Yamaha u paru, koja je razlika ?

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Yamaha u paru, koja je razlika ?

PostPostao/la karamba » 30. 12. 2015. (14:01)

Pomagajte, treba mi motor polovan s malo sati mora bit yamaha 100 ili 115 ks , ovdje klasično se pretjeruje s cjenama dok su u italiji realne cijene , i sad sam naletio na yamahe koje su bile u paru na večem gliseru, dali ima razlike i dali ih ja mogu koristiti svakog na svom brodu ? Znam da su bile priče da kad su u paru da jedan vrti u jednu stranu drugi u drugu stranu , dali je tako i s yamahama 115 ks 4 t ? Dome pomagaj , znači interesira me dal mogu kupit duple jamahe razdvojit ih i stavit svaki na svoj brod?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

Re: Yamaha u paru, koja je razlika ?

PostPostao/la dome » 30. 12. 2015. (14:07)

Dali možeš ovisi o tebi i prodavatelju ;)
Lijevi motor neće imati ništa protiv da ga instaliraš samostalnog isto kao ni desni :thumbup:
Razlika je samo u reduktoru i propeleru a sve ostalo je isto na oba motora ......... brodica ne zna niti ju je briga u kom smjeru se okreće propela ako je samo jedna ........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la teo_ribar » 30. 12. 2015. (14:18)

razlika je u izboju krme u vožnji krmom :D
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la lupis » 30. 12. 2015. (14:25)

Između ta dva jača motora od kojih svaki vrti u svoju bandu unazad ,najbolje montirat još jedan Tomos4 kao korektor pravca,da si siguran da ideš drito u šiju

Karamba kupi na sajmu novi motor,ako ti ne moreš ki more?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la peroLA » 30. 12. 2015. (14:36)

Samo je problem da se teško može nać T4 u Italiji, a tu su svi munjeni pa od njih ne treba kupovat niti ih poslušat šta pišu jer klasično neznaju i pretjeruju...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la karamba » 30. 12. 2015. (19:18)

peroLA je napisao/la:Samo je problem da se teško može nać T4 u Italiji, a tu su svi munjeni pa od njih ne treba kupovat niti ih poslušat šta pišu jer klasično neznaju i pretjeruju...

Dome šta je reduktor?
,,
Perola ja sam svoje pare zaradio i na meni se neče bogatit raznorazni hoštapleri , zna se matematika jako dobro , novo je novo , staro je staro a prastaro je prastaro , znači oglasnici u njuškalu su realni u auto rublici , znači godište cijena novog i polovnog , a oglasi u nautici su smijurija ,ako očeš zaradit kupi zlato a ne raznoraznu kramu s eu metisa pa tu prodavat pod zlato. Ako aludiraš pod rublikgdje kupujem brod stojim iza svega. Evo i jedan primjer od prije neki dan , pošaljem mail ako ide yama 100 posebno, tip kaže može ,ja pitam koliko a tip piše 11000eur , ja napišem al nov u dučanu je 9350eur , onda se izvinjava da nije znao bla bla , ja mu ponudim 6000 tj. 30 % manje od novog i tip se naljuti , tako da svi vi koji svoje precjenjujete ja vam želim sve najbolje ali naivaca je sve manje.
,,
Lopi mmislio sam i novi ali to je najam rasturit če ga pa mislim bolje 2 s malo godina i sati nego 1 nov, i ljuti me što mi nedaju extra popust na kupnju novog ipak imam rentu i 5 yamaha, treba još proč vremena da ovdje nauče cijenit keš i dobre klijente ,pa još tražim i njuškam sve opcije su otvorene ! Kad češ se riješit krame i kupit nešto veče i fensi? Onako za čil out sa stilom?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 30. 12. 2015. (19:33)

Lopy, dali ima love u onim akvarijima kod tebe ? Gradim zgradu i imam nekihv150 m2 u podrumu poslovni prostor strogi centar , pa mi ne pada na pamet šta bi pod zemljom moglo nosit lovu, imaš kakvu ideju di ima dosta love i malo posla, ugostiteljstvo neču?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 30. 12. 2015. (19:51)

