Moderatori/ce: tramontana, Moderatori
MV KRK je napisao/la:Ja sam se danas najeo kod lupisa u oštariji i bio je odličan!!!
legi je napisao/la:Bakalar najbolji je norveški oko otočja lofoti,kod nas se prodaje obično vakumiran i sa svim deklaracijama i taj je i najskuplji pod imenom ragno,riba je veća od pol kile osušena ravna otvorenog droba,bez tragova krvi,ravnog repa,lijepe kože i ugodnog mirisa,obično ima i pečat na sebi,taj po kili košta do 300 kn.
Moči se dva dana,tako da se svaki dan promijeni voda,treći dan se stavi kuhat u hladnu vodu i ne solit vodu ga jer će ga sol stvrdnut,kad zakuha kuhat ga još 15-20 minuta i maknut s vatre,što se više kuha opet postaje tvrđi,ako se dobro skuha mora se odvajat od kosti,pusti se ohladit,a voda od kuhanja se ne baca,treba za podlijevanje.Kad se ohladi očisti se od drače,kosti i kože
ovako se radi i u padeli to jest na gulaš,ali se prije podinsta jedna kapula i malo češnjaka,sastojci su isti,dodaje se i konžerva il pelat
i na bjanko je dobar,gušim se u bakalaru na sve načine,obožavan ga.....
theblue je napisao/la:Poli mene samo na na belo sa pasuticami ili onako samega odvajk
Natrag na Mediteranska kuhinja
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.