pozdrav ja sam isto bio zapeo za galebe, no tražio sam nižu cijenu i motor novije generacije što nisam uspio naći pa sam išao na manu varijantu ali dobar motor... i ustavri jako je teško... pred dva mj. bila je jedna dobra prilika
http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... s-17001901 no oglas kaže prodan.... sa lošim ili pre slabim motorima imaš za cca 10 ostalima su cijene napuhnute... ono što je prednost samog broda u odnosu na npr kvarnerplastiku je to da dobivaš spojler, šiber na natkabini, kontraštampu kuhinje, da ne govorim o masivnosti i kvaliteti plastike... sitnice ali opet ih je bolje imat nego tražit druge... primijetio sam da većina jeftinijih nema hidraulično korimilo niti wc(mislim na meh. ili el. ne kemijski)...
ja bi odabrao skuplji sa motorom nevije generacije, ili pak jeftiniji(tipa motor golf, yanmar 20, torpedo) pa s vremenom zamijenio motor....moderniji motor je manji pa bi dobio veći kookpit
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj