REMONT

Drveni brodovi, ponos i povijest naše brodogradnje

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: REMONT

PostPostao/la legi » 04. 04. 2015. (21:17)

dendo je napisao/la:Lupis,moga biš pomoć dat koper,polirat boke kad se već žicaš za čepi...

Legi,zašto si odreza one poluspone ča drže bočni koridor,ne misliš valjda pustit skroz otvorenu do bande?

Dendo prijatelju odrizali smo dio ražme,zajedno s kabinom,planirano,bila je jako široka,ostalo je još 16 cm,ne vidiš od tende,bit će to sve po ps....
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la josme » 05. 04. 2015. (07:00)

Legi ,hrabro naprid...i jedan savjet ...jedna bira je premalo za svo to delo...triba ti bar dvi kašete :thumbup: :thumbup: :thumbup:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la teo_ribar » 05. 04. 2015. (08:47)

josme je napisao/la: ...jedna bira je premalo za svo to delo...triba ti bar dvi kašete :thumbup: :thumbup: :thumbup:

pogledaj ispod prove :shh: :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la dendo » 05. 04. 2015. (09:09)

Po mom iskustvu širi bočni koriduri(prolazi) imaju puno prednosti.Na gajeti od 2,30 širine su mi po 40cm,na ovoj manjoj pasari 5,60 što radim sada su 30 a na onoj većoj 45cm što daje otvor kopkita oko 150 cm širine.Ako postaviš uzdužne klupe kako si na početku napisao i nek su ti one 35 cm širine ostaje ti između klupa osamdesetak cm što je više nego dovoljno.
Zimi kada ploviš i kad je grdo širim koridurom dobiješ manje mora u brod.Kad ti gosti koje voziš sjede na tim bočnim klupama a trebaš na brzimu doći do prove za recimo baciti sidro praktičnije ti je proći koridurom nego se provlačiti između njih.Ljeti kad razvlačiš tendu za hlad isto ti je zgodnije stajati na tom koriduru nego na pajolama pa da to moraš raditi iznad glave.Ako jednog dana odlučiš staviti tendu za pokriti kopkit protiv kiše da ti santina bude suha i kad barku ne koristiš onda ti široki koridur omogućava da sa prove stigneš na krmu za recimo kontrolirati vez bez da skineš tendu.

Po meni na tvoju veličinu barke je ono što si mislio malo premalo.
Moj dida je zna slikovito reć da bi mu bilo draže da mu tuče glava u rivu nego brod... by newarr
dendo
Meštar kalafat

Tip plovila: Batana,Drvena Pasara 6,5

PostPostao/la putnik » 05. 04. 2015. (10:48)

Pratim ovo :thumbup:
putnik
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Sunbird Corsair 150

PostPostao/la legi » 05. 04. 2015. (10:59)

dendo je napisao/la:Po mom iskustvu širi bočni koriduri(prolazi) imaju puno prednosti.Na gajeti od 2,30 širine su mi po 40cm,na ovoj manjoj pasari 5,60 što radim sada su 30 a na onoj većoj 45cm što daje otvor kopkita oko 150 cm širine.Ako postaviš uzdužne klupe kako si na početku napisao i nek su ti one 35 cm širine ostaje ti između klupa osamdesetak cm što je više nego dovoljno.
Zimi kada ploviš i kad je grdo širim koridurom dobiješ manje mora u brod.Kad ti gosti koje voziš sjede na tim bočnim klupama a trebaš na brzimu doći do prove za recimo baciti sidro praktičnije ti je proći koridurom nego se provlačiti između njih.Ljeti kad razvlačiš tendu za hlad isto ti je zgodnije stajati na tom koriduru nego na pajolama pa da to moraš raditi iznad glave.Ako jednog dana odlučiš staviti tendu za pokriti kopkit protiv kiše da ti santina bude suha i kad barku ne koristiš onda ti široki koridur omogućava da sa prove stigneš na krmu za recimo kontrolirati vez bez da skineš tendu.

Po meni na tvoju veličinu barke je ono što si mislio malo premalo.

vidit ćemo,kako će završit,barku mi radi kalafat sa velikim iskustvom i uopće ne sumnjam u njega,na razmu s nutarnje strane će doć,još jedna ukrasna panižela koja će povisiti to sve i bit ujedno naslon za leđa...na početku san i ja mislio da je premala ražma,ali me je razuvjerio,čekamo daljnje radove posle blagdana....
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

PostPostao/la luka » 05. 04. 2015. (16:27)

Dendov savjet po meni je dobar. Jos ako zatvoris strane klupa, i napravis na otvaranje u njih mozes stavit svasta (prsluke za spasavalje ako su obavezni po zakonu), a i pajuli u toj varijanti mogu biti nize i manje sirine pa ce manje da se ugibaju, ato je bitno jer furesti uskacu u barku ko "tovari". A i nizi pajuli su pogosniji radi stabiliteta barke.
luka
Meštar kalafat

PostPostao/la Pape » 05. 04. 2015. (16:55)

dendo je napisao/la:Lupis,moga biš pomoć dat koper,polirat boke kad se već žicaš za čepi...

