bananko28 je napisao/la:MV KRK je napisao/la:Podvodni ribolovci 100 posto, kad su hobe u mrijestu najvise se vade a ti bananko pricaj sta god oceš.ne bacam mreze i nezanimaju me al znam da profici u par kilometri mreze ulove jedva koju kaseticu oslica, toliko o fantasticnom ulovu iz mreža.
Jebes hobe, cinjenica je da godinama masovno vade hobotnice a nje uvik ima, zadnjih godina sve vise i vise. Nisu hobe problem to je vrsta od godinu dana i ona se nemoze izlovit. Samo mali dio nje dode u kraj do kuda ronic moze. To je tako.
Ne bavim se ni ja podvodnim ni malim i zaista mi je zao pojedinaca kojima je mreza bila kruh i kojim je to bilo zaista potrebno, ali treba gledat realno. Ni j3dan sportas nece pucat na lovratu ili fratra od 20 deka ali bogami mriza ce ih capat koliko god dopunac bio posten i human toj ribici nema spasa.
Bananko,nikako se nebi složio sa tobom.Tocno je da hobe imaju kratak životni
vijek.Tocno je da nakon mriještenja (cuvanja jajašca)svaka hoba ugiba od
iscrpljenosti jer na kratko napušta "gnijezdo"radi hrane jer bi u protivnom
šparici i ostale ribe odmah pojele sva jajašca koja su u "gnijezdu-rupi"obiješena
o strop.Nažalost isto se događa i kada podvodnjak izvadi takovu hobu.Ako jajašca
ne pojedu ribe, uginuti ce jer nema mame hobe da radi cirkulaciju mora koja
je neophodna da bi jajašca živjela.Sjecam se koliko smo nekad lovili lokardi,
golcica,širuna na tursku ili neku drugu panulu.Prvo su nestale lokarde i golcici
a prošle godine nisam uspio uloviti niti pet kila širuna.Ništa ne traje vjecno
a najmanje ono gdje se umiješa ljudska pohlepa.
Najveca šteta je kada se lovi organizam koji nije napravio životni ciklus
a to znaci da nije napravio reprodukciju (mrijest)