Zampieri mare

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Zampieri mare

PostPostao/la borro » 06. 04. 2009. (07:28)

Moj je iz 1975. i ima Volvo pentu 2002 sa 13 kW/18ks.
Imam drugačiji stol u kokpitu i klupe mi nisu ovako skros obučene u drvo, metnuo sam na početku par slika iz unutrašnjosti, ajde stavi i ti koju, možda dobijem kakvu ideju; i uslikaj taj električni wc da vidim kako da ja svoj postavim!
Ako znaš koliko ide brzo tvoj, ima li vinč za sidro i kakvu drugu opremu?
Super mi je da još netko na forumu ima brodicu kao ja :wave: :thumbup: :D
Gdje ti je brod stacioniran? Gdje si ga kupio?
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la roberto » 06. 04. 2009. (23:05)

kupio sam ga u italiji nema električni vinč ali ču to zrihtati nisam jopš plovio snjime pa neznam kakav je u vodi rekli su mi da ide 8nm na 2000 okretaja koji su maksimalni,daj mi reci kako se ponaša na valovima,ja imam malo podaljšanu vodnu liniju pa sam m,islijo i to povečati rezervar za gorivo je 60l.a za vodu neznam,ali rekli su mi da je 70l..ajde pa se javi...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
roberto
New Entry

Tip plovila: nidelv-master 740

PostPostao/la borro » 07. 04. 2009. (06:12)

Ovih 8 nm mi lijepo zvuči, ali imaš i jači motor 20 kw, ja imam 13 kW, vidim da ti je unutrašnjost u drvetu, lijepo, meni nije i nemam ove poličice i ladičice sa strane (ima slika na početku teme zampieri mare, ne znam jeslli li malo gledao), ali imam plinsko kuhalo sa dva plamenika. Ovaj tvoj sam gledao kad sam tražio brod u oglasniku, ali nekako nisam u tom trenu bio zapeo za njega, i onda se kasnije pojavio oglas kod nas za jedan drugi i ja eto naletio, ali jako mi je bio lijep!
Kad sam ga ja vozio sa Krka prvi dan su bili valovi do nekih 1.5 i kad ideš provom (pramcem) u njih ponaša se odlično! Jedino ako ti dolaze sa boka, kad se zareda par većih onda te mogu jače zaljuljati, ali se ni u nednom trenu nisam osječao nesigurno! Meni je rečeno da moj na 2000-2100 ide 6,5 nm, samo po karekteristikama iz knjige od motora vidim da najmanje troši u rasponu 2100-2800, a najveća snaga da mi je na 3200, a moment na 2500.
Tako vjerujem da na većim okretajima od ovih 2000 ipak radi optimalno, probati ću ga voziti na nekih 2400-2500, pa ću vidjeti. Rezervar za gorivo imam 60 L ali mi plovak ne radi, baš dam nabavio neke od auta pa moram probati nešto iskombinirati, a rezervar za vodu nemam već dva kanistra po 25L sa električnom pumpom koja mi tjera vodu u pipu. Gdje tebi uopće stoji taj rezervar za vodu i kako izgleda? :wave:
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la roberto » 07. 04. 2009. (21:51)

rezervar je stvarno oko 70l stoji iza akomulatora izmedžu poda i dna,to je ustvari taka vreča koja se puni s vodom čep pa je ispod volana,pumpa pa ispod lijaka koja pići vodu i na tušu i na pipi..
Ja nemam motor 20kw nego 20 ks to je sve se čujemo.....ovo su još tri takva a ima jedan i sa jarbolom ....
roberto
New Entry

PostPostao/la roberto » 07. 04. 2009. (22:08)

evo jo koja slika,one dvi rupe zadi su za panulu a ne za nosače tende...
roberto
New Entry

PostPostao/la borro » 08. 04. 2009. (06:30)

roberto je napisao/la:ja sam nedavno kupio taj brod dao sam pod temu marušič par slika ovaj trup nemože oboljeti od osmoze jer je radžen mineralnom plastikom motor imam volvo 20 kv unutra je uredu jedino bi trebao frižider,težak je 1450kg prazan i bez motora moj je i krma i pramac pa u kabini sve u tiku imam električni wc... ako te još šta zanima pitaj.koliko si ti tvojega platio? a sad idem na mižol vina....

