Upozorenje o nadolazećem nevremenu!!

O vremenu, prognoze, prognostičke karte, nevremena, slike...

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: Upozorenje o nadolazećem nevremenu!!

PostPostao/la T&T DENTEX » 15. 08. 2008. (18:35)

Evo vidiš koliko imam vrimena kada sam uspija one luđakinje vamo ubaciti.
Još sedam dana pa skidam gips , bar se nadam a zubace neču više vatati , nema smisla kada mi ih je sve smazja povata. ;) :lol:
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la Homer » 15. 08. 2008. (18:55)

Sad sam bio pogledat barku i bogami pogled prema Krku i Cresu nije baš bajan. Lampa na sve strane i to kako!

A na plaži dva mlada zaljubljena golupčića lijepo se kupa, grli i ljubi u moru, a oko njih pucaju munje. :o
Šta je najgore od svega dopeljali su se u autu s riječkim tablicama! :o :o :o
Homer
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la DAMIR » 15. 08. 2008. (19:05)

A jeste mi sjebali temu,samo tako...ali dobro neka van bude. Vidi koji je naslov,a di ste vi otplovili... :roll:
DAMIR

PostPostao/la GeN0 » 15. 08. 2008. (20:49)

kod šibenika se tren crni, tren vedro, al puse jugo ajme ajme
Bolje kiša nego ružno vrime
GeN0
Member

PostPostao/la raptor » 16. 08. 2008. (00:56)

Eto prije 45 minuta izbija požar u Okrug Donji,ekipe za gašenje su stigle ali je i poćelo puhat po buri pa se vatra dobro rasplamsala.
Biće da je udrija grom a kiše niotkuda :evil: Valjda neće stradat imovina jer je požar izbio nedaleko prvih kuća.
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 16. 08. 2008. (11:39)

Požar je bija ubrzo lokaliziran i ugašen,neke vele štete nema :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Strici » 22. 08. 2008. (13:56)

Neznam kako se sada zove, ali se je prije nevrijeme pogotovo u kolovozu nazivalo NEVERA. Zadnjih ih godina izgleda ima manje, a ja sam ih prije često doživljavao, čak i sa vrlo teškim posljedicama. Udari sa zapada, vjetar nerijetko i desetka, a za dvadeset minuta sve prođe. Najopasnije je kad se usidri još u lijepa vremena krmom prema zapadu, jer često prije nevere zapuše lagani suprotni vjetar. U to vrijeme su velike vručine, atmosfera je nabijena, tako da čak na utikaču radiostanice kad ga se izvadi i stavi u blizinu metala skaču iskre. Dakle opomena po meni stoji, iako još ne osječam da je sazrilo. No nevera se razvije u par minuta.
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la Strici » 22. 08. 2008. (14:01)

Dobro, nisam vidia datum. Ali to o neverama za osmi mjesec pogotovo stoji.
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la raptor » 23. 08. 2008. (09:36)

cms_u_04.gif

Izdano: 23.8.2008. u 1h
Vrijedi za razdoblje: 23.8.2008. od 14h do 24.8.2008. u 8h
GRMLJAVINSKE NESTABILNOSTI

U subotu kasno popodne i navečer na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj će biti grmljavinskih pljuskova, a mjestimice i olujnog nevremena s tučom i olujnim vjetrom!

Tijekom noći su grmljavinski pljuskovi, ponegdje i olujno nevrijeme mogući i u Slavoniji te unutrašnjosti Dalmacije, a manja je mogućnost uz obalu Dalmacije, uglavnom sjeverne!
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 02. 10. 2008. (16:58)

ej narode ribolovni...za ovaj vikend imamo najavu znatnih vremenskih nestabilnosti,jakih vjetrova promjenjivih smjerova,kiše,grmljavine...savjetuje se krajnji oprez kod odlaska u ribolov brodom.
Evo na šta upozorava Crometeo

DALMACIJA
Zadnja promjena Crometeo, četvrtak, 02.09.2008. u 14h
Napomena: Prognoza temperature zraka i vjetra na 1500m okvirnog je karaktera, a prognozirane vremenske prilike, vjetar i temperatura za dane 5 do 7 predstavljaju srednju vrijednost za Dalmaciju

PETAK, 03.10.
Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti slabe kiše. Veći dio dana puhat će slabo do umjereno jugo koje ća kasno popodne i navečer jačati pa će mjestimično na moru biti jako s vrlo jakim udarima. Minimalne temperature zraka u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

SUBOTA, 04.10.
U prvom dijelu dana pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će se sa sjeverne premještati prema južnoj Dalmaciji. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme s obilnim oborinama. U drugom dijelu dana postupan prestanak oborina, mjestimično i djelomično razvedravanje. U noći će puhati umjereno i jako jugo. Hladna fronta prvo će doseći sjevernu Dalmaciju tijekom ranog jutra kada će vjetar okrenuti na sjeverozapadni smjer, širit će se prema jugu Dalmacije tijekom dana. Navečer će uz obalu sjeverne i srednje Dalmacije jačati bura. Najviše dnevne temperature bit će od 15 do 22°C na jugu Dalmacije, ali će posvuda očekuje osjetan pad temperature zraka prema kraju dana.

