Koji bi porivni uređaj preporučili?

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Anketa je završila: 25. 01. 2016. (16:29).

1.Suzuki DF 6L 4T
8
24%
2.Mariner 6HP 4T
5
15%
3.Yamaha F6 CMHL 4T
20
61%

Ukupno glasova : 33

PostPostao/la josme » 26. 12. 2015. (16:29)

Pošto sam u potrazi za novim porivnim uređajem za moju Istranku,odlučio sam priupitati i forum na ovaj način...tražim motor od 6-8 ks..pretražio sam i pogledao više polovnih motora ali nažalost nisam uspio ništa pribaviti što bi zadovoljavalo moje mogućnosti i prohtjeve.Sada se okrećem novim motorima i na vidjelo su izašla tri motora koja bi odgovarala mojim potrebama..odlučio sam ih staviti u anketu pa da forum presudi koji bi motor bio najbolji...
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

Re: Koji bi porivni uređaj preporučili?

PostPostao/la bananko28 » 26. 12. 2015. (16:34)

tohu 6
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la el passo » 26. 12. 2015. (20:41)

Vidim da si suzio izbor. Meni ni jedan ne uljeva povjerenje...jer jednostavno imam averziju prema jednocilindričnim 4t.

No da baš moram birati izabrao bi yamahu. Zato jer je yamaha i zato jer znam di je u Puli ovlašteni serviser. Za suzu neznam a mariner/merc/toh ima mk nautika. Toh je stavljen jer pašu isti kusi
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Kapo » 26. 12. 2015. (21:12)

Toha 6....a tek onda Yamaha F6.
Uživaj u slatkim problemima !!! :thumbup:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Shile » 26. 12. 2015. (21:17)

el passo je napisao/la:Vidim da si suzio izbor. Meni ni jedan ne uljeva povjerenje...jer jednostavno imam averziju prema jednocilindričnim 4t.

No da baš moram birati izabrao bi yamahu. Zato jer je yamaha i zato jer znam di je u Puli ovlašteni serviser. Za suzu neznam a mariner/merc/toh ima mk nautika. Toh je stavljen jer pašu isti kusi

Ne može to tako rekla/kazala ... motori se, kao i svaki tehnički uređaj, uspoređuju po karateristikama...
Zapremina ili pojedinačno hod klipa i promjer cilindra, potrošnja, izvedba sistema ventilacije, težina i slično...po svemu ovome Yamaha bi trebala biti najbolji motor.Barem kad nabrzinu pogledam recimo ovo:
http://outboards.axlegeeks.com/d/h/6
Nakon toga idu recimo razvijenost servisne mreže i neki subjektivni dojmovi...

Pogledaj malo na ovoj web stranici i usporedi...pa se odluči... :D

* za Yamahu - nešto veča zapremina, manji max okretaji...
Shile
Senior Member

Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la tomsic davor » 26. 12. 2015. (21:59)

Mercury to jest tohatsu se pokazao kroz godine najbolji od 4t sa jednim cilindrom...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la porer » 26. 12. 2015. (22:33)

Ništa u toj snazi s jednim cilindrom. Ostajem suzdržan od glasovanja.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la plavnik » 26. 12. 2015. (23:04)

Suzuki odmah zaboravi. Iz iskustva...

Osobno imam Tohatsu 5 4t i zadovoljan sam. Ima tek godinu dana pa ne mogu neku kritiku dati.

Da sam tada mogao Yamahu kupit za te novce, vjerojatno bi se za nju odlucio.

Yamaha 6 L ti je sad na akciji 8900 i mislim da se nemas sta mislit.

Cijena je za gotovinu. Da si blize mogao bi je kod mene kupit. Nulti servis gratis ;)

Radimo od 11.01. :mrgreen:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la josme » 27. 12. 2015. (07:13)

el passo je napisao/la:Vidim da si suzio izbor. Meni ni jedan ne uljeva povjerenje...jer jednostavno imam averziju prema jednocilindričnim 4t.