Ako ja i moj puž ovih dana ne čilamo onda imam krivu predodžbu o tom pojmu..
Što se tiče motora stvarno ne razumijem, ako je to profitabilno, a izgleda da je,zašto ne uzmeš novo,ide ti u trošak, imaš garanciju ,pa neka ga kolju..
Šta se podrumom..?....ja bi stavio stol za ping pong,stol za bilijar,onu arkadu igru Amidar iz kuglane u Haludovu,pikado,ekran od metra i pol i PS4,par kauča ,frižider i ražanj..,za društvo. ..
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la peroLA » 31. 12. 2015. (09:10)

karamba je napisao/la:
peroLA je napisao/la:Samo je problem da se teško može nać T4 u Italiji, a tu su svi munjeni pa od njih ne treba kupovat niti ih poslušat šta pišu jer klasično neznaju i pretjeruju...

Dome šta je reduktor?
,,
Perola ja sam svoje pare zaradio i na meni se neče bogatit raznorazni hoštapleri , zna se matematika jako dobro , novo je novo , staro je staro a prastaro je prastaro , znači oglasnici u njuškalu su realni u auto rublici , znači godište cijena novog i polovnog , a oglasi u nautici su smijurija ,ako očeš zaradit kupi zlato a ne raznoraznu kramu s eu metisa pa tu prodavat pod zlato. Ako aludiraš pod rublikgdje kupujem brod stojim iza svega. Evo i jedan primjer od prije neki dan , pošaljem mail ako ide yama 100 posebno, tip kaže može ,ja pitam koliko a tip piše 11000eur , ja napišem al nov u dučanu je 9350eur , onda se izvinjava da nije znao bla bla , ja mu ponudim 6000 tj. 30 % manje od novog i tip se naljuti , tako da svi vi koji svoje precjenjujete ja vam želim sve najbolje ali naivaca je sve manje.

,,
Lopi mmislio sam i novi ali to je najam rasturit če ga pa mislim bolje 2 s malo godina i sati nego 1 nov, i ljuti me što mi nedaju extra popust na kupnju novog ipak imam rentu i 5 yamaha, treba još proč vremena da ovdje nauče cijenit keš i dobre klijente ,pa još tražim i njuškam sve opcije su otvorene ! Kad češ se riješit krame i kupit nešto veče i fensi? Onako za čil out sa stilom?

Bogu hvala da si zaradio jer nama drugima je palo s neba, pa zato držimo veće cijene i plaćamo više kad kupujemo umjesto da čekamo da nama svane a drugima smrkne...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la dome » 31. 12. 2015. (09:17)

karamba je napisao/la:..Dome šta je reduktor?,, ,,

Zupčanici u stopi uključujući osovinu propelera ...........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la karamba » 31. 12. 2015. (16:09)

Dome, hvala !
,,
Perola , neznam šta si se mene uvatio , želim ti sve najbolje za novu godinu i uživaj ! , ne čekam ja da nikome smrkne več čekam realnu priliku ili povoljnu , što znači za novije godište 35-40% ispod cijene a za krame 70% ispod cijene , pa ako naletiš na šta javi , bit če i provizija . Hvala
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 31. 12. 2015. (16:15)

lupis je napisao/la:Ako ja i moj puž ovih dana ne čilamo onda imam krivu predodžbu o tom pojmu..
Što se tiče motora stvarno ne razumijem, ako je to profitabilno, a izgleda da je,zašto ne uzmeš novo,ide ti u trošak, imaš garanciju ,pa neka ga kolju..
Šta se podrumom..?....ja bi stavio stol za ping pong,stol za bilijar,onu arkadu igru Amidar iz kuglane u Haludovu,pikado,ekran od metra i pol i PS4,par kauča ,frižider i ražanj..,za društvo. ..

Klinci u haludovu sve porazbijali , kakav trošak kakav pdv , pa je se vučem po dnu prag za pdv mi je nedostižan san! Se love kalamari dole na hruščici?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 31. 12. 2015. (16:18)

Tamo nisam bio od kraja studenog ,odkad sam došao doma i bez liganja i bez pive i bez čvaraka. .
lupis
Korisnik baniran

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.