Postao/la barba2 » 07. 09. 2015. (08:19)
Evinrude i Johnson su identični motori, odnedavno su brand Johnson zamrznuli, a nastupaju samo kao Evinrude. Imam Johnsona 115, klasičnog dvotaktnog iz 2001. godine. Što se motora tiče, sve pohvale, jednostavno održavanje, pouzdan, sve super. Problem mi predstavlaju dijelovi, naš zastupnik u Rijeci ima na lageru nešto malo dijelova što me ne čudi, ali ne mogu shvatiti da za narudžbu dijelova treba čekati cijelu vječnost. Prošle godine mi je počelo curuti gorivo na filteru, otišao je jedan O-ring vrijedan par kuna, Zvao sam Unimar u Rijeci, nisi ga imali na lageru, rekli su da nakon što ga naruče treba minimalno 15 dana za dostavu. Zvao sam nakon par dana, nisu ga niti naručili. Po njima se nebi vozio to ljeto. Snašao sam se kod jednog majstora u Zagrebu koji proizvodi O-ringe. Prije nekoliko godina nisu imali impeler, otišao sam u Trst kod Nautica Piero Ostuni, tamo se izgleda sve može pronaći. Na internetu postoje trgovine koje nude ama baš sve dijelove, s brzom isporukom ali samo u USA i Canadu.
Problem je i servisna mreža, u Zagrebu i na Kvarneru, za jug ne znam, izuzetak je Johnson servis u Preluci, za kojeg imam samo riječi pohvale, otac i sin već godinama popravljaju Johson/Evinrude, bogati su znanjem i iskustvom, vrlo pristupačni.
Volio bi da se jave oni koji su skužili kako se mogu naručiti dijelovi iz Amerike s dostavom u Hrvatsku.