Kuster 15

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Kuster 15

PostPostao/la porer » 30. 01. 2015. (20:58)

Ne mogu to shvatiti. Pa to spada u dio usluge koju platiš. Kad radim struju negdje na brodu iza mene ne ostane ni komadić bužira, smatram to normalnim.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la nostromo » 31. 01. 2015. (02:26)

Ma ne bi vise tija nista komentirati, za mi je sta san narucija brod kod njih i tocka. Nek govori sta god ko oce o njima, da su dobri, posteni, vridni...bla bla bla...moje iskustvo je nazalost ovakvo kakvo je i to je stvarno stanje bez uljepsavanja.
Isa san kupit kaic u njih s velikom dozom lokal patriotizma, mislin- domaci su ljudi i nek i od mene dobiju koji sold, ma san 30%povoljnijih ponuda jer kuster 15 je precijenjen, al neka- biti ce tip-top, lipo sredjen komplet, da se ne moran mislit kad vec uziman novi kaic...kad ono šaka u oko!
Ne mogu virovat da nece odvoju uru vrimena za doc do svog kupca koji je udaljen 10 min morem ili 12 km kopnom (trajekt i cesta) pa da prekinemo ova sr@nja i dogovorimo se ka ljudi sta dalje. Ma i na poziv mi nece odgovoru evo jucer san ih zva i nista, tako je bilo i prije zoven zoven i zoven, onda na mojih 5-6 poziva javi se priko k...a dok nisan sve uplatija slatkorjecivost je bila na nivou.
Izgleda da moran biti grub, sto ne zelin ali ne triba mi puno da planen na j...u zdrav mozak.
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la putnik » 31. 01. 2015. (11:42)

Pa pošalji šefa u 3 PM ali doslovno, digni glas, idi tamo i za uši ga dovuči da dođe vidit. Proba si na lipo i nije išlo, nemoj da rade magare od tebe!
putnik
Senior Member

Tip plovila: Sunbird Corsair 150

PostPostao/la nostromo » 31. 01. 2015. (12:32)

Ipak gajim neku nadu da ce se sve dobro zavrsiti, možda im je bas ovaj moj bija kiks...vidit ćemo, uspija san dobit gazdu i u ponediljak ga ipak ja vozim kod njih jer neće dođu vidit kod mene ni pod razno. Nek bude kako gazda kaže.
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la nostromo » 31. 01. 2015. (13:06)

plavnik je napisao/la:I da pristanu, tu nema pomoći...

To se ispolirat ne može.

Bolno, ali istinito.

Da na zalost moju i njihovu, evo maloprije san ga detaljno prebrisa da se cakli i pregleda- radi se o mjehuricima zraka u gelcoatu, neki su skroz otvoreni-rupice a neki se naziru i kad ih taknes cackalicom za zube otvara se rupa velicine 1-2mm.
Tu nema pomoci...
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la maky » 31. 01. 2015. (13:16)

rjesit ce to kustere sve se da popravit pa i to
.ebote šta odma napadaš čovika, pa nije mali ribar.. :crazy: by ceko
maky
Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Graso 20 Scam SD 4.140 TIC

PostPostao/la plavnik » 31. 01. 2015. (14:41)

Da se rijesit da se pobrusi sav gelcoat i sprica novi ali zalosno je kad das pare za nov brod i onda imas sr@**a... :evil:
A i to vise nije to kao kad izadje iz kalupa...

Ako ce ti bit utjeha ima i Graso zavrsnu za Qac i najradje bi i ja puknuo za neke stvari, ali kad je brod otisao u more sve se nekako zaboravi, prihvati...

Najvaznije je da brod maritimno i iskoristivo bude ono sto trazis. Tu sam ja sa svojim najiskrenije prezadovoljan.