Tražio sam Yamahu 6/8 ks 2T dvocilindričnu ali poslije raznih kontakata i pregledavanja kod nekoliko prodavatelja,ustanovio sam da se nema što kupiti, ili kratka noga ili je bez papira ili je skuplji nego novi..financije su mi ograničene (mirovina) pa nemam jako veliki izbor..neki dan sam pogledao jednu Yamahu 8 ..odlična ,očuvana ali od papira ima samo jamstvo napisano rukom i izdano od Autotransa sa njihovim pečatom ostalo ništa ..nikada upisan na plovidbenu...a takvih je poprilično..jednostavno ne želim zvati vraga (sam dođe)
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la el passo » 27. 12. 2015. (17:59)

Jbg. Na tvom mjestu bi još malo pričekao, nešto će uletiti sigurno. Meni je sasvim slučajno uletila jedna 4t šestica za 500 jura. Motor boca. U oglasu je izdržao jedan dan i prodao sam ga samo tako. Novi vlasnik prezadovoljan
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Sol » 27. 12. 2015. (19:49)

Ja bi radije 2t yamaha ili tohatsu ako se bas puno ne vozi pa nije bitno po lit. na uru.
Sol
New Entry

Tip plovila: Gradac 5.80

PostPostao/la Shile » 27. 12. 2015. (20:00)

Sol je napisao/la:Ja bi radije 2t yamaha ili tohatsu ako se bas puno ne vozi pa nije bitno po lit. na uru.

Ajd nek je u prosjeku svake sedmice na moru, 5o puta...vamte tamte 2h...100*1l=100 l za 4t ... iliti 10.ooohk .... a 100*2l=200 l za 2t...iliti 20.ooohk.
U godinu dana vrati uloženo u motor...pa neka i nije tolika razlika...onda vrati u 2 godine motor...uh.
I to ovako u grubo...
Shile
Senior Member

Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la Sol » 27. 12. 2015. (21:58)

Ajd nek je u prosjeku svake sedmice na moru, 5o puta...vamte tamte 2h...100*1l=100 l za 4t ... iliti 10.ooohk .... a 100*2l=200 l za 2t...iliti 20.ooohk.
U godinu dana vrati uloženo u motor...pa neka i nije tolika razlika...onda vrati u 2 godine motor...uh.
I to ovako u grubo...[/quote]

Ako puno radi onda 4t ja osobno nekako vise virujen 2t od trimera pa dalje a i misecno sam na moru mozda 5-6 uri voznje pa mi nije ni bitno toliko.
Nasljedija sam od pok. strica mercury 5ks 4t najprije mu more nagrizlo karter (probuzalo) pa se posli toga pregrijava, otislo nesto u peti, ostavili ga neki duzi period nekonzerviranog pa se zalipila radilica tako da bas i neman vire u njega a to je navodno isti motor ka i tohatsu. Yamaha 9.9 ks 2t izgorila sva od sunca bas je nesto i ne pazin i sve ok. (Stajala ka rezervni par godina mozda bi se upalila liti po ure i od toga posa neki semerin na radilici i to je to)
Sol
New Entry

Tip plovila: Gradac 5.80

PostPostao/la Kapo » 27. 12. 2015. (22:31)

Kod većih (20 KS +) motora ide neka računica da ako radiš više od 100 sati godišnje onda ima rezona razmišljati o 4T.
Kod malih motora razlika potrošnje nije tako drastična da bi trebala bila odlučujući faktor prilikom kupnje. Mislim da je svakome na moru važnija pouzdanost od nekoliko litara goriva. Osobno, imam na tenderu Tohatsu 9.8 2T, mali Suzuki 2.2 2T (koji je cijeli radni vijek od 10 godina odradio gotovo isključivo u panuli!!) Oba motora bez ijednog kvara već 10-ak godina. Mijenjaj redovno svjećicu i ulje u peti i piči miško. :thumbup: Na moru je potrebna što jednostavnija tehnologija i ja joj osobno dajem prednost ako mogu birati.
Sa druge strane imam na pasari novu tehnologiju u obliku Suzukija 4T/5KS, koji je mlađi od ova dva motora 4 godine i jedini koji se sa njime do sada usrećio je lokalni serviser !! :mrgreen:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la bananko28 » 27. 12. 2015. (22:42)

Kapo je napisao/la:i jedini koji se sa njime do sada usrećio je lokalni serviser !! :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :clap:
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

Sljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.