Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
lucullus je napisao/la:Aha...a zašto?
macro je napisao/la:Gelcoat/topcoat su štetni za zdravlje (otrovna isparavanja) i bolje ih je ne koristit ....
macro je napisao/la:Gelcoat/topcoat su štetni za zdravlje (otrovna isparavanja) i bolje ih je ne koristit u zatvorenim prostorima u kojima se boravi. Ako se već koriste onda bi ih tribalo matirat pa priko njih primer i pituru.
tomsic davor je napisao/la:lucullus je napisao/la:Aha...a zašto?
Imao sam na navala to dok nisu imali kontra štampu...
Sasvim pristojno izgleda a nema pljesni.... I samo obrišeš krpom... Lako za održavanje....
I jeftino za uraditi....
lucullus je napisao/la:macro je napisao/la:Gelcoat/topcoat su štetni za zdravlje (otrovna isparavanja) i bolje ih je ne koristit u zatvorenim prostorima u kojima se boravi. Ako se već koriste onda bi ih tribalo matirat pa priko njih primer i pituru.
Odakle ti to![]()
Pa sve je u đelkotu...ili si osta nedorecen i mislis kod nanosenja
Ven je napisao/la:polyesterska smola je bijeli prah ( slično brašnu ) koji se transportira u vrečama , da bi se mogla koristit u proizvodnji otapa se u otapalu koji je monomer - stiren , i tad se dobije smola sa kojom mi radimo . Još se može određivat gustoča
smole a to se radi sa prahom koji se zove aerosil. Nakon nanošenja smole u roku od 10 - 12 sati obično ispari nekoliko posto otapala stirena i to se zove slobodni stiren , a sljedečih dugi niz godina oslobađa se nekoliko posto takozvanog vezanog
stirena a naročito u toplijim periodima , zato se treba obavezno "zatvoriti" sve površine gole plastike . Večina to radi sa TOP - COATOM što je pogrešno jer se on može koristit samo u pozicijama kao spremište sidra , prostor strojarnice , spremišta konopa i alata i na otvorenim površinama , razlog zašto se on koristi je mala cijena a sastoji se uglavnom od ostataka smole u proizvodnji , spomenutog aerosila i pigmenta.
Stiren koji hlapi je izuzetno OPASAN ZA DJECU jer mijenja genski kod i u nastavku reprodukcije moge se javit degerativne bolesti u sljedečim generacijama. Ja uvijek svoje kupce upozoravam na to.
Prema tome sve površine u kabinama moraju se zaštititi premazom koji sprečava isparavanje vezanog stirena i ti premazi bi trebali imati ekološki atest . Ja koristim poly-emajl od Hempela , je skup ,je da ga puno ide ali ne želim nikoga imat na savijesti . Ako je laminat "star" do oko 6 mj. dovoljno ga je pobrusit kartom 40 i boja ide direktno na plastiku , a ako je več " ostarija" treba dat 2 ruke poly-prajmera.
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.