sređivanje krmenih zrcala

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: sređivanje krmenih zrcala

PostPostao/la bananko28 » 04. 01. 2015. (16:52)

el passo je napisao/la:Ako neznaš di bi postavio pitanje zašto nisi otvorio posebnu temu :eh:
Ne kužim kakve veze ima prerada krme sa unutarnjeg na vanbrodski, izrada platformi i promjena trulih krmeni ploča sa tvojim problemom da na usku krmu montiraš dva motora. Sad bi trebao usljediti niz odgovora popračenih sa žustrim raspravama na bar 5 stranica. I di smo onda ;)

Pa ako s moze sredio bih krmu :lol:
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la lupis » 04. 01. 2015. (16:53)

Tema postaje zanimljiva... :Laughing24:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Kapo » 04. 01. 2015. (18:29)

bananko28 je napisao/la:Neznam u koju temu bacim ovo pa cu ovdje ;)
Na gumenjaku maestral h35f plasticno dno uz glavni motor od 25-30 ks ici ce yamaha malta za panulu. Esad me zanima dali mogu pomaknuti glavni motor lijevo ili desno nekih 10-15 cm da bi dobio vise prostora za mali motoric? Hoce li to narusiti kakve perfomanse ili slicno?

Evo moj slučaj ti možda pomogne :
Na gumenjaku Honda 3 m kad idem na *dužu* panulu, pokraj Tohatsu 9.8 imam običaj namontirati i mali Suzuki 2.2 koji mi je zgodniji za panulu, a i zbog prevencije da se ne dovodim u situaciju da moram satima veslati nazad :lol:
Tohatsu pomaknem u stranu upravo nekih 10-ak cm kako i ti navodiš te do njega na krmeno zrcalo ide Suzuki (na knap...ali stane!!). Dakle, u panuli sa manjim motorom i pri manjim brzinama (do 4 čvora) nema apsolutno nikakvih problema držati pravac, usmjeravati i skretati gumenjak prema potrebama. Kad koristim glavni motor koji je pomaknut u stranu isto tako normalno mogu glisirati sa time da je potrebno nešto malo više vremena za izglisirati, a kad su dvije osobe u gumenjaku, treba se malo i igrati sa rasporedom težine prema provi, što kod centralno postavljenog motora uglavnom nije potrebno osim ako nije neki stokilaš na srednjem banku. Krajnja brzina je nešto manja i gumenjak tek malo vuče u stranu što se kompezira sa motorom (tu se upravo i gubi taj dio krajnje brzine)
S obzirom da imaš gumenjak sa plastičnim dnom, a moja Honda Al podnice i puhanu kobilicu, mislim da ne biš trebao imati nekih značajnijih problema osim gore navedenih koji i nisu nešto posebno zabrinjavajući.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la bananko28 » 04. 01. 2015. (19:11)

Hvala ti Kapo. Ma tako sam i mislio da nebi trebalo bit znacajnih problema.
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la el passo » 04. 01. 2015. (22:21)

Ok. Kolega Bananko je dobio info iz prve ruke pa sad možemo natrag na tračnice.

Imao sam nešto posla oko stvari nevezanih za plastiku pa nema nekog velikog napretka. Kada je skinuta, plastificirani su spojevi sa unutarnje strane i opet je pozicionirana na mjesto. Danas sam se malo bavio plastificiranjem vanjskih spojeva sa bandama i klupom te kitanjem i brušenjem. Ubrzo...možda čak i preksutra...slijedi primer

slika
slika
slika

Jedina stvar koja me muči je štanga sajle koja ide kroz motor. Sutra ću malo pogledati kakav je hod na sessi pa ću znati dali će trebati raditi mali otvor u koji će štanga ulaziti da bi bilo moguće maximalno zakrenuti motor u lijevu stranu. Ako bude usko onda ću napraviti mali utor na toj stranici kade pa će biti ok. Da sam išao na širu kadu onda bi izgubio gazište.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la lupis » 04. 01. 2015. (23:22)

Ja ne razumim koja je svrha zatrpavanja foruma ovim slikama..., slikas neki komad plastike iz 3 perspektive, slike mutne a da je to neka umjetnost i da pomaže nekome sumnjam..., sori ali gledamo 5 stranica nekih ploča..., drugo je kad se vidi cijeli brod ili nazire forma većeg projekta, ili kad se radi u drvu za što je ipak potrebno malo više..., nhf ali pretjerujes sa slikama..., previše gledaš dendove slike , koje su ipak na neki način umjetnost..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la plavnik » 04. 01. 2015. (23:26)

Slika govori vise od tisucu rijeci, ali se jednim dijelom slazem sa Lupisom. Samo se malo odmakni kad slikas da se vidi to malo bolje. Ovako treba imat bujnu mastu prije nego se skuzi o cemu se radi.
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la el passo » 04. 01. 2015. (23:39)

lupis je napisao/la:Ja ne razumim koja je svrha zatrpavanja foruma ovim slikama..., slikas neki komad plastike iz 3 perspektive, slike mutne a da je to neka umjetnost i da pomaže nekome sumnjam..., sori ali gledamo 5 stranica nekih ploča..., drugo je kad se vidi cijeli brod ili nazire forma većeg projekta, ili kad se radi u drvu za što je ipak potrebno malo više..., nhf ali pretjerujes sa slikama..., previše gledaš dendove slike , koje su ipak na neki način umjetnost..

Nhf, ako ti se tema čini zatrpana sa slikama jednostavno ne klikaš na nju

Plavnik, prihvačam kritiku. Potruditi ću se slikati iz malo boljeg kuta i veće daljine. Ja ga vidim skoro svaki dan pa sam to nekako zanemario :thumbup:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 13. 01. 2015. (21:32)

Posao sa Riom je pri kraju. Kadica je ofarbana, motor montiran. Još trebam ofarbati klupicu i montirati je. To ću odraditi za par dana. Nemojte mi zamjeriti na lošim slikama...nije da se pravdam ali najbolji dio dana potratim radeći neki drugi posao...rekli bi onaj redovni...a moj pravi posao me čeka od 5 na dalje. Možda kad za godinu- dvije napravim konkretnu radionu slike budu bolje bez obzira na doba dana

slika
slika
slika
slika

Klupu ću montirati po danu pa će zadnje slike biti bolje :thumbup:

Boja kojom sam farbao je stavljena radi reda...ostalo od gumenjaka...a kompletno farbanje će slijediti sljedeće sezone pa razlika trenutno nije bitna stavka

....sad sam se sjetio...kasnio sam jedan dan sa primerom...na svu sreču...jer je vlasnik već došao sa frendom spreman da uzme brod, montira motor...samo da vidi kako ide. Kaže pitura...ma zaje pituru samo gas :lol:
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 13. 01. 2015. (22:06)

:clap: :thumbup:
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Baško junior » 13. 01. 2015. (22:09)

Bravo,ide to tebe,vidin i neka dalmatinkica je na faceliftingu :thumbup: :wave:
Baško junior
Senior Member

Tip plovila: Betina 500 cabin honda 8 ks

PostPostao/la vladorad » 15. 01. 2015. (14:53)

odličan posal :thumbup:
samo moru virujem
slika
vladorad
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 35h+ johnson 35, pg550 kvarnerplasti

PostPostao/la el passo » 15. 01. 2015. (22:52)

Hvala :thumbup:
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 16. 01. 2015. (23:09)

Solemar je pri kraju. Ostalo je još montirati par stvarčica i može u more

slika

slika
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la Kapo » 17. 01. 2015. (10:30)

el passa za ministra gospodarstva i malih obrtnika :thumbup:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.