše šta bi dobija a šta izgubija kad bi napravija spojlere koji ne prate dno broda,....triba bi mi da mogu staviti bazen za živu ješku a na drugu stranu da obisin pomoćni motor
slot je napisao/la:nije me niko razumija....,kad san reka da ne prati dno,mislija san na one kerefeke od propulzija,....znaci,da umisto da prati dno ,da bude ravna ploca
josme je napisao/la:...tebi trebaju "interceptori"...kakvi god bili spriječili bi donekle dizanje prove..flapsovi bi smetali za pomoćni motor..
lior je napisao/la:Pozdrav svima,
čitajući iskustva sa brodicom brzine koje navodite dosta odsupaju od mojih.
Iz moga iskustva, motor honda 30, propeler 9.9 X 10, dvije osobe ( 140 kg ), max okretaja 5500, na motoru su stabilizacijska krila ( lalizas ):
okretaji. brzina
4500 7.5 NM
5000 9.6 NM
5500 10.5NM
Prova san i sa propelom 9.9 X 9 dostize 6000 okretaja a brod sporije plovi.
Dali mozete navesti vase brzine i dimenzije propele ako je tu uopce problem.
Hvala.
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.