Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la fantazista » 22. 01. 2016. (12:03)

Gledao sam dosta brodova od kvarneplastike, najvise primorki i dalmatinki međutim takvi se brodovi mogu kupiti za cca 7000 eura i da bi nesto vrijedili potrebno im je ojacavati plastiku i dodjes u startu na 10ak tisuca eura. A galeb je koliko sam uspio primjetiti barem deset puta kvalitetniji i stabilniji brod a da ne govorimo koliko ljepsi, bar za mene, da se nebi netko uvrijedio.
Nije mi toliko bitna opremljenost s vremenom se da napraviti pokoja sitnica, voloo bi da je ocuvana plastika i da me motor moze sluziti nekih 5-6 godina dok ne budem imao za nesto novo. A sad kad bi se to sve moglo naci za 10ak tisuca eura super.

Da li netko zna koliko su pouzdani ovi torpedovi 18/24 motori u galebu i kolika se putna brzina postize??
fantazista
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gradac 5,80 m

PostPostao/la peroLA » 22. 01. 2016. (13:47)

možda si me krivo shvatio nisam ti ja pokušao sugerirati nego sam objasnio u kakvoj sam sitaciji bio... dalmatinku nemožeš usporediti s galebom po ničemu, a niti primorku... to je jednostavno klasa manje i dalmatinka od primorke, i primorka od galeba...(zato galeb bez motora košta kao dalmatinka s motorom) na galebu su velike šanse da će plastika bit ok, ono što sam napomenuo npr. kormilo.. ako nije hidrauličko ja ga nebi mijenjao nego bi se pokušao naviknuti na sajlu... lani su ti za tu cijenu bili najmanje 3 sad pitanje kad će opet biti... motor je bio na jednom kadet 1.6, na drugom yanmar dalje se ne sijećam. Osobno bi više vjerovao torpedu nego kaddetu i golfu, osim dobre marnizacije mercedesa ili forda... e sad koliko će trajati to ovisi o primjerku.... ja osobno sam patio od motora novije generacije minimalno 3 cilindra jer je to po svemu drugačije od ovih starih, noviji pouzdaniji, čist , manji i znatno lakši itd... a takvi galebi su preko 15 što je po meni i logično.... ti motori od 20 -24 ks su za galeba dovoljni jer su i namjenjeni za njega.... brzina će bit 6-7nm ostalo ovisi o stanju....
kako sam naveo sve prednosti u odnosu na kvarnerplastiku dodao bih da veliki kašun dosta napravi klaustrofobije u odnosu u kvarnerplastici, i teško je organizirati da neko spava u kookpitu što je u primorki lakše, što se vizualnog izgleda tiče meni osobno limun krma i natkabina s prozotima nalikom na avion + prova bez špiruna i ograda koja liči na mlaku sport nije mi ni blizu lijepa kao original primorka i to za više nijansi, tu mislim na original ogradu, natkabbinu i pokoji lijep dodatak... bez obzria na sve galeb je klasa više....
s druge strane za slične cifre ja sam odabrao barku klasu manje ali s iznad prosječnom opremom koja najčešće nije na barkama od 7 tisuća erua(tuš, tenda,rezervari, wc, friž, lavandin, kuhinja, brisači, reflektor, hidr.kormilo, lijepa stolica i brdo sigurnosne opreme)(barka je opremana u Italiji) plus sam dodao spojler- za koji ću se tek pohvaliti krajem mjeseca i najvažnije motor novije generacija sa malo sati... ta solucija mi je bila pouzdanija nego torpedo, kadet itd, jer šta će mi velik brod sa nepouzdanim motorom, ako nebih imao 5-8 tisuća eura sa strane za ugradnju novog mogao bi biti samo na vezu.. a ako bi išao na novi motor brat bratu dođem do 20.. tako da je sve tu marginalno... sretno s odabirom i piši šta si odlučio... to govori o opravdannim cijenovnim razredima plovila
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la fantazista » 22. 01. 2016. (13:58)

Nisam zelio pametovat sory. Nisam toliko iskusan.

Bez uvrede ikom meni je galeb no.1 po lipoti a to je ocito stvar ukusa. Ja bi s vremenom svakako volio ugradit trocilindrasa ili cetvero međutim sad nemam te novce i zelio bi sto jeftinije proc a da imam galeba sa dobrom plastikom i solidnim motorom. Tj. Najjeftinijeg moguceg. Hhh

Nisam pitao koji brod si ti kupio na kraju?
fantazista
Member

PostPostao/la peroLA » 22. 01. 2016. (14:04)

hehe pa piše me tip plovila sa strane... Primorka + Sole 26, 630 bila lani a sad je porasla na 700 ;) no o tome slike slijede uskoro šalu na stranu jedan imaš u oglasu za 12 s yanmarom 18... yanmar je yanmar i gurat će te 6 milja dok god ne skupiš za jači motor... to je sigurnije nego torpedo... a možda bi i cijen išla dole...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la fantazista » 22. 01. 2016. (14:11)

Znaci primorka. Sory sta ja nemam dobro misljenje o kvArneplastici :/
Stavi koju sliku kad uspijes

A vidio sam tog sa yanmarom i cini se oke samo sto bi mu ja odma opilao hard top koji je jako lose izveden
fantazista
Member

