Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la Pape » 28. 10. 2014. (12:31)

pagus je napisao/la:
Pape je napisao/la:...isto bi ja jednog ovakvog ili slicnog njemu...taman galeba rasteli na njegovu duzinu...pa vi pisite sta ocete...

Ma važno je Pape da si ti skroman čovik . . . :mrgreen:

....vrlo skroman...al isto vrati se na ti moj post sa slijom...pa pogledaj sliju, pa moj avatar...pa opet sliju...pa opet avatar....pa opet sliju...pa avatar...dok ti ne sine nesto... 8-)
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la mikula moli » 28. 10. 2014. (12:41)

Pape je napisao/la:....vrlo skroman...al isto vrati se na ti moj post sa slijom...pa pogledaj sliju, pa moj avatar...pa opet sliju...pa opet avatar....pa opet sliju...pa avatar...dok ti ne sine nesto... 8-)

JE JE....ja sam odma tija pitat jesi ovo oleanderu na slici, jesi mu prominija ime.... ma pljunuti...... ka da su braća.... ma biće su ovoga i radili po oleanderu...... :lol: :lol: :lol:
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la Jelenko » 28. 10. 2014. (12:44)

jaxy je napisao/la:a ovo je izjava 1vlasnika broda
Tuna.com was sold to Dave by me. I owned it from 2000 thru 2009. It's a 38 Duffy high sheer with 1997 650 HP Mack E7 inline 6 cal. It cruises 19-20knots at 1950 RPM burning 20-21 gals per hour but Dave rarely runs it that hard. I bought it as a bare hull, finished and splashed it in 2002. 26 knots WOT at 2350 RPM.

It's really an impressive boat...can put most 35 footers inside the 38 Duffy footprint. I fished it mostly south shore Long Island for tuna & charter, some Carolina & New England but Dave really put the boat to use as it was intended.

Potpuno promašen brod kod nas te brzine postižu poludeplasmanci sa 65 konja ovdi nemože bez 650 a nevirujen ni da ima potrošnju ka poludeplasmanci jadrana litra-milja.Mene sad čudi da ameri nisu čuli za te nase poludeplasmnce koji lete po moru sa malim stedljivim motoricima .
Jelenko
Ante 99, Jelenko, Kapetan Miki ... lupis

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Gajeta 6, 40, yanmar

PostPostao/la Pape » 28. 10. 2014. (12:56)

...eee moj Jelenko....ovde 12m broda i 650 kljusadi ....i sisa 20kt...a vamo upitnih 6m...i triba mu150...a i to da mu je malo....pa sad ti vidi sta je pogođeno....

...ka sta si i sam zakljucija....moj kuac je pogođen....i ameri naravno glupi... :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la maxx » 28. 10. 2014. (13:19)

ivan3 je napisao/la:
maxx je napisao/la:SAR gumenjaci,jel ti vidis di unutarnji
http://www.sea-help.eu/hr/Flota

Bitch please
sar boats

Replika je bila Jelenku i njegovom razmišljanju
Svaki pravi brod ima nutarnji motor pogledaj SAR gumone jel vidiš di vanbrodski?

Šta je to pravi brod??bit ce da su galeb i SAR tu negdje jer obadvoje imaju unutarnje motore
A najbolje da na radni brod od 20met. stavis vanbrodski,pa tko bi to natankao
a pa pogledaj gumu od sea helpa,tezina skoro 5 tona,brzina preko 40 cvorova i moze uzeti u tegalj brod od 150 tona

I da ostanemo u temi,Galeba je pregazilo vrijeme i bome je i dugo odoljevao trzisnoj utakmici,to je ko da proizvodis golf 1,a konkurencija na golf 7,pa kome bi to mogao prodati,ide dok ide,potreban je redizajn proizvoda da bi mogao opstati na trzistu.
Brod od Papeta je space shuttle prema njemu a brod ima koju godinu,a kamo li ne zadnji modeli koji su izasli sa unutarnjim motorima,toliko sitnih detalja se sa svakim novim modelom dodaju,svaki novi model je napravljen da se osvijezi i da privuce moguce musterije
Jeannaeu/Beneteau nemaju vec par godina brodova ispod 8met. sa unutarnjim motorima,ne zato sta nisu valjali nego su se prilagodili trzistu,trziste diktira proizvod,a ne sta bi ja volio proizvoditi
maxx
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bakan

PostPostao/la genije » 28. 10. 2014. (13:21)

Otiđeš na francuski oglasnik i pogledaš recimo Merry Fisher 695 s volvom 150ks 2002g dode tamo 23000E(bez cijenkanja) znaci recimo 28000E kad ga dovedeš! a ima opreme da te boli glava!
Otiđeš na naše njuškalo i udreš galeb ili arausa ili što već želiš pa ti se cifre opet kreću oko gore spomenutih 23000 samo sa puno lošijim motorom i opremom a slično godište.

e da zaključimo, čak bi i moj punac veliki zaljubljenik u galeba (ima onu staru verziju) rekao daj ti meni rađe merria ...
genije
Member

Tip plovila: Quicksilver 700

PostPostao/la jupiter30 » 28. 10. 2014. (13:52)

Jelenko je napisao/la:
jaxy je napisao/la:a ovo je izjava 1vlasnika broda
Tuna.com was sold to Dave by me. I owned it from 2000 thru 2009. It's a 38 Duffy high sheer with 1997 650 HP Mack E7 inline 6 cal. It cruises 19-20knots at 1950 RPM burning 20-21 gals per hour but Dave rarely runs it that hard. I bought it as a bare hull, finished and splashed it in 2002. 26 knots WOT at 2350 RPM.

It's really an impressive boat...can put most 35 footers inside the 38 Duffy footprint. I fished it mostly south shore Long Island for tuna & charter, some Carolina & New England but Dave really put the boat to use as it was intended.

