Koji bi porivni uređaj preporučili?

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Koji bi porivni uređaj preporučili?

Anketa je završila: 25. 01. 2016. (16:29).

1.Suzuki DF 6L 4T
8
24%
2.Mariner 6HP 4T
5
15%
3.Yamaha F6 CMHL 4T
20
61%

Ukupno glasova : 33

Re: Koji bi porivni uređaj preporučili?

PostPostao/la Shile » 04. 01. 2016. (17:30)

vr1983 je napisao/la:ima li itko saznanja o Yamahi ovog tipa? kakve su se pokazale?
http://www.njuskalo.hr/vanbrodski-motor ... s-17505583

isplati li se za panulu?

2006 g. ... dva puta bila u moru. Od 2006 do 2009 pa od 2010 do 2015 ? :wtf: :D
A i ako stvarno nije korištena, al na slici se vidi malo načeta boja drške, onda opet ne valja jer je prviše stajala...
Shile
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la plavnik » 04. 01. 2016. (17:57)

vr1983 je napisao/la:ima li itko saznanja o Yamahi ovog tipa? kakve su se pokazale?

isplati li se za panulu?

Ovu Yamahu zaobilazi u sirokom luku. Isto iz iskustva meni bliskih osoba.
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la vr1983 » 04. 01. 2016. (18:30)

plavnik je napisao/la:

isplati li se za panulu?

Ovu Yamahu zaobilazi u sirokom luku. Isto iz iskustva meni bliskih osoba.

načuo sam takve priče, al rekoh idem provjerit i ovdje
ima ih poveći broj na njuškalu očito da vlasnici i nisu baš sretni s njom, dakle ne valja ni ova ni nasljednica sa bilom kapom
kako stvari stoje najbolje neki provjereni dvotaktni mališan i malo se davit u mirisu dima :D nego imat probleme non stop
vr1983
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Karnic 2250

PostPostao/la porer » 04. 01. 2016. (19:09)

isplati li se za panulu?

Bježi od toga!
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la josme » 04. 01. 2016. (19:29)

vr1983 je napisao/la:načuo sam takve priče, al rekoh idem provjerit i ovdje
ima ih poveći broj na njuškalu očito da vlasnici i nisu baš sretni s njom, dakle ne valja ni ova ni nasljednica sa bilom kapom
kako stvari stoje najbolje neki provjereni dvotaktni mališan i malo se davit u mirisu dima :D nego imat probleme non stop

..na njuškalu se prodaje rabljenih: 5 kom yamahe 4 ks 4t,-4kom yamahe 6ks 4t,-0 kom yamahe 5 ks 4t , na njuškalu ima (trenutno) 938 kom raznih vanbrodskih motora pa ovih 9 yamaha nebi nazvao "poveći broj" a niti bi ih odbacio jer ima više zadovoljnih nego nezadovoljnih...vidim dosta negativnih mišljenja o njima ali nitko ne govori koji su to problemi s njima, samo "izbjegavaj","ni za živu glavu" itd... a ljudi više kupuju yamahe nego druge tipove..čak i ova anketa preferira Yamahe.
Dobra većina vlasnika koji su prije imali 2t motore ponašaju se prema 4t motorima jednako kao i sa 2t iako je to druga vrst motora i iziskuje drugačiji pristup...nije ni čudo da im se kvare..
btw..ja sam tražio neki 2t motor od 6-8 ks ali nema ništa prikladno na tržištu (već sam prije to napisao) pa sam odustao a izbor je pao na ova tri gore u anketi...svi ovi komentari dosada su mi dali neku sliku o motorima..pravilno održavanje i traje dugo...
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Shile » 04. 01. 2016. (19:50)

Ma slobodno novu Yamahu 6..i meni je nakon godinu dana traženja prvi izbor od malih 4t motora.
Četvoricu znam koji je imaju (bijela kapa)...samo jedan se žali i to onaj koji koristio unutarnji rezervoar.Više ne koristi...i frke nema...
Shile
Senior Member

PostPostao/la Kapo » 04. 01. 2016. (23:05)

Ja bi sad iz inata svima kupio Parsuna....
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Groff » 04. 01. 2016. (23:34)

Kapo je napisao/la:Ja bi sad iz inata svima kupio Parsuna....

Pa kupi ga, ča čekaš ! :lol:
Groff
Old Senior Member

Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la tehnicoo » 05. 01. 2016. (07:43)

josme je napisao/la:
vr1983 je napisao/la:načuo sam takve priče, al rekoh idem provjerit i ovdje

..na njuškalu se prodaje rabljenih: 5 kom yamahe 4 ks 4t,-4kom yamahe 6ks 4t,-0 kom yamahe 5 ks 4t , na njuškalu ima (trenutno) 938 kom raznih vanbrodskih motora pa ovih 9 yamaha nebi nazvao "poveći broj" a niti bi ih odbacio jer ima više zadovoljnih nego nezadovoljnih...vidim dosta negativnih mišljenja o njima ali nitko ne govori koji su to problemi s njima, samo "izbjegavaj","ni za živu glavu" itd... a ljudi više kupuju yamahe nego druge tipove..čak i ova anketa preferira Yamahe.
Dobra većina vlasnika koji su prije imali 2t motore ponašaju se prema 4t motorima jednako kao i sa 2t iako je to druga vrst motora i iziskuje drugačiji pristup...nije ni čudo da im se kvare..
btw..ja sam tražio neki 2t motor od 6-8 ks ali nema ništa prikladno na tržištu (već sam prije to napisao) pa sam odustao a izbor je pao na ova tri gore u anketi...svi ovi komentari dosada su mi dali neku sliku o motorima..pravilno održavanje i traje dugo...

