Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
BILI U je napisao/la:...kad sam pitao vlasnika koliko je ima, on kaže u točkama onako i daje u njega 25 godina da se na to ne treba obazirat.
Shile je napisao/la:BILI U je napisao/la:...kad sam pitao vlasnika koliko je ima, on kaže u točkama onako i daje u njega 25 godina da se na to ne treba obazirat.
Naravno, ako je cijena povoljna, te se isplati trošak materijala, trud i vrijeme koje je potrebno da se trup sanira onda po tvojoj volji...
janko_ka je napisao/la:da li je tko vidio raspadnuti ili potopljeni brod od osmoze??? ali u živo, ne pričao mu netko nešto???
mislim da osmoza postoji kao problem ali ne toliko koliki bi mi htjeli, pročitao sam podosta o tome, i da kupujem drugi brod to mi uopće ne bi bila presudna stvar da li ga kupiti ili ne..
pozz
dimulius je napisao/la:nemojete svasta pricat jer cete ubacit koga u probleme!
malo veci "baciri" ("pristevi") s lakocom pojedu 2-3mm laminata i to u pristojnoj sirini.
Pa sad, ako ti trup ima 6 ili 7mm, onda racunaj.
Miljac je napisao/la:dimulius je napisao/la:nemojete svasta pricat jer cete ubacit koga u probleme!
malo veci "baciri" ("pristevi") s lakocom pojedu 2-3mm laminata i to u pristojnoj sirini.
Opasno je i to što se širi progresivno... i u dubinu ali i u širinu...
Nakon 4-5 godina imaš "prišt" 15mm širine i 2mm u laminat, nakon slijedeće 4 godine imaš "prišt" promjera 30-50mm kroz sve slojeve laminata a rupu ti drži pokrivenu još samo intonik... ali ne za dugo... a zatim znaš šta slijedi
janko_ka je napisao/la:Miljac je napisao/la:dimulius je napisao/la:nemojete svasta pricat jer cete ubacit koga u probleme!
Opasno je i to što se širi progresivno... i u dubinu ali i u širinu...
Nakon 4-5 godina imaš "prišt" 15mm širine i 2mm u laminat, nakon slijedeće 4 godine imaš "prišt" promjera 30-50mm kroz sve slojeve laminata a rupu ti drži pokrivenu još samo intonik... ali ne za dugo... a zatim znaš šta slijedi
ja opet pitam da li si vidio brod koji se potopio radi osmoze?? ili toliko strulio da ga je trebalo baciti?? mislim da je priča sa osmozom kod nas malo komercijalizirana, skup popravak koji često nema opravdanje..
prošli petak rođaku nevera razbila plastičnu pasaru, u komade, srezali je terolitkom i odvezli u otpad,, 80' to je godište bila pasara, stalno u moru, da je imala osmozu znamo zadnjih 20 godina, vjerujem da je imala od početka,, niti je bila trula niti "pojeden" laminat koji drži antivegetativna boja..
hoću reći, da više barki potone zbog neispravnih ventila i osovina nego problema sa osmozom.
pozz
jaxy je napisao/la:uzmi malu flehu s glavom na cicak u ruke poderi kompletno dno (uzmi 3m masku sa filterima) sacekaj da se dno kompletno osusi . Uzmi Boero defender613 epoxy primer i namazi nekoliko ruka poslje daj koper i vozi ,cijela operacija tesko da moze biti vise od 500eur . yachtcenter.hr tu ti ja boero najjeftiniji.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.