Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
gosmart je napisao/la:Bat je napisao/la:pogotovo što nema zupčasti remen.
Ako sam dobro shvatio, nema ni Lombardini.
Bat je napisao/la:Gledam vetus ili jlm perković,ali perkovića kopče nevolim čitam da su to bazni motori orginal perkins,pa sad neznam ni sam 114.000kn mi je previše za yannmar od 55ks
Skoro dva vetusa!
Zato i pitam ljude da vidim iz iskustva što vridi od ovih industriskih baza motora.
Pa mislim da i oni odrade 5000sati bez problema a to je u mom korištenju dosta godina
som je napisao/la:Bat je napisao/la:Uskoro zamjena motora!
Do sad je bio perkins prima m60
Sad sam u dvoumici šta kupiti.
Moram motor sličnih dimenzija uzet jer nemam prostor za veči.
Mislim se između perković jlm,vetus,scam ili nanni.
Što po vašem iskustvu od ovih motora uzet.
Yannmar i volvo je preskup.
Evo ja ti mogu reći iz prve ruke za SCAM a. Imam 2000 uri, mijenjam ulje svakih 100 uri, jednom klinasti remen i dva impelera. Frend ima u istom brodu Yanmara 70 ili 75 konja svašta je već minja i popravlja. Ima sam dva Yanmara, par Volva,Aifa i sa Scamom sam najzadovoljniji. Ima sam u početku problem s nosačima motora ali su mi ljudi van garancije montirali Yanmarove i mislia sam da mi motor ne radi kolika je bila razlika.
Bat je napisao/la:Nemam ništa protiv jlm odradi to kao drugi motor
Eto malo sam skeptičan na njegove kopče,ima sam do sad njegovu mehaničku lupa dosta to mi se nesviđa.
A motora i cijena kao sveg ima dosta nisam imao sve motore zato pitam ljude iz iskustva što im je dobro i kako su zadovoljni
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.