Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la dome » 07. 04. 2009. (22:03)

mali od palube je napisao/la:Ako iz Zadra ideš direktno na Susak imaš cca 50 NM.

Au daleko za izlet to mi je tri i po ure vožnje u jednom smjeru.Za izlet predaleko............A neman ambicije spati na kaiću a, žena još i manje........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la franco » 08. 04. 2009. (07:17)

dome je napisao/la:
mali od palube je napisao/la:Ako iz Zadra ideš direktno na Susak imaš cca 50 NM.

Au daleko za izlet to mi je tri i po ure vožnje u jednom smjeru.Za izlet predaleko............A neman ambicije spati na kaiću a, žena još i manje........

E prijatelju Dome ide taj tvoj kaić 50/3,5 ure = 14,3 nm/h a koliko onda treba MOP sa 6nm/h?
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la dome » 08. 04. 2009. (07:55)

franco je napisao/la:E prijatelju Dome ide taj tvoj kaić 50/3,5 ure = 14,3 nm/h a koliko onda treba MOP sa 6nm/h?

MoP ima godišnji pa more navigati od vale do vale i par šetiman do tamo.A ja ne znan ča je to godišnji ču san da je to nešto jako lipo ma još nis bi te sriće da to kušan :Craying43:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la mali od palube » 08. 04. 2009. (08:38)

Ja mislim da je meni iz Vlašića nešto bliže. Ali nekih 7-8 sati vožnje ima sigurno. Jednom sam iz Vlašića odvezao do Rapca u komadu. Krenuli smo oko 10 ujutro i stigli malo iza ponoći. Po bonaci. I gorivo smo točili u vožnji (iz karnistera).
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la lupis » 08. 04. 2009. (08:44)

Da al moraš računat da je većinu godišjeg na vezu,znači ako mu godišnji traje 28 dana.pola od toga je 14,a on je minimalno 15 na vezu jer je to većina godišnjeg koji traje 28 dana,znači ostaje mu 13 dana za plovidbu po principu od vale do vale...,ako plovi sa 6 milja,a neće s onim motorom nego 5(i može tada sam sebi "vi" govorit),8 milja mu je dnevna doza prijeđenog puta ako se želi vrat za 13 dana,znači dnevno mora vozit malo manje od dvi ure svih 13 dana.

Da rezimiramo,13 dana po dvi ure vožnje brzinom od oko 5 čvorova,more vidit Susak i vratit se nazad!

Da ,i samo da još podcrtam na kraju izlaganja,s onakvom kabinom jedra mu neće trebat za jedrenje...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la primorac » 08. 04. 2009. (09:09)

MoP-a za predsjednika!!!! Pitaj ti njega, MoP, plaća li njega gazdarica za rad nedjeljom i praznicima. : Other6:

Na natkabini fale kupe (crijep), možda tipa kanalica ili mediteran, ali mogao bi i "biber" crijep.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la mali od palube » 08. 04. 2009. (09:11)

Sad kad su porer i raptor malo sjahali, eto ti glupisa... pardon, lupisa. Krivo sam vidio.
Jesi li ti, lupise ikad dokono plovio na godišnjem od lučice do lučice? Ja jesam i to puuuuno. S ovim brodom je pala odluka da će se ipak puno manje ploviti, a puno više kupati. Ali ako nam na godišnjem odmoru puhne da nekamo ipak otplovimo, sigurno je da o tome nećemo tražiti mišljenje nekog glupisa...opet ja... pardon! Lupisa...
Što mogu, prsti nekako sami...
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 08. 04. 2009. (09:16)

primorac je napisao/la:MoP-a za predsjednika!!!! Pitaj ti njega, MoP, plaća li njega gazdarica za rad nedjeljom i praznicima. : Other6:

Na natkabini fale kupe (crijep), možda tipa kanalica ili mediteran, ali mogao bi i "biber" crijep.

