mali od palube je napisao/la:Ako iz Zadra ideš direktno na Susak imaš cca 50 NM.
Au daleko za izlet to mi je tri i po ure vožnje u jednom smjeru.Za izlet predaleko............A neman ambicije spati na kaiću a, žena još i manje........
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
mali od palube je napisao/la:Ako iz Zadra ideš direktno na Susak imaš cca 50 NM.
dome je napisao/la:mali od palube je napisao/la:Ako iz Zadra ideš direktno na Susak imaš cca 50 NM.
Au daleko za izlet to mi je tri i po ure vožnje u jednom smjeru.Za izlet predaleko............A neman ambicije spati na kaiću a, žena još i manje........
franco je napisao/la:E prijatelju Dome ide taj tvoj kaić 50/3,5 ure = 14,3 nm/h a koliko onda treba MOP sa 6nm/h?
primorac je napisao/la:MoP-a za predsjednika!!!! Pitaj ti njega, MoP, plaća li njega gazdarica za rad nedjeljom i praznicima.
Na natkabini fale kupe (crijep), možda tipa kanalica ili mediteran, ali mogao bi i "biber" crijep.
lupis je napisao/la:Da al moraš računat da je većinu godišjeg na vezu,znači ako mu godišnji traje 28 dana.pola od toga je 14,a on je minimalno 15 na vezu jer je to većina godišnjeg koji traje 28 dana,znači ostaje mu 13 dana za plovidbu po principu od vale do vale...,ako plovi sa 6 milja,a neće s onim motorom nego 5(i može tada sam sebi "vi" govorit),8 milja mu je dnevna doza prijeđenog puta ako se želi vrat za 13 dana,znači dnevno mora vozit malo manje od dvi ure svih 13 dana.
Da rezimiramo,13 dana po dvi ure vožnje brzinom od oko 5 čvorova,more vidit Susak i vratit se nazad!
Da ,i samo da još podcrtam na kraju izlaganja,s onakvom kabinom jedra mu neće trebat za jedrenje...
mali od palube je napisao/la:Sad kad su porer i raptor malo sjahali ...
mali od palube je napisao/la:Sad kad su porer i raptor malo sjahali, eto ti glupisa... pardon, lupisa. Krivo sam vidio.
Jesi li ti, lupise ikad dokono plovio na godišnjem od lučice do lučice? Ja jesam i to puuuuno. S ovim brodom je pala odluka da će se ipak puno manje ploviti, a puno više kupati. Ali ako nam na godišnjem odmoru puhne da nekamo ipak otplovimo, sigurno je da o tome nećemo tražiti mišljenje nekog glupisa...opet ja... pardon! Lupisa...
Što mogu, prsti nekako sami...
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.