Šta bi vi kupili ..

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Šta bi vi kupili ..

PostPostao/la Sol » 07. 12. 2015. (20:57)

Yamaha 9.9ks 2t kupljena sa kvaron (otisa semering na radilici od stajanja, bila pomocni na jahti i kao nemoze niko to napravit tj triba nova radilica) uglavnom zva sam sve redom i niko cak ni Krsko glavni zastupnik- nemaju stroj za raspresat jer dogodi se 1na1000. Uglavnom nekako sam sazna za Tomos servis mislim u Iki blizu lovrana covik to slozija za neki 300 kn a nova radilica bila cini mi se 700 eur i evo je vec 15ak god kod mene ka sat. Ako nekom bude zatribalo raspresat radilicu to je tomos i wolksvagen servis u istom dvoristu.
Ne skidan je nikako sa kaica niti nesto posebno odrzavan, plastike su malo stradale od sunca i soli ali motor pali i radi ka sat potrosnja oko 3.5 lit- kad ulazin u porat gasin ga priko goriva i to je to. Motor koristin uglavno liti za kupanje i zimu lignjolov. Iskreno prezadovoljan.
Sol
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Gradac 5.80

PostPostao/la SEA » 16. 12. 2015. (17:03)

cekaj koliko shvacam pricas o promjeni klipnjace na radilici di je otisa donji lezaj!!
ma to u svakom gradu bolji tokar koji je u diru s tim moze napravit
drugi je problem sta su dvotaktni motori rijetkost pa se to pomalo i zaboravilo
sve vespe gilera aprilija su dva takta i niko nije minja radilicu vec klipnjace
indeticno sa dva takt Yamaha RD 350 dva cilindra

to je vise problem nasih strucnjaka kao u svemu pa ispadnu price i naucna fantastika

Sol je napisao/la:Yamaha 9.9ks 2t kupljena sa kvaron (otisa semering na radilici od stajanja, bila pomocni na jahti i kao nemoze niko to napravit tj triba nova radilica) uglavnom zva sam sve redom i niko cak ni Krsko glavni zastupnik- nemaju stroj za raspresat jer dogodi se 1na1000. Uglavnom nekako sam sazna za Tomos servis mislim u Iki blizu lovrana covik to slozija za neki 300 kn a nova radilica bila cini mi se 700 eur i evo je vec 15ak god kod mene ka sat. Ako nekom bude zatribalo raspresat radilicu to je tomos i wolksvagen servis u istom dvoristu.
Ne skidan je nikako sa kaica niti nesto posebno odrzavan, plastike su malo stradale od sunca i soli ali motor pali i radi ka sat potrosnja oko 3.5 lit- kad ulazin u porat gasin ga priko goriva i to je to. Motor koristin uglavno liti za kupanje i zimu lignjolov. Iskreno prezadovoljan.
SEA
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la maky » 16. 12. 2015. (17:14)

upravo tako ja san na mercury 4ks 2T mjenjao lezaj klipnjace na radilici i nitko kao u zadru to ne radi ni ovlasteni servis mercuriya KW nautic rekli da oni salju negdi u ST
i slucajno covik sa strane cuo o cemu je rijec reka mi da se obratim u prodavaonu Tomos Tonci u Zd da oni to rade tamo mi rekli da ima neki tokar stariji covik koji radi za njih i rjesia to brzo i povoljno
.ebote šta odma napadaš čovika, pa nije mali ribar.. :crazy: by ceko
maky
Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Graso 20 Scam SD 4.140 TIC

PostPostao/la Sol » 20. 12. 2015. (12:10)

Navodno na radilici ima neki semering koji brtvi da kompresija ne prilazi iz cilindra u cilindar i to je tribalo prominut (bar su mi tako rekli, ja o tom pojma neman) uglavnom raspresat radilicu i ponovo je spresat, to je bija problem.
Sol
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Gradac 5.80

PostPostao/la markojerkic » 30. 12. 2015. (08:59)

binebi je napisao/la:U ovom moru ponude malih motora nije lako nešto izabrat , pa me zanima kad bi vi kupovali novi motor za plastičnu pasaru 4,6 m šta bi vi kupili ?
neki kažu uzmi yamahu6 ks ( bila kapa ) drugi kažu nemoj nevaljaju ..
Honda kažu preosjetljiva na gorivo uvik problemi ( ali jako malo troši )
Suzuki nešto s getribom ??
Mercury isto nevalja čak i neznam zašto :?:

Kako ne koristim brod nešto previše 2t bi bilo vjerojatno bolje navodno je yamaha 5 ks 2t nepoderiv motorić ali di ga nać da je u dobrom stanju .. ( ako ko ima koji info slobodno nek mi javi )

Ako netko ima kakav dobar savjet slobodno :D jer nikako nebi volio spalit tu 9,10 keka kuna pa da poslije bude :Other9:

Što ne valja sa Suzuki motorom getriba zvuči mi :D
Meni prijatelj ima Suzu ribar od toga živi motor koji ima preko 10000 radnih sati i nema problema , ovo mu je drugi motor. Pa nebi valjda kupio opet da mu nije dobar .
čak sam mu ga par puta vozio na redovno održavanje u ovlašteni servis u Rijeku i vraćao nazad pod Velebit
Svako dobro u novoj godini i sretno sa kupovinom
markojerkic
New Entry

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.