auto dizalica

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: auto dizalica

PostPostao/la joze.makarska1 » 14. 07. 2015. (08:35)

mikula moli je napisao/la:Ja isto mislim da to nije skupo, jer mora doć do broda ukrcat i osigurat brod, otić do mora i ubacit brod u more....
Utrošit uru-dvi vrimena, gorivo.....

ma sta skupo ! gratis svih gratisa , na ovolikoj dizalici nek mu i naj manje crivo pukne garantiran glavon da mu je samo crivo minimum 100 eura , ma sta ti je u nas je taj prijevoz doveden na prosjacki stap , uzni samo cijenu goriva i sve ti je jasno , a ne daj boze da mu guma pukne , moze se ubit dok je kupi ! ovde mu radni sat njega i kamiona nemoze ispast 300 kuna da se ubije , evo zovni bosanca da ti dode vozit tvoju kariolu , pa ces vidit sta ce ti rec ( 50 e i marenda ) znaci skuplji bosanac s tvojon kariolon nego oviliki tudi kamion za toliku odgovornost ! prezalosno !
joze.makarska1
Member

Tip plovila: adria 500 k PD , mercury 25 .4T

PostPostao/la som » 14. 07. 2015. (08:44)

Da nisi i ti kamionoprevoznik?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la joze.makarska1 » 14. 07. 2015. (08:48)

nazalost moju jesam , a pogledaj ovoliki kamion pa ces rec i ti kukava mu majka kakva mu je cijena a kakvi troskovi !
joze.makarska1
Member

Tip plovila: adria 500 k PD , mercury 25 .4T

PostPostao/la open510 » 14. 07. 2015. (10:51)

evo da se javim još jednom (pa cu prestat gnjavit :D ) sa drugom stranom medalje:
- slažem se da kamion, gorivo, vrijeme rada košta i da 700kn nije puno ako ti kamion dođe do garaže/kuće, ukrca brod, odveze ga npr. do neke marine/lučice, tamo spusti u more i izda ti uredan račun za to
- neka me dioklecian ispravi ako griješim, ali imam neki osjećaj da je ovo 700kn na ruke bez ikakvog računa i garancije (iako Pjer ima registrirani obrt i može sigurno izdavat valjane račune)
- uredan račun je važan ne toliko zbog plaćanja PDV-a već garancije na obavljeni posao. Sve je lipo ako sve dobro prođe, ali ako je došlo do oštećenja broda greškom prijevoznika (a to je svakako moguće) bez računa se možeš samo svađat i vjerojatno plakat kad vidiš da je oštećenje višestruko skuplje od naplaćene usluge. Sa računom je lako prijavit dotičnoga i naplatit štetu, "balkanski" princip di se hoće proć šta jeftinije se mnogima obija o glavu

Šta se tiče mog opisanog slučaja, nema nikakve priče o velikim troškovima i jadnom autoprijevozniku kojemu ništa neće ostat kad podmiri svoje troškove. Upravo suprotno, doša je navečer na zadnji dan sajma CBS-a i bacija ko zna koliko brodova direktno sa rive u more ne potrošivši ni 5L goriva ukupno, iskoristija je situaciju da je puno brodova na jednom mistu i da netko nema di s kupljenim brodom nego u more i naplatija/odera svakoga koliko je moga. Zasigurno znam da je firmi u kojoj sam kupija gliser manje naplatija isti posal na početku sajma, oni su doveli brod na trajleru i on im ga je kamionom spustija sa trajlera na obalu. Za nekoga je ovakav slučaj možda "pametno korištenje situacije", za mene ciganluk i sigurno gubljenje budućih mušterija. Da napomenem, to je bilo 2008-e godine kad je CBS bija ogroman i kad su još ljudi imali para za kupovat brodove pa ih je bilo dosta kupljenih direktno na sajmu ili, kao ja, čak i prije sajma ali izloženih na CBS-u s dogovorom preuzimanja kad sajam završi. Naravno, oštećenje mog novog novcatog motora mu nije ni palo napamet da nadoknadi - toliko o odgovornosti dotičnog prijevoznika. Dakle, ja koji sam uspija kupit brod od priko 50000€ i koji iman 700kn za platit neku uslugu takvima nikad više ne dam ni centa makar nosija brod na leđima do mora.
open510
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.