Peta vanbrodskog motora ... u moru ili ne?

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Peta vanbrodskog motora ... u moru ili ne?

PostPostao/la joze.makarska1 » 04. 07. 2015. (21:30)

ko i sto sam naslov kaze !? koliko nije dobro da je peta vanbrodskog motora stalno u moru ! naravno osim sta ce se vatat alge i ostale morske bakanalije , koliko je stetno za semering , propelu i tijelo pete tj aluminij ?????
joze.makarska1
Member

Tip plovila: adria 500 k PD , mercury 25 .4T

Re: koliko nije dobro ?!?!?!

PostPostao/la riberer » 04. 07. 2015. (21:37)

Ha! Nasov ne govori bas nista :think:
Promijenio sam ga ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

Re: Peta vanbrodskog motora ... u moru ili ne?

PostPostao/la joze.makarska1 » 04. 07. 2015. (21:53)

naslov nikad ne govori nista , naslov je samo uvod u nesto i daje naslutiti o cemu bi se moglo raditi ! :crazy: aj nek si prominio al mislin da cu se ubuduce obratit prvo tebi za dozvolu kak0 da nazovem temu ! :mrgreen: :wave:
joze.makarska1
Member

PostPostao/la riberer » 04. 07. 2015. (22:27)

Bože sačuvaj, moja dozvola za otvaranje neke teme ne treba nikome, ja sam tu samo da pomognem, ako mogu. ;)

Inače Joze, naslov teme je sve, jedino po naslovu (uz uvjet da je sintetičan i precizan) nekome može biti jasno o čemu se radi. Pogotovo onima koji će danas-sutra (ili kasnije) pokušati pronaći rješenje problema koji bi ih mogao mučiti. Forumi se baziraju baš na tome, na preciznim naslovima tema, jer teme sa naslovima: "Pomoć", "Kako ...", "Savjet" ili ovime poput tvojeg, nemaju baš neku budućnost, koliko god one bile zanimljive ili korisne nekome tko ima iste ili slične probleme. Ponavljam, kratkotrajno da, ali u budućnosti će ih svi motori pretraživanja ignorirati, a, u ostalom i u pravilima foruma, koliko se sjećam, negdje piše da bi naslov trebao biti što je mogće više vezan uz problematiku samog pitanja, baš radi ovoga, prije navedenog.

P.S.
Mislim da se je o pitanju kojeg postavljaš, već negdje bilo govorilo, iako je to malnje važno za samu temu, koja ostaje takva kakva je. :D

P.P.S.
Tema prebaćena u forum o benzincima.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
riberer
Moderator

PostPostao/la joze.makarska1 » 04. 07. 2015. (22:32)

riberer je napisao/la:Bože sačuvaj, moja dozvola za otvaranje neke teme ne treba nikome, ja sam tu samo da pomognem, ako mogu. ;)

Inače Joze, naslov teme je sve, jedino po naslovu (uz uvjet da je sintetičan i precizan) nekome može biti jasno o čemu se radi. Pogotovo onima koji će danas-sutra (ili kasnije) pokušati pronaći rješenje problema koji bi ih mogao mučiti. Forumi se baziraju baš na tome, na preciznim naslovima tema, jer teme sa naslovima: "Pomoć", "Kako ...", "Savjet" ili ovime poput tvojeg, nemaju baš neku budućnost, koliko god one bile zanimljive ili korisne nekome tko ima iste ili slične probleme. Ponavljam, kratkotrajno da, ali u budućnosti će ih svi motori pretraživanja ignorirati, a, u ostalom i u pravilima foruma, koliko se sjećam, negdje piše da bi naslov trebao biti što je mogće više vezan uz problematiku samog pitanja, baš radi ovoga, prije navedenog.

P.S.
Mislim da se je o pitanju kojeg postavljaš, već negdje bilo govorilo, iako je to malnje važno za samu temu, koja ostaje takva kakva je. :D

ajde sta si se pripa odma ??? :ugeek: trazio san ima li vec ovakvo nesto al nisan uspio nac , ako ti mos iskopat di se nalazi ne bi bilo lose , da ne maltretiramo po forumu dalje ! : Other6: :Angry53:
joze.makarska1
Member

PostPostao/la riberer » 04. 07. 2015. (22:37)

Pripa san se da se ti ne pripadneš, samo san prominia naslov :D

Neka teme ovakve, javit' će se već znalci, nije loše ponoviti gradivo, s vrimena na vrime :thumbup:
riberer
Moderator

PostPostao/la joze.makarska1 » 04. 07. 2015. (22:43)

joze.makarska1 je napisao/la:ko i sto sam naslov kaze !? koliko nije dobro da je peta vanbrodskog motora stalno u moru ! naravno osim sta ce se vatat alge i ostale morske bakanalije , koliko je stetno za semering , propelu i tijelo pete tj aluminij ?????