Potpuno promašen brod kod nas te brzine postižu poludeplasmanci sa 65 konja ovdi nemože bez 650 a nevirujen ni da ima potrošnju ka poludeplasmanci jadrana litra-milja.Mene sad čudi da ameri nisu čuli za te nase poludeplasmnce koji lete po moru sa malim stedljivim motoricima .

duffy su jedni od najboljih downeast lobster brodova.
downeast lobster brodovi su po meni najbolja koncepcija broda.

ovi od 38 i više stopa traže velike motore ali ima i manjih kojima ne trebaju takvi motori.

ima duffy 35, ima eastern 31, ima ellis boats i koliko god hoćeš drugih

ima i 2 dobra foruma sa puno tih brodova: the hull truth i drugi mislim-downeastboats ili slično
nedavno sam to proučavao,imaju brdo firmi i modela,
većina se može napraviti u luxury yacht verziji a može i jeftinijoj ribarskoj verziji.

što se potrošnje tiče-
koga zanima potrošnja neka ode na stranicu broda aj 28, (vlasnik firme je mislim alan jones)
naveo je sve motore sa potrošnjom koje ugrađuje
npr njegov brod od 28 stopa i preko 3m širine sa yanmarom od 240 konja ide oko 16,17 milja
sa oko 20 litara potrošnje.maksimalna mu je preko 25 milja.
znači uopće ne troše puno a na valovima su bolji sigurno od svega što mi ovdje komentiramo

to su meni izvrsni brodovi jer imaju provu za valove i široku nisku krmu prigodnu za ribanje.

PAPE,ima li to kakvih mana,
zašto se takvih koncepcija broda nema u nas
jupiter30
Member

Tip plovila: jupiter30

PostPostao/la Jelenko » 28. 10. 2014. (14:21)

Normalno da je tako nisi shvatija ironiju ;) zašto toga nema ovdi zbog takujina sve šta ide i šta podnosi more to i troši zato se i cudin šta naši ljudi pišu gluposti tipa more 3 , tri litre i 13 putne i slično to ti svaki galeb :lol: može da ostanemo u temi ali malo ko to i zna.
Galeb ne bi nikad propa da je još uvik moguće kupiti goli kit i onda fusarit na njemu doma godinama.
Jelenko

PostPostao/la jaxy » 28. 10. 2014. (15:04)

jelenko na kokpit od d38 mogu stat 2 galeba...ima i d35 koji mislin da trosi 2l-nm..a i de brodovi su dokazani ima ih sto izlaze po 180 milja na ocean :thumbup:
jaxy
Senior Member

Tip plovila: bayliner 1851

PostPostao/la oneeyed » 28. 10. 2014. (15:05)

maxx je napisao/la:I da ostanemo u temi,Galeba je pregazilo vrijeme i bome je i dugo odoljevao trzisnoj utakmici,to je ko da proizvodis golf 1,a konkurencija na golf 7,pa kome bi to mogao prodati,ide dok ide,potreban je redizajn proizvoda da bi mogao opstati na trzistu.

Da li želiš reći da je deplasmanca kao tip broda pregazilo vrime ili baš Galebe? Usporedba sa autima je potpuno promašena jer se tu govori o koncepciji dna i rasporedu prostora a ne o opremi i ostalim đinđa-minđama. Automobili imaju više manje jednak koncept zadnjih 100 godina.
U kategoriji deplasmanca i sa prostorom organiziranim otprilike: kabina, natkabina, kokpit upotrebljiv za ribolov koji se natkriva, unutra postelje minimum za troje, rešo-sudoper, wc- drugim riječima brod kojim se može višednevno krstariti - Galebi su fantastični brodovi, pogotovo Gull 745.
Što se tiče brzine plovidbe, stari Galeb sa spojlerom i motorom od 33 ks forumaša Stane ide do 11 milja/sat, putne 7-8 milja. Što je tu promašeno i zastarjelo?
Jeanneau, Benteau i Ocqueteau za početak imaju tržište od barem 100 mil. ljudi, naravno da s velikom proizvodnjom mogu imati niže cijene. Prodaju brodove na obale koje su neusporedivo manje razvedene od naše -što bi značilo da se ide u dnevni ribolov i izlete, i na obalna mora još uvijek izlovljenija od našeg pa se u ribolov mora ići dalje i brže da bi se vratilo isti dan. Uzimajući to u obzir oni rade brodove baš kakve trebaju.
Da li je to optimalni koncept broda za naše more, razvedenu obalu sa bezbroj sidrišta, sa ribolovnim poštama često odmah uz matičnu luku? Za onoga koji hoće dalje i brže jest. Tko hoće brže jasno da neće ići na deplasmanca. Što se tiče ostalog, neka mi odgovori onaj koji drži da je Gull 745 zastario:
1. Koji "moderni" franzuc u klasi broda 7 m ima nižu siluetu i stabilnost u driftu od Gulla 745?
2. Koji "moderni" francuz u klasi broda 7 m ima veliki komotni prednji ležaj za troje i još jedan veliki bočni ležaj za dvometraše?
3. Koji "moderni" francuz u klasi broda 7 m ima monovolumenski rješenu unutrašnjost, prostranu a ne klaustrofobičnu?
4. Koji "moderni" francuz u klasi broda 7 m ima kabinu na kojoj je ogromno sunčalište?
5. Po čemu kokpit Gulla 745 po veličini i mogućnosti organizacije ribolova i višednevnog boravka zaostaje u odnosu na "moderne" Francuze?
6. Koji je "moderni francuz" u klasi broda 7 m ugodniji i opremljeniji za višednevno krstarenje obitelji (plovidba, sunčanje i sl) i ribolov