E ja mislio da je 20 kW, no dobro. E ja nemam tuš, ali imam to u planu ugraditi i dodatni rezervar za vodu, a dopada mi se ta opcija sa vrećom, samo mi nije baš nannasnije gdje je ispod volana smještena, odnosno gdje između akumulatora i poda, meni ovi kanistri stoje ispod prove napred u spremištima, a ovu vreću ako ću ugrađivati mođda ju stavim negdje u bočne spremnike na krmi. Još ne znam. Ako imaš kakav savjet dobrodošao je. :thumbup:
A rezervar goriva mi je u nom spremištu u podu između kreveta.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la roberto » 08. 04. 2009. (07:08)

iza akomulatora pa med podom i dno barke, stoji vreča probat ču poslikat pa ti pošaljem, šteta je da to stviš na krmi u sanduke,jer tamo di je ta vreča je stvarno neiskorišten prostor...
daj mi reci kakav frižider imaš ali je plinski ili kompresorski..pa mislim da i ograda nije ista..
roberto
New Entry

PostPostao/la borro » 08. 04. 2009. (12:36)

Nije ograda ista, tvoja je duža i ide oko špiruna! A, nemam još frižider, gledao sam na sajmu ali su bili puno preskupi od onog što sam gledao, a plinski bi možda bio i najbolji iako ni kakav električni s manjom potrošnjom nije loš. Trenutno prikupljam informacije što se od brodskih frižidera nudi a da dimenzijama paše ispod skiperske stolice. u najgorem slučaju za početak koristim od prijatelja onaj prenosni na utičnicu od 12 V. :D
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la roberto » 08. 04. 2009. (20:32)

Boro danas sam izvadio onu vreču tako da sam je dobro oprao vreča drži 160l.vode sutra ću ti to poslikati pa ču ti poslati slike a mogu se informirati koliko to košta u Italiji tamo ja dobim 30% jeftinije
Razgovarao sam danas sa carinom za uvoz mog broda pa po njihovom katalogu ne mogu nači proizvodžača,pa bi te zamolijo ako mi možeš poslati kopiju dokumenta tvojega broda,da im dokažem da je takav brod kod nas več registriran...
Kada stavim brod u vodu dolazim na krk do tebe,start je iz Umaga ako te još šta zanima javi...pozdrav Roberto.
Šta kažeš na one slike što sam ti poslao?....
roberto
New Entry

PostPostao/la borro » 09. 04. 2009. (06:22)

Živ bio! Nisi baš pratio temu, no nema veze, moj ti brodić od prošle godine negdje 8-9 mjesec ili 10; više se ne sjećam, nije na Krku, sad stoji u Rovanjskoj kod Masleničkog mosta! Da si mi jučer rekao za papire barem! Odnio stari dozvolu za plovidbu na more, otišli su malo ploviti, ali koliko ti je to hitno? Ako ti ne igra par dana ulogu (do nedelje-ponedeljka), riješit ćemo! Inaće ni kod mene nisu imali podatke, za platit porez pa su računali porez prema cijeni koju smo u ugovoru napisali, a naravno napisali smo pola cijene! :D :mrgreen:
E da, ako imaju problema sa carinom neka kontaktiraju lučku kapetaniju Starigrad Ppaklenica, moj broj je registriran pod brojem SD1105
Ajd kad stigneš stavi sliku te vreče pa ako ne bude preskupo dogovorit ćemo se! Svejedno što nisasm na Krku, pozvan si u svako slučaju i dobrodošao!

One slike su stvarno dobre, inaće mi je taj brod predobar, kao neki mali remorker!
Vidim da je tvoj isto u vrlo dobrom stanju!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 09. 04. 2009. (07:26)

Sad sam se sjetio, imam ovdje kupoprodajni ugovor i iza onaj štambilj od porezne, pa ti ga mogu poslati faksom, ako imaš gdje primiti ili ga eventualno skenirati i poslati mailom sutra!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la roberto » 10. 04. 2009. (08:08)

ma slike su u prevelikom formatu pa daj mi pošalji meil adresu pati tamo pošaljem još par slika ....
roberto
New Entry

PostPostao/la borro » 21. 04. 2009. (05:52)

Vidim da si ga dovezao - ako se ne varam, baš dobro izgleda, reci jesi li ga uspio ocariniti i riješiti papirologiju?
Vidim i da neke radove obavljaš, ako se ne varam ono su pištolji sa silikonom u kormilarnici?
Sad mi dobro izgleda sa ovom tikovinom na sebi pa se bavim nekim razmišljanjima... ;)
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la roberto » 02. 05. 2009. (20:20)

bogami jeftino proša carina i pdv samo 9000knsad ostala lučka kapetanija i registracija...
roberto
New Entry

Re: Zampieri mare-Tragedija

PostPostao/la borro » 11. 10. 2009. (21:10)

Ljudi T R A G E D I J A !!!!!
Još ne znam zašto! Dogodila se sa 10. na 11.9.!
Prije srijede ga nikako ne mogu izvaditi, uz najbolju sreću na svijetu u utorak! Tad mi stiže kamion-dizalica!
Ajde prijatelji, kolege, drugovi, savjeti iskustva... sve!!!
KAko urediti makinu, i sve ostalo!!! :thumbdown: :crazy: :o :o :o :o :o :o
oprostite zbog veličine slika, u panici sam, sutra ih smanjim!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.