Dobar diplomski rad iskusnog majstora samo koji je naslov teme
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la josme » 05. 01. 2016. (08:07)

tehnicoo je napisao/la:...Dobar diplomski rad iskusnog majstora samo koji je naslov teme

..neznam što si time mislio ali ipak sam ja postavio temu pa se mogu i osvrnuti kritički na neke komentare...pročitaj sve komentare pa se javi.. :crazy:
btw..a ako nemaš ništa pametno za reći o temi..nemoj se ni javljati..
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la taunus » 05. 01. 2016. (09:47)

Pozdrav!
Kupovina malog motora uvijek je zanimljiva tema za većinu prosječnih nautičara. Nema potrebe za međusobnim prepucavanjem, jer svatko samo želi iznijeti svoja iskustva I viđenja. Dapače, za nautičara koji više želi saznati o nekoj temi korisno je pročitati što više različitih iskustava. Primjerice iskustva sa motorima na Dalmatinki su vrlo zanimljiva I korisna. Dobro je skupiti informacije (samo da nisu dezinformacije) sa raznih strana te samostalno odlučiti koji motor izabrati.
taunus
New Entry

Tip plovila: Učka 410

PostPostao/la taunus » 05. 01. 2016. (11:42)

taunus je napisao/la:Pozdrav!
Kupovina malog motora uvijek je zanimljiva tema za većinu prosječnih nautičara. Nema potrebe za međusobnim prepucavanjem, jer svatko samo želi iznijeti svoja iskustva I viđenja. Dapače, za nautičara koji više želi saznati o nekoj temi korisno je pročitati što više različitih iskustava. Primjerice iskustva sa motorima na Dalmatinki su vrlo zanimljiva I korisna. Dobro je skupiti informacije (samo da nisu dezinformacije) sa raznih strana te samostalno odlučiti koji motor izabrati.

Pogriješih, naravno radi se o Istranki, a ne Dalmatinki.
taunus
New Entry

Tip plovila: Učka 410

PostPostao/la dimulius » 05. 01. 2016. (15:26)

stari model 4t yamahe sa plavom/sivom kapom nije se pokaza (bar tako govore ljudi)
bila kapa dobra
novi model sa sivom kapom (2015) bi treba bit isti ili bolji od bile kape. Uglavnom, po stranim forumima i testovima dobija je dobre ocjene.

Ali, imamo mi na forumu i neke mestre od yamahe koji bi mogli rec koju vise.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la Shile » 05. 01. 2016. (15:51)

"San čulaaa"... :D ... evo jedan citat s konkurentskog foruma :P
Pozdrav svima, samo bih se nadovezao na ***** u vezi Parsuna: iako je kopija četverotaktne Yamahe 4, ima metalnu bregastu koja btw paše na Yamahu i možete je bez problema ugrađivati ukoliko imate problem sa "krezubom" plastičnom bregastom. Niti Parsun, niti Yamaha 4 (osim posljednjeg modela sa "bijelom kapom") nemaju uljnu pumpu nego "bućkalicu" koja svejedno dobro odrađuje posao ali je vrlo bitno paziti na nivo ulja. Preporuka Yamaha 4 vlasnicima radi očuvanja plastične bregaste - stavljajte full sintetičko ulje.

Ova bregasta bi ostala malo slabije podmszivana pa bi se jadna potrošila...
Ovo "plastična" je ustvari "kompozitna" ... a nije slučajno kompozitna al o tome drugi put...i "bućkalica" nije baš primjeren izraz :D al dobro opisuje mehanizam za postizanje pritiska ulja....
Ove nove 6ice imaju pumpu...vidljivo ovdje:
http://www.boats.net/parts/search/Yamah ... parts.html

Nisam baš prošvrljao šta i kako je razlika prije i sada...i između 4-5-6...ajd sad ću...pa ako ima nešto razlike postam...
Shile
Senior Member

PostPostao/la legi » 05. 01. 2016. (15:57)

Josme po meni je to sve relativno,svak se žali na neki od ovih motora,neko više neko manje,tako da to treba uzet sa zadrškom,kupe ljudi novi bmw pa ih zajebava,il novi tv poznate marke pa isto crkne za misec dana,tako da :?: .....mislim da ima i tu zeru sriće,pa ako pogodiš dobar motorić,naravno uz redovan servis i održavanje,svaki od njh bi te trebo dobro služit......a ovu jamahu san ja ima na barki i nisan je baš pazio ni mazio i još je dobra......
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.