NEDJELJA, 05.10.
Još u noći su, uz promjenjivu naoblaku, na jugu Dalmacije mogući slabi pljuskovi. Veći dio dana prevladavat će sunčano. Ujutro umjerena i pojačana tramontana, okretat će na sjeverozapadni i zapadni smjer tijekom dana uz osjetno slabljenje. Jutro će biti prohladno, u Zagori od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 14°C. Najviše dnevne temperature od 14 do 19°C.
DAMIR

PostPostao/la lupis » 02. 10. 2008. (18:18)

Jebala te Dalmacija,a ča smo mi drugi,kome mi pripadamo!

Mogal si dat prognozu vrimena samo za Loru!

NIje ti to prvi put,pamtim ja.....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la raptor » 02. 10. 2008. (19:41)

:lol: :lol: :lol: evo prognozice za cilu nam obalicu :mrgreen:
VREMENSKO IZVJEŠĆE, dan 02.10.2008 u 19:00 sati

UPOZORENJE

Na sjevernom Jadranu mjestimice udari SW i S vjetra 35 čvorova. Sutra krajem dana na većem dijelu Jadrana udari SE vjetra 30-40 čvorova.

SITUACIJA

Dolina s frontalnim poremećajem širi se sa sjeverozapada prema Jadranu.
VREMENSKA PROGNOZA ZA SJEVERNI JADRAN ZA 24 SATA

Vjetar SW i S 6-18, na otvorenom ponegdje 12-24 čvora. More 2-3, ponegdje 4. Vidljivost 10-20, mjestimice 4-10 km, zbog sumaglice. Promjenljivo oblačno i mjestimice moguća slaba kiša.
VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDNJI JADRAN ZA 24 SATA

Vjetar SE 6-18, sutra poslijepodne i navečer u jačanju na 12-24 čvora. More 2-3, sutra krajem dana 3-4. Vidljivost 10-20, mjestimice 4-10 km, zbog sumaglice. Promjenljivo oblačno i mjestimice moguća slaba kiša.
VREMENSKA PROGNOZA ZA JUžNI JADRAN ZA 24 SATA

Vjetar SE 6-18, u početku do 22, noću će malo oslabiti, a sutra poslijepodne i navečer u jačanju na 12-24 čvora. More 2-3, u početku i ponovo sutra krajem dana ponegdje 3-4. Vidljivost 10-20, mjestimice 4-10 km, zbog sumaglice. Promjenljivo oblačno i mjestimice moguća slaba kiša
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 21. 11. 2008. (14:36)

cms_u_04.gif

Izdato je upozorenje :!: :!: :!:

VREMENSKO IZVJEŠĆE, dan 21.11.2008 u 13:00 sati

UPOZORENJE

Mjestimice udari SW 30-40, krajem dana će pojačati na 40-60 čvorova, zatim na sjevernom, a u noći i na srednjem i južnom Jadranu udari NW i N vjetra 40-65 čvorova. Krajem dana moguće nevere. More u noći na otvorenom 5, u drugom dijelu noći i ujutro 5-6.

SITUACIJA
Dolina nad Jadranom se produbljava, a sa sjeverozapada se približava hladna fronta.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SJEVERNI JADRAN ZA 24 SATA

Vjetar SW 5-15, ponegdje do 22, krajem dana će pojačati na 14-32 te okrenuti na NW i N 16-36 čvorova. More u jačanju na 3-4, krajem dana 4-5, a tijekom noći 5-6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice slaba kiša, a krajem dana i u noći posvuda kiša, pljuskovi i grmljavina.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDNJI JADRAN ZA 24 SATA

Vjetar SW 5-15, ponegdje do 22, krajem dana će pojačati na 14-32 te u noći okrenuti na NW i N 16-36 čvorova. More u jačanju na 3-4, krajem dana 4-5, a tijekom noći 5-6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice slaba kiša, a krajem dana i u noći posvuda kiša, pljuskovi i grmljavina.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JUžNI JADRAN ZA 24 SATA

Vjetar SW 5-15, ponegdje do 22, krajem dana će pojačati na 14-32 te u noći okrenuti na NW i N 16-36 čvorova. More u jačanju na 3-4, krajem dana 4-5, a tijekom noći 5-6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice slaba kiša, a krajem dana i u noći posvuda kiša, pljuskovi i grmljavina.
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la surfer » 22. 11. 2008. (12:59)

Za jučer je prognoza bila točna :) ...frend je na večer išao malo panulivat na lignje, ali se morao brzo vratiti jer je trebao radit nočnu smjenu, raditi :D !! Malo prije 7 na večer me zvao njegov kum i govori da je ovaj zapeo za mreže, i ništa, idemo mi na mojeg bakana i probat doći do njega...tuda kuda je panulivao je dosta zatvoreno jer su tri otočića koji dosta štite od valova, ali njega je ipak dosta valjalo, mi smo došli do prvog otočića u zaklon po ogromnim valovima, dalje se nije moglo i nismo mogli ići po njega, na kraju je skočio u mali gumenjak od klinca i došao na obalu di ga je čekao kum, a barku smo išli uzeti jutros!!! Zapeo je na foru da je išao još jedan đir pa doma, a tada je bilo normalno kao i cijeli dan, i samo je počelo dizati, niti sat vremena nakon šta smo pokušali doći do njega vjetar je stao!!!
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PrethodnaSljedeća

Natrag na Meteorologija

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.