Inox ljepilo

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Inox ljepilo

PostPostao/la Rexi » 09. 01. 2015. (11:04)

Vec duze vrijeme se tu i tamo raspitam za inox ljepilo, no svi nesto kao neznaju ili nema, a meni je nekako tesko povjerovati u to s obzirom kakva danas sve ljepila postoje.
Malo sam potrazio pa sam nasao Q-glue bas za to ( https://www.s3i.co.uk/stainless-steel-adhesive.php )
a postoji i nesto slabiji Bondloc's B3294 ( http://www.ukstainless.co.uk/product.asp?idproduct=95 )

Najme ja zelim spojiti spirun i ogradu sto je tako trebalo i inicijalno biti, ali se nije napravilo. E sad... u gradu hvaru nema nitko tko radi s inoxom, eventualno bi se to moglo na divlje zavariti, ali ko zna kako bi izgledalo.
Jedna je opcija ici u split za to iako vjerujem da bi moglo biti u brodogradilisitima tipa Korcula ili Milna na Bracu.. ali jedno ljepilo bi sve rjesilo, ako ima cvrstocu.

Imate kakva iskustva s ovako necim slicnim?
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

Re: Inox ljepilo

PostPostao/la open510 » 09. 01. 2015. (11:34)

neman iskustva s lijepljenjem inoxa, ali ja to sigurno ne bi ni radija..današnja lipila su cvrsta, ali na špirun triba stat nogom i neko od 100+kg pa se ja ipak ne bi uzda u lipilo...
U Splitu na TTTS-u se to riješi bez problema varenjem, kod Profil INOX dućana ima par radionica i svaka to može zavarit...
Ja sam u jednu da napravit (pilanjem i varenjem) produzetak krmenog zrcala za bajbot (da mogu stavit motor s dugom osovinom), var je ispa i naizgled savršen...Radilo s sa 3mm inox pločom, polirani inox 316 naravno.
Ako ti triba kontakt, javi...iman broj od meštra di sam radija...
open510
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la Rexi » 09. 01. 2015. (11:40)

Al prijo, moja ograda je spojena i s obje strane broda dugacka po 3m, misli sam samo staviti jos jednu dvi pregrade da to sve bude spojeno sa spirunom
Rexi
Old Senior Member

PostPostao/la Grinteša » 09. 01. 2015. (13:07)

Uvati nekoga ko ima ruku da ti punta sa običnim el. aparatom i elektrodom za inox.
Samo pazi, jer su cjevi dosta tanke, pa je teško zavariti, a da ne progori cjev.... iako nije nemoguće.
Grinteša
Senior Member

Tip plovila: Gajeta 8.30 m (plastificirana) IMR 34

PostPostao/la golum » 09. 01. 2015. (15:07)

I da će ovakvim varenjem takav var sigurno korodirati bez obzira što je elektroda inox.
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la STOJKO » 09. 01. 2015. (16:40)

Ne znam koje je debljine ograda ali elektrodom zavariti nešto debljine cca 2 mm je skoro neizvedivo, trebalo bi zavariti TIG postupkom i naknadno polirati
ili pasivizirati kiselinom da se ukloni promjena boje uslijed visoke temperature
STOJKO
Senior Member

Tip plovila: MERRY FISHER 585 + YAMAHA 100 4T

PostPostao/la som » 09. 01. 2015. (19:21)

Rexi je napisao/la:Al prijo, moja ograda je spojena i s obje strane broda dugacka po 3m, misli sam samo staviti jos jednu dvi pregrade da to sve bude spojeno sa spirunom

Teško da bi ovim lipilom spojio ogradu na špirunu osim za ukras.
http://www.wasi.hr/Katalog.htm
Nešto ovako ako baš nemaš izbora, spojiš pop zakovicama i malo je slabije od vara ali u odnosu na ovi tvoj selotejp čudo.

slika
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la bobipu » 09. 01. 2015. (21:17)

STOJKO je napisao/la:Ne znam koje je debljine ograda ali elektrodom zavariti nešto debljine cca 2 mm je skoro neizvedivo, trebalo bi zavariti TIG postupkom i naknadno polirati
ili pasivizirati kiselinom da se ukloni promjena boje uslijed visoke temperature

Eeeee triba znat.....i 1,5mm se vari bez problema...malo je više posla za izbrusit i ispolirat...triba imat sa čim ali tko si da truda bude to odlično....
Ps...inox treba polirat jer svaki dobije patinu....
Some.. :thumbup: :thumbup: ..najbolja ideja za ovu situaciju....
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Tip plovila: Marušić 21

PostPostao/la hobotnica » 11. 01. 2015. (19:47)

meni je frend varija elektrodom za inox skalice na platformu(da ne kupujem nove skalice) i ispalo je odlicno posli je pobrusija i ispolira par puta i niti malo nije korodiralo.da se ali triba znati i paziti :thumbup:bogami som ti je dao najbolju ideju rexi i najjednostavniju ako mene pitas :thumbup:
hobotnica
Old Senior Member

Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la Rexi » 13. 01. 2015. (23:58)

Evo saznao da ima hempel nesto ovako

samo da nije u obicnom nego u industrijskom programu. Javim kad saznam vise.

Hvala svima za prijedloge inox varenja, ali mislim da je dovoljno reci da svi hvarani nose u split da im se napravi. doduse neznam kako je na drugom kraju otoka, al vjerujem da bi se proculo da ima koj mestar.
Rexi
Old Senior Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.