Znam samo jednu stvar. Nikad vise necu nov brod kupovat.
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la MURTER 600 » 31. 01. 2015. (15:10)

Plavnik a novu ženu ...oženiti :angel:
Murterino 21
Demokracija je kada dvije budale imaju više prava od jednog pametnog!
To što su se meduze održale bez mozga preko 650 miliona godina,daje nadu mnogim ljudima..........
MURTER 600
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: MURTER 600(murterino 21) Nanni turbodiesel 60

PostPostao/la plavnik » 31. 01. 2015. (15:22)

Cekaj, prvo se moram ozenit :D
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la el passo » 31. 01. 2015. (15:40)

maky je napisao/la:rjesit ce to kustere sve se da popravit pa i to

Najbolje i najjednostavnje je izliti novo nadgrađe. Rupice koje su nastale kao posljedica preskakanja u fazi laminacije se ne mogu popraviti. Brušenjem poda se uništava protuklizna i jedini je način onda ljepiti novu. Kad se zbroje sati koji su potrebni za to i nešto materijala više se isplati ljevati novo nadgrađe. Da sam je kupio takav čamac i dobio to šta ima Nostromo...ljevali bi ponovo ili bi dali dobar popust za taj propust. Naravno uplata bi bila kad detaljno provjerim čamac i to ne samo očima. Sve se može desiti onome ko radi. Zato na primjer nakon vađenja spojlera iz kalupa svi rubovi se pokucaju sa gumenim čekićem. Ako je negdje zraka...greška u laminaciji...gelcoat puca. To se prekita kitom od gelcoata ili topcoata pomiješanim sa aerosilom i gotova stvar.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la nostromo » 31. 01. 2015. (15:57)

Lako bi bilo da je riječ o nadgrađu ali ovdi se radi o bokovima i dnu s vanjske strane. Na dnu se iako je kaić vanka već misec dana vide kao mjesta okruglog promjera oko 1-1,5 cm di se nikako ne da osušiti, znaci ušlo more u te rupice i drži vlagu.
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la golum » 31. 01. 2015. (16:02)

el passo je napisao/la:Najbolje i najjednostavnje je izliti novo nadgrađe. Rupice koje su nastale kao posljedica preskakanja u fazi laminacije se ne mogu popraviti. Brušenjem poda se uništava protuklizna i jedini je način onda ljepiti novu. Kad se zbroje sati koji su potrebni za to i nešto materijala više se isplati ljevati novo nadgrađe. Da sam je kupio takav čamac i dobio to šta ima Nostromo...ljevali bi ponovo ili bi dali dobar popust za taj propust. Naravno uplata bi bila kad detaljno provjerim čamac i to ne samo očima. Sve se može desiti onome ko radi. Zato na primjer nakon vađenja spojlera iz kalupa svi rubovi se pokucaju sa gumenim čekićem. Ako je negdje zraka...greška u laminaciji...gelcoat puca. To se prekita kitom od gelcoata ili topcoata pomiješanim sa aerosilom i gotova stvar.

Ovo sve i nije baš tako bezazleno :problem: ovo nije brtva ili portelica koja pušta vodu, šaraf loše kvalitete... iskreno se nadam da če se Nostromo izborit da se to sanira!
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la hobotnica » 31. 01. 2015. (16:08)

stari vozi im kaic nazad i uvati ga zavrat nek vrati lovu ili da drugi kaic ,pa nisi ti solde nasa na livadi...na svoj trosak nek pribaci motor na novoga i sve sto si ti radija nek na novome napravi...ni on 200km od tebe nego 10 minuta kaicom vozi ga odma i to bez najave !!! :Angry36:ne biti ka i ja...pokrit se ušima i sam o svome trošku popravljat.riješavaj to odma...
Zadnja izmjena: hobotnica; 31. 01. 2015. (16:12); ukupno mijenjano 1 put/a.
hobotnica
Old Senior Member

Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la joze.makarska1 » 31. 01. 2015. (16:10)

kad sve ovo citan , jebo mater ako istranke stare 30 godina nisu mila majka naspram ovih nasih novih proizvoda ! :Other9: :Other9:
joze.makarska1
Member

Tip plovila: adria 500 k PD , mercury 25 .4T

PostPostao/la chomli » 31. 01. 2015. (16:14)

joze.makarska1 je napisao/la:kad sve ovo citan , jebo mater ako istranke stare 30 godina nisu mila majka naspram ovih nasih novih proizvoda ! :Other9: :Other9:

ili stari francuzi :mrgreen:
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: karacha i 0 gostiju.