PostPostao/la peroLA » 22. 01. 2016. (14:48)

fantazista je napisao/la:Znaci primorka. Sory sta ja nemam dobro misljenje o kvArneplastici :/
Stavi koju sliku kad uspijes

A vidio sam tog sa yanmarom i cini se oke samo sto bi mu ja odma opilao hard top koji je jako lose izveden

Pa zovi ovoga inače lani su se dva takva prodavala... jedan od čovjeka koji je preminuo... on je bio dobar i prodan je krajem prošle zime bio je u Crikvenici... s ovim neznam šta je.. onaj kojeg sam ja gledao sa kadetom isto u Crikvenici prodan je valjda ali neznam šta je sa njime... inače izgledao je full uredno i motor... no previše je bilo loših priča za mariniziran kaddet pa sam odustao...

to što ne voliš kvarnerplastiku te shvaćam... to si tumačim na način što su ta plovila u najvećim postocima u svim lučicama, to je isto kao i što čestš njemački auto bude crknut na autoputu... zato jer ih je najviše pa je i najviše problema, s druge strane kako ih je toliko puno izašlo iz tvornice, velikim dijelom su izašli u kitu pa su ljudi radili svašta, tako kako je moju netko opremao u brodogradilištu u italiji ili bivšu dalmatinku poslovođa doma, tako je to netko radi svugdje, fušario itd. pa godinama držao u moru i sad nakon 30 godina to ne izgleda ok, pogotovo što je to koštalo manje od galeba pa su se ljudi još manje o tome brinuli... od cijele priče želim napomenuti da imaš i jako dobrih i ljepih primjeraka ali su u manjini zato im i cijene variraju 300%, primjerice i moja bivša dalmatina a i trenutna primorka imala je kvalitetniji opremu od tih Galeva do 15 tisuća... zato ja cijenim i jedno i drugo... ali svako skidam kapu galebu jer mi je taj brod predobar... ja sam od njega odustao jer s tim buđetom nebi mogao na miru ić na đitu od 150 milja, da ga vozim na mekoj stolici, da se mogu oprat i "po kenj.t" , da mogu spat bez da smršavim 20kg radi slabe izolacije i da se ne zmočim jer puštaju prozori....
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la fantazista » 22. 01. 2016. (16:15)

Nevolim zuriti s odlukama pogotovo ne velikim. Našao sam još jednog sa perkinsom 64 ks za 15000 eura. Sad molim boga da dobijem euro jackpot. :)

Kakve su maritivne sposobnksti primorke, podnosi li teze more i da li je stabilna?
fantazista
Member

PostPostao/la škampar » 22. 01. 2016. (16:47)

pa i nije baš jeftin taj perkins
škampar
Member

Tip plovila: elan 22 fl

PostPostao/la fantazista » 22. 01. 2016. (17:19)

Nije jeftin nimalo al isplatilo bi se. Mislim da onda ne bi trebao vise nista ulagati
fantazista
Member

PostPostao/la mivan » 22. 01. 2016. (18:04)

fantazista je napisao/la:....
Kakve su maritivne sposobnksti primorke, podnosi li teze more i da li je stabilna?

Mislim da ces odgovor na to naci u nekoj temi o primorkama..jer ipak u njima sudjeluju ljudi koji najćešće i voze primorku.odi ti netko na to mozda i odgovori ali u temi koja je bas za taj brod mislim da ćeš bolje proći. Ne znam..samo mislim.
mivan
Senior Member

Tip plovila: Gradac 5.80 (Torpedo 18/24)

PostPostao/la lupis » 22. 01. 2016. (18:24)

fantazista je napisao/la:Nije jeftin nimalo al isplatilo bi se. Mislim da onda ne bi trebao vise nista ulagati

Siguran sam ovako napamet da se varaš grdno.
Koji je to motor točno i koliko je star?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 22. 01. 2016. (18:38)

Trogiranin je napisao/la:Novi galeb je prošlo svršeno vrijeme ..... :thumbdown:
som je napisao/la:Nema više, stari Tare je u mirovini a Sasa radi u skveru.

.... zanzini kalupi (arausa 25) su propali i nisu vise za upotrebu ........ a Tare je svoje kalupe sacuva i spremija ....... mozda bi covik i napravija kit verziju , nikad ne znas ....... ;)
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la mivan » 22. 01. 2016. (18:50)

A kad ih nije proda sigurno je ostavija opciju neku otvorenu..steta da to propadne i da se stane proizvodit...meni bi prvom bilo krivo. Uvik sam cijenija famoznu ''vodicanku ''
mivan
Senior Member

Tip plovila: Gradac 5.80 (Torpedo 18/24)

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 22. 01. 2016. (18:52)

mivan je napisao/la:A kad ih nije proda sigurno je ostavija opciju neku otvorenu..steta da to propadne i da se stane proizvodit...meni bi prvom bilo krivo. Uvik sam cijenija famoznu ''vodicanku ''

.... je cu ovih dana provjerit sta je sa tarinim kalupima , pa se javin ...... :thumbup:
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la fantazista » 22. 01. 2016. (19:02)

Neznam koliko je motor star, al pise perkins 65 ks. Imak sam prilike voziti brod sa tim motorom i mogu ti reci samo mjenjaj ulje i filter, i vozis
fantazista
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.