...a jesi naša crikvu di'š boga molit.... :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la legi » 05. 04. 2015. (20:53)

luka je napisao/la:Dendov savjet po meni je dobar. Jos ako zatvoris strane klupa, i napravis na otvaranje u njih mozes stavit svasta (prsluke za spasavalje ako su obavezni po zakonu), a i pajuli u toj varijanti mogu biti nize i manje sirine pa ce manje da se ugibaju, ato je bitno jer furesti uskacu u barku ko "tovari". A i nizi pajuli su pogosniji radi stabiliteta barke.

klupe će bit sve zatvorene,ko kašuni,i bit će spremišta za prsluke,konope,ribarski pribor itd....
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

PostPostao/la SV.NIKOLA » 06. 04. 2015. (13:16)

luka je napisao/la:Dendov savjet po meni je dobar. Jos ako zatvoris strane klupa, i napravis na otvaranje u njih mozes stavit svasta (prsluke za spasavalje ako su obavezni po zakonu), a i pajuli u toj varijanti mogu biti nize i manje sirine pa ce manje da se ugibaju, ato je bitno jer furesti uskacu u barku ko "tovari". A i nizi pajuli su pogosniji radi stabiliteta barke.

po meni dendo je u krivu je je gleda sa kontra bande od vrata ,a ne prema vratima pa se tu i ne drže vodu dendovi savjeti o širini prolaza prema provi... :thumbup:
"Bolje herojski ustuknuti , nego kukavički pobijediti"
SV.NIKOLA
Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: adria 500 yamaha 6 ks

PostPostao/la luka » 06. 04. 2015. (16:14)

SV.NIKOLA je napisao/la:

po meni dendo je u krivu je je gleda sa kontra bande od vrata ,a ne prema vratima pa se tu i ne drže vodu dendovi savjeti o širini prolaza prema provi... :thumbup:

Kakava sad vrata ? Koliko sam ja skuzio Dendo je sirinu koridura i klupa racunao od spoljnje ivice dorazmenog madijera. A ako je ovaj komentar bio neki vid neskladne sale u zadnje ih je na ovom forumu previse i trebali bi sa malo suzdrzati, jer vise stete nego koriste.
luka
Meštar kalafat

PostPostao/la SV.NIKOLA » 06. 04. 2015. (21:01)

pa valjda vrata od broda ,ne od garaže... :oops:
"Bolje herojski ustuknuti , nego kukavički pobijediti"
SV.NIKOLA
Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: adria 500 yamaha 6 ks

PostPostao/la legi » 06. 04. 2015. (21:10)

Niđžo ne mišaj brudet.....molim ko ima kakve slike, il ideje kako bi se izveo proveni dio...ajmo reći vjetrobran il valobran.....ja iman već viziju al bi htio čut i druga mišljenja
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

PostPostao/la Papalina » 07. 04. 2015. (17:43)

Pozdrav Legi....ako će pasara bit oprta...onda je moje mišljenje da bude čin jednostavnije i funkcionalno....hiti oko doli na sliku...

Legijeva_pasara.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Papalina
Member

PostPostao/la skandalozo » 07. 04. 2015. (18:23)

Legi, po meni ako si se odlučio peljat goste sa drvenom barkom onda bi bilo poželjno da se držiš tradicionalnih okvira koliko god je moguće i koliko god to funkcionalnost posla (ali i zakonodavstvo) dopušta. Recimo, ovdje bi mi pasala tenda razvučena po centralnoj gredi oslonjenoj na jarbolet po provi i kvadret na krmi. nema inoxa, praktično je i ugodno oku. kroz tendu prošiječ nekoliko letvi (trstika...) i svje je vrlo lagano.

Ostatak sa gornje skice mi se čini vrlo logičnim.
I sam sam u fazi premišljanja da novu gajetu stavim u funkciju turizma, čisto da ima neku funkciju. Napravit ću to samo ako uspijem zadržati autentični izgled barke barem onako na prvo gledanje. Danas sam počeo rješavati papirologiju i već prvoga dana naleti na moguću potrebu dobijanja potvrde hrvatskog registra... A riječ je o barci manjoj od 6 metara. Ideja je peljat do četiri osobe na par sati tradicionalnog ribolova (vrše, mreže, parangali). Da ne kvarim ovu temu možda ćemo o tome pod drugim naslovom.
Sve u svemu, Legi ne daj se i požuri - ljeto će brzo. Dobro more i puno gosti!
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
slika
skandalozo
Djelatnik u sektoru ribolova

Tip plovila: Grašo 19, drvena gajeta, Angler 23

PrethodnaSljedeća

Natrag na Drveni brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.