lupis je napisao/la:Imao si sreće ovaj put.., jel to bio petak 13 ..?.., vjerojatno nije jer moglo je bit puno gore..
Ali isto te ne razumnim..., sve znaš, di je, šta je, i udri kroz to..., prosao si već kroz to i ništa, sad nisi..., šta je problem, kad već vidiš i znas, to obić...?Smeće pliva i plivati ce.Brod ti ipak nije tenk, ko ni moj.
Svakom se može dogodit ko ne prati ispred sebe, pa i onom tko prati, ali ignorirati to ne dobro.
Mrkli mrak , jasno, ali bolje se vidi ipak sa ugasenim svitlima na tabli, kao i sa ugasenim drugim uređajima tipa radio, gps, sonder...
Ja se divim likovima koji u noći plove a u kabini betlehem..
Ajde imao si sreću, gledaj to tako ...
...je petak 13 je bija...
...a za tenk...i titanik je oša u kuac kad je bubnija...di neću ja....
....a šta se tiće smeća...reka san šta je bilo...to ti je ono sitno smeće šta kad god neki kuac puše evo ti ga uz kraj i proteže se stotinama metara a široko uvr glave plafon do 50m...i vidiš ga tek kad dođeš do njega...i proša san kroz to masu puta jer nekad nemaš baš izbora...jedanput usrid bila dana po tramontani je takva pruga smeća uz sjevernu stranu šolte plivala cilom dužinom šolte...moraš je negdi prisić...inaće idi oko Brača za doma...zato kažen da san kroz to proša masu puta...e sad aj ti znaj koji kuac se skriva tu još ispod površine, pogotovo ako je malo namreškano...a i taj put šta spomenih uz šoltu...u svom tom lišću, grančicama, kesama i ostalom sitnom smeću...kad san sika...po boku se pojavija cili uredski ladičar, tamne boje...tek ga je moj val od broda izvrnija na bok i otkrija....a izgledalo je da tu di san odlučija to prisić ima najmanje smeća...
...a noću...kad san na otvorenom i u mrkloj mrčini sve se gasi...i tako ne vidiš prst prid nosom koja je to mračina...a kamoli da još neki kuac svitli....
...a šta se tiće samog splita...i ispred splita...to je katastrofa, još lako iz broda šta sinjaš...već jedno jutro sidin na bačama na terasi, lip dan, bonaca....i sa terase san pribroja na moru 6 ogromnih debala s grančurdama koje plivuckaju moren....
...jebiga ko je stalno po moru...zadit će, ko stoji u portu...neče u ništa bubnit...samo ipak činjenica stoji da se mi svi zajebajemo po moru gledajuči sa strane sigurnosti...sam, zima, nigdi pasa, udaljen si miljama od kopna...ko će te nać da se desi veće sr@**e od ovoga?...90% svita ni prsluka nema u brodu, kamoli šta drugo...a činjenica koja je navedena u librima za obuku pomoraca kaže...da ti je u moru od 13-14 stupnjeva maximalan domet za doplivat da ostaneš živ i da ne upadneš u hipotermiju..... samo 400m....pa se ti sad misli....
...neko će sad spomenit auta...ali u autima imaš i air bag i ojačanja i gužvanja rdi dinamičkih sila i sigurnost se svaki dan provjerava u auto krešovima...pa kad pogineš...nemoš okrivit da auto nije bilo opremljeno...al za brodove je ostavljeno na savjest vlasniku...a i ta sigurnosna oprema bi tribala bit za tolike novce da je svak može donekle priušti...a ne da jedan poluautomatski prsluk u nas košta 100€...a spalv za 4 osobe automatski za male motornjake dimenzija kutije 70x35x28.... 21 000 kuna....