Inače, u mojim se salonima radi subotom, ali radionica ne. Iznimno, ako nekom gastarbajteru treba montaža baš u subotu. I kad smo slagali neki stol za RTL (http://www.kuhinje-saric.hr/reference.html), rok je bio frka i slagali smo ga noć od subote na nedjelju do nekih tri sata ujutro. Otkad sam obrtnik, ta tri sata iza ponoći je jedino nedjeljno vrijeme u kojemu je netko kod mene radio. Ponavljam... slobodno su i subote i nedjelje.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 08. 04. 2009. (09:19)

lupis je napisao/la:Da al moraš računat da je većinu godišjeg na vezu,znači ako mu godišnji traje 28 dana.pola od toga je 14,a on je minimalno 15 na vezu jer je to većina godišnjeg koji traje 28 dana,znači ostaje mu 13 dana za plovidbu po principu od vale do vale...,ako plovi sa 6 milja,a neće s onim motorom nego 5(i može tada sam sebi "vi" govorit),8 milja mu je dnevna doza prijeđenog puta ako se želi vrat za 13 dana,znači dnevno mora vozit malo manje od dvi ure svih 13 dana.

Da rezimiramo,13 dana po dvi ure vožnje brzinom od oko 5 čvorova,more vidit Susak i vratit se nazad!

Da ,i samo da još podcrtam na kraju izlaganja,s onakvom kabinom jedra mu neće trebat za jedrenje...

Ovo šta je na vezu potrošiti će vrijeme na montažu i demontažu natkabine i motora.

Još ak mu pljusne motor u more,za tu sezonu neće ići nikamo.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 08. 04. 2009. (09:40)

E, prevario si se, Žabaru! Baš u tome i jest poanta (barem jedna od poanti). Što god da se desi s motorom, u roku od nekoliko sati mogu čak staviti i drugi i nastaviti ljetovanje. Možeš li to sa stabilnim dizelom?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 08. 04. 2009. (09:45)

Jedna od poanti je da mi stabilni dizel nemre pasti u vodu (o sigurnosti plovidbe bez njega da i ne govorim za svoj brod),a na krmu bilo kada mogu staviti vanbrodski.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 08. 04. 2009. (09:59)

I jasno,ni sa kakvim vanbrodskim nebi volio ići preko kvarnera sa A790,ako baš ne moram. Jednostavno nemam takva muda.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 08. 04. 2009. (10:03)

mali od palube je napisao/la:Sad kad su porer i raptor malo sjahali ...

Dobro si to to reka da smo sjahali ,i to sa magarca koji je poprilično blesava i tvrdoglava beštijaslika
reko da ti odgovorim kad si me se već dotaka :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la mali od palube » 08. 04. 2009. (10:05)

Ali možeš namotati konop oko elise. Možeš imati veći kvar na Ižu ili Molatu. Možeš imati i manji kvar ali na takvom mjestu da brod mora odmah van iz mora.
A vanbrodski na krmi?
Otkad sam kupio ovaj brod razmišljam o stalku za vanbrodki motor. Već smo i neke šablone radili. Spojili smo timun radi stalka. Prve šablone ne valjaju, treba raditi nove. Stalak će biti od inox pločevine debljine 8 mm. To se tu kod nas u Zagrebu posebno naručuje i treba čekati nekoliko dana. Iznutra na krmeno zrcalo ide uplastificirano ojačanje i dvije inox šipke koje će to ojačanje koso povezati s kobilicom na dnu. Rasklopiva dizalica sa strane (da motor ne padne u more). Pa timun, pa komanda, pa sajle, pa ne valjaju jer su kratke, pa kriva sajla iz dućana, treba tanja, pa...
Sve to ti možeš napraviti bilo kad? Recimo kad se na Ižu zatekneš na godišnjem odmoru. Baš me zanima! Na Ižu se inox pločevina sigurno prodaje čak i u lokalnoj pošti. Dođeš i kupiš.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la lupis » 08. 04. 2009. (10:05)

mali od palube je napisao/la:Sad kad su porer i raptor malo sjahali, eto ti glupisa... pardon, lupisa. Krivo sam vidio.
Jesi li ti, lupise ikad dokono plovio na godišnjem od lučice do lučice? Ja jesam i to puuuuno. S ovim brodom je pala odluka da će se ipak puno manje ploviti, a puno više kupati. Ali ako nam na godišnjem odmoru puhne da nekamo ipak otplovimo, sigurno je da o tome nećemo tražiti mišljenje nekog glupisa...opet ja... pardon! Lupisa...
Što mogu, prsti nekako sami...

he-he-he...,ajd kad budeš po krku opet slika barke javi se,možda se može nešto napravit po pitanju tvojih prstiju...

A ako ti na godišnjem odmoru "puhne",kao što si napisao,budi siguran da nećeš plovit s tim ruglom u smijeru koji ti odrediš,nego u smijeru koje ti odredi majka Priroda!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.