Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
dipsi je napisao/la:Galeb od Stane ima propelu 17 x 16 ako sam ga dobro razumio , pitanje koje je otvoreno je omjer u kopči . Ja na svom Galebu sa propelom 17x11 nisam uspio doći na 2600 okretaja s napomenom moja kopča ima omjer 2:1.
Imam malo pitanje za Taceka : kaže se da promjena za jedan inch znači cca 200 okretaja , e sada da li se to odnosi samo za promjenu dijametra ili će se ista pojava desiti ako dijametar ne diramo već promjenimo korak za jedan inch.
Hvala ,
Dubrovnik444 je napisao/la:Tacek,
ako si mislio na max. br. okretaja u leru taj podatak ne znam nisam ga testirao, a i brojač okretaja pokaziva max. 4000 okr.
Ono što nisam napomenuo je da maximalno vrtim motor na nekih 2800 okr. jedan je razlog jer sve poviše toga stvara preveliki krmeni val a i temperatura hlađenja dolazi blizu 90 C,pa imam dojam da je to samo mučenje motora i rasipanje novaca na gorivo, svakako mi je draže da ja popijem te novce nego Mercedes
Mene bi osobno najviše zadovoljilo ako je moguće postići 7.5-8 NM putne brzine na približno 2500 okretaja motora, dali je moguće to postići drugačijim propelerom ili je kopča jedino rješenje, ili su moja očekivanja nerealna sa ovim motorom i tipom plovila.
Hvala
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.