Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
el passo je napisao/la:Naravno da ima ali po meni bi to trebalo biti ugrađeno u startu prilikom izgradnje broda. Zato ameri koji to rade stavljaju natpise no wood no rot. Ovako je neki očekivani rok trajanja 10 - 15 godina...ovisno o kvaliteti drveta. u Riu je konkretno krmena ploča bila sastavljena od dva sloja špere debljine 5mm između kojih je bila ubačena daska. Drvo je kompletno istrulilo samo u gornjem desnom kutu a sve ostalo je bilo vlažno. Kod solemara je bilo sve trulo zajedno sa svim longaronima jer je sve rađeno u istom mahu. Longaroni i ploča su postavljeni pa onda je sve skupa plastificirano tako da kako je krma pila vodu tako su je pili i longaroni. Kod moje sesse je bila ugrađena najjeftinija i najlošija špera...toliko loša da su se prilikom stiskanja motora šajbe promjera 3 cm ulegnule unutra. Nije bila trula ni nakon 12 godina ali kad sam sve napravio logično je bilo da se i ona zamijeni kvalitetnim drvom.
Da idem kemijati sa nekim plastikama mi nije padalo napamet budući da se radi o plovilu koje ima koju godinu.
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.