Tohatsu 8 ks 2T

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Tohatsu 8 ks 2T

PostPostao/la porer » 23. 01. 2016. (22:16)

lupis je napisao/la:Ajde razumim i forum i pilule i žmuj...,ali ča će ti ulje u svemu tome?

Ma di si ti zabrijao :) :) :) :)
Pilule su za lilule, da mi tlak ne odleti u nebo. Zato i stoje tu uz monitor, da ih ne zabim popiti...
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la josme » 24. 01. 2016. (07:34)

..dobro ulje ...za nešto /nekoga podmazati...vino još bolje leži ...a tablete ako zaboli glava poslije svega.. : Laughing3:
btw..još imam ulja original Johnson /Evinrude koje je po kvaliteti i viskoznosti u parametrima za Tohatsu(tc w3)..pa dok ga potrošim...... :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Kapo » 26. 01. 2016. (08:13)

Ja za svog Tohija već godinama koristim Tohatsu dvotaktol (ima ga u Marina Store) i sasvim sam zadovoljan.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la open510 » 26. 01. 2016. (13:51)

Kapo je napisao/la:Ja za svog Tohija već godinama koristim Tohatsu dvotaktol (ima ga u Marina Store) i sasvim sam zadovoljan.

Također i ja za Mercury-a i odnedavno za Tohija...nije ni skupo za razliku od "originalnog" Quicksilver ulja od 117kn/l :evil: u Boltana
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la bananko28 » 26. 01. 2016. (14:40)

po čemu mjerite kvalitetu ulja? po tome što košta 120 kn?
zašto bi bilo recimo to ulje od 117 kn duplo kvalitetnije od recimo kastrola koji košta 60kn?
ili zašto ako piše na kutiji honda, yamaha ili tohatsu skoro duplo skuplje od nekog drugog ulja?
hoče li se meni sjebat motor ako livam hondino ulje u yamahu ili ako m u papirima piše da koristim quicksilver 2t ulje a ja koristim castrolovo, a cjena skoro dupla? Pa ni honda, ni yamaha ni tohatsu nemaju svoju rafineriju, svi oni samo ljepe svoja imena na nečija ulja samo da bi se prodala...
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la porer » 26. 01. 2016. (15:21)

Pa eto osnovna je razlika mineralno ili sintetičko. Sintetičko je svakako bolje, ne stvara garež na čelu klipa a podmazivanje je puno bolje.
No ova ulja reda 60 - 70 - 80 kuna su mineralna s dodatkom sintetike. Full sintetička ulja nećeš pronaći ispod 100 kuna po litri.
Definitivno najbolje 2T ulje je Motul full sintetičko (ne znam oznaku). Njega i u skuter kad nalijem osjeti se kako ljepše radi.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 26. 01. 2016. (15:56)

Da li to znači ako ulje košta recimo 70 kn i na njemu piše sintetičko da je to zapravo mineralno sa dodatkom sintetike?
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la Shile » 26. 01. 2016. (16:38)

Takvo ulje najvj. nije sintetičko...malo premala cijena ako nije akcijska.Možda ljude vara što piše "synthetic blend"...

Semi-synthetic oils (also called 'synthetic blends') are blends of mineral oil with no more than 30% synthetic oil designed to have many of the benefits of synthetic oil without matching the cost of pure synthetic oil. Motul introduced the first semi-synthetic motor oil in 1966

Je li sintetičko ulje preporučljivo koristiti samo u novim motorima?
Sintetičko motorno ulje preporučljivo je koristiti u novim i starim motorima, kao i onima koji su dosad koristili mineralno i polusintetično ulje.
Shile
Senior Member

Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la bananko28 » 26. 01. 2016. (17:53)

To dode ko pasteta. Gavriloviceva 7 kn a ono TO JE TO je 3 kn. A isti ju radi. Da napisu na njoj todoric bila bi 10 kn.... a od i jedne i druge te vrag odnese.... :lol: :wave:
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 26. 01. 2016. (21:15)

ab ovo je napisao/la:Da li to znači ako ulje košta recimo 70 kn i na njemu piše sintetičko da je to zapravo mineralno sa dodatkom sintetike?

Sprav tako.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la bananko28 » 26. 01. 2016. (21:21)

ovo gore za paštetu sam se šalio ;) ,
Ali zanima me koliko je bolje koristiti duplo skuplje sintetičko ulje koje košta cca 120 kn od mineralng ulja koji košta cca 60 kn? Npr, na koji se to način odražava na motor?
I dali netko zna možda slučaj da je nekom motor vrisnuo, zaribao ili neznam što već konstantnom upotrebom mineralnog ulja?
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la Kapo » 26. 01. 2016. (21:23)

Ne opterećujem se specifikacijama, markama, pa na koncu ni cijenom (za litru dvije dvotaktola na sezonu nitko neće propasti), nego jednostavno u svakoj motorizaciji koju posjedujem koristim ulje koje propisuje proizvođač. Koje god da je ulje u toj kantici *Tohatsu* ulja, proizvođač ga je istestirao u svim mogućim i nemogućim uvjetima, preporučuje ga na osnovu testova i zasigurno je najbolje što možeš pokloniti svom motoru. Slažem se da Motul, Castrol...itd...možda i imaju iste specifikacije, možda je to čak i ulje iz iste bačve...ali kao što rekoh, neću da se zamaram brojevima, oznakama i onim sitnim slovima po ambalažama.
Kad kupim *Tohatsu* dvotaktol znam da nisam pogriješio i to mi je dovoljno. A i ne zamaram oči na umjetnom svijetlu...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la porer » 26. 01. 2016. (21:38)

bananko28 je napisao/la:ovo gore za paštetu sam se šalio ;) ,
Ali zanima me koliko je bolje koristiti duplo skuplje sintetičko ulje koje košta cca 120 kn od mineralng ulja koji košta cca 60 kn? Npr, na koji se to način odražava na motor?
I dali netko zna možda slučaj da je nekom motor vrisnuo, zaribao ili neznam što već konstantnom upotrebom mineralnog ulja?

Nije i neće. Kako sam rekao, sintetika ne pravi garež na čelu klipa (klipova9 i svjećici (svjećicama). Ako tako gledaš to je jedina razlika.
No ima još nešto. Jako puno panulam, imam Yamahu 6 ks 2T (dva cilindra) i kad koristim mineralno svakih par mjeseci moram mijenjati / čistiti svjećice, sa sintetikom ne treba.
Druga je stvar primjetno mirniji rad motora na minimumu.
Treće, sa mineralnim nakon nekog vremena zna se počet gasit na minimumu pa treba čistiti dizne. Činjenica nije to baš često ali...
Pošto kod mene ide 1% mješavina uopće ne razmišljam o tome trošku, 60 ili 120 kuna stvarno u ovom slučaju ne znači ništa.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la bananko28 » 26. 01. 2016. (21:42)

:thumbup:
Kod malih motorića još i može proć ali kod većih 25+ ks koji skure 10 lit benzina za sat vrimena, itekako se osjeti razlika.... :evil:

porer je napisao/la:Pošto kod mene ide 1% mješavina uopće ne razmišljam o tome trošku, 60 ili 120 kuna stvarno u ovom slučaju ne znači ništa.

to sam taman htio napisati. litra ulja ide na 100 litara benge, iliti ekstra 30 kn na 800-900 kn, ušteda skoro nikakva...
ok, u Tohatsua ide 2%, ali ni to nije cifra za ubit se.
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 11. 02. 2016. (13:37)

..a da se malo hvalim..ova junačina je jučer (po onom nevremenu) nakon silnog ulova školjki ,rakova i algi(s dna brodice)te mazanja kopera i svoje osobnosti.....da skratim...spustio brodicu u more,kresnuo (iz šuba)motor i otpičio po vjetru i radosno dopičio na vez..a brodica veselo skakutala sva sretna što se olakšala..a motorić još veselije radio... :Other20:
btw...sada ću tri dana ležati i liječiti se....sve boli..odviko se od rada.. :shh:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.