Dakle, zadnja 2-3 mjeseca provedeh računajući, zbrajajući i oduzimajući što meni zapravo treba i više sam izgubio glavu, di što i kako. Progutao sam ovaj forum naglavce, i još par drugih. Usput sam skužio koliko je naših foruma i prizvođača "potonulo" zadnjih godina. Ovdje mi se JEDINO čini kao mjesto di bi se mogla dobit kakva relevantna informacija.
Jučer sam naletio na fora oglas na njuškalu, di je čovjek odlučio pokloniti istranku zboog poodmakle dobi. Nazalost, em je daleko (Dubrovnik), em je već bila poklonjena dok sam ja nazvao danas posli posla. To me zapravo i navelo na ovaj post.
Možda netko nekoga i zna, van njuskala i sličnih oglasnika, nisu svi danas još uvijek tako informatički pismeni.
Nažalost, fulo sam jednu dobru Pilotinu u Istri sa Tomom 18, i to još uvijek nemogu prežalit. Bila je jako fino opremljena, i vrlo fina brodica, puno otmjenija nego klasične istranke. I išla je za manje od 2k EUR.
Zatim smo frendovi i ja kontali u preradu ELANA 545 koji je stajao na suhom 15 godina, al smo skuzili da je tu preveć pizdarija, vremena i novaca u igri.
Uglavnom, želim ubost neku brodicu sa kabinom 4.5-5.5m, malo da provezem starog i klince po ZD (Dugi, Kornati, Ugljan, Pašman) arhipelagu, baza mi je Petrčane, mjestašce kraj Zadra. Dolje smo 25 godina, a prošli smo otoke zanemarivo malo.
Karta udaljenosti i radijus kretanja ću uploadat ispod ove kobasice koje pišem, kako bi se otprilike shvatilo što želim.
Osnovni podaci su:
Korištenje 2-3 mjeseca ljeti te neke eventualne jesensko proljetne vikend vožnjice, po potrebi jednodnevni izleti i ribarenja, a po potrebi i 1-2 dana sa spavanjem na brodici, 2-3 čovjeka onboard.
Financijski mi se čini da mogu na duge staze dobro proći samo sa poludeplasmancem od cca 15-20 KS 4T. Ali opet, nije da sam cijelo vrijeme u moru. Pitanje jel to isplativa razlika u cijeni motora.
Deplasman koji troši sa 10KS 2T il recimo neki gliser od 50-70KS 2T bi me doveli do Kornata uz isti trošak. Samo što bi mi trebalo 4-5h trckanja sa Deplasmanom do recimo Kornata, ili 1h sa Gliserom.
Vrijeme i novac nekako najbolje idu uz poludeplasmanca.
Također, više nisam niti pametan dali ići na rabljeno sa nekom opremom. Cijene jesu pale u odnosu na prijašnje godine, ali novo je novo, pa uvijek si čovjek konta dodat 10-20k kuna više pa kupit nešto novije.
Ali opet tu je ponuda tako raznolika i šarena, sa velikim disparitetom u cijenama.
Adria 500 VEN 501 K LABIN NIKA 17 Raiden 490 Nautika 500K Meastral M 500 K Nautika 500K Plovid 16 Betina 500 Cabin PG-550 Kvarnerplastika...više me glava zabolila
I dalje mislim da bi ipak nešto rabljeno meni bolje došlo, nekakva bolja istranka sa motorom i komandama do 20k kn.
Da li možda bolje pričekati jesen i novu ponudu, sad su opet malo cijene narasle uoči sezone. Iako ima zanimljivih dilova.
U cijelu priču sam krenuo sa elanom dati do 3k EUR za nešto rabljeno, ali mislim da bi za pravu stvar možda dao i koji k više.
Zovite me redikulom, aj dont ker, samo pomagajte ako Boga znate.
Ps. Isprike na kobasici od posta.
hébergeur d image gratuit