P.S ovo pitan zato jer san prominio motor ( mercury 25 4t ) motor je dobro velik i nemogu ga dignit nego na prvi zub al ne koristi cila peta je i dalje pod moren , u moru je bilo sve oko 15 dana i poprilicno je obrasla pogotova plastika od ulaza vode i to mi se ne svida niti malo ,
, e sad lokalni mudraci kazu ovako , obavezno vadi vanka radi galvanskih struja obrastanja, propadanja aluminija , propadanja gume u propeli i propadanja semeringa , dok drugi lokalni mudraci kazu ovako ne vadi ni za zivu glavu , to i je napravljeno da stalno bude u moru , semering i propela ce duze trajat u moru nego ako se prze vanka na suncu , dizanje motora je namjenjeno samo kad dolazis negdi u plicinu da ga mos dignit da ne udara propelon ?!?!?!!? e sad , da bi diga motor morat cu otpilat komad rucke i podbacit nesto da se motor izdigne i malo udaljit da bi ga moga naget da peta bude vanka , znaci ako ocu da mi je peta suva kemija zesca ! :Other12: :Help25: naravno sto se mene tice ja bi volio da je peta na suvom kad ne vozi samo me interesira koliko je stetno ako se nemoze vadit , a i izvadio san brod i napravio komplet servis pa dok je vanka lakse mi je radit oko tih pilanja i podbacivanja nego dok je u moru !
joze.makarska1
Member

PostPostao/la Kapo » 04. 07. 2015. (23:07)

Sve vanbrodske motore koje sam do sada imao (od 2 - 90 KS) uvijek sam dizao i minimalizirao držanje pete u moru. Nikad ni najmanjeg problema što se tiče semeringa ili sl. i na svakome je nakon niza godina korištenja peta bila kao nova.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la šetač pasa » 05. 07. 2015. (09:07)

Mogla bi se ovdje razviti fina rasprava za i protiv. Kad voziš po plitkome digneš ga na prvi zub da sačuvaš propeler od udarca. Svi vanbrodski su napravljeni da se peta potpuno digne iz mora. Valjda proizvođači, i to svi, znaju zašto.

Osim toga, šogor i ja smo istovremeno kupili vanbrodske Tohatsue. On nije vadio petu van i nakon godinu dana razlika je bila nemjerljiva. Moja peta kao nova, a njegova puna algi, školjki, sa promijenjenom bojom.
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la open510 » 06. 07. 2015. (07:31)

po meni ovdje nema rasprave, peta u moru samo dok se motor/brod koristi, inače vanka...bolje zbog algi, cinkova itd...
da je bolje drzat motor stalno u moru onda ga niko ne bi ni zimi nosija doma u garažu nego bi ga ostavija u moru :lol:
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la maverick975 » 06. 07. 2015. (10:18)

I mi po slavoniji drzimo vani osim kad je neki žešći minus po zimi, a ovi sto drze unutra...meni to nekako ne leži...prljavo...obraslo...usisi često u potpunosti obrastu...
maverick975
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Alu Bel-Yamaha Hetl 40-60

PostPostao/la Kapo » 06. 07. 2015. (15:20)

Pogledaj našto liče Z noge na gliserima. One su stalno u moru i ogledni su primjerak kako more tretira sve što dohvati.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Shile » 06. 07. 2015. (16:54)

Meni nije jasno kako se uopče o tome može raspravljati...po meni je logično da se motor diže u "parkirni" položaj.
Shile
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la joze.makarska1 » 07. 07. 2015. (11:50)

bilo dobro ili ne , ja san rucku otpila , podbacio distance , dva sarafa kroz krmeno zrcalo i sad eno ga na suvom ! : Surprise 1:
joze.makarska1
Member

PostPostao/la som » 07. 07. 2015. (19:03)

Ma sta petu! Pentu treba bacit cilu u more.Opce je poznato da more djeluje blagotvorno i ljekovito na motore. Koja tema? Idem se samoubit kako kaze jedan nas uvazeni clan foruma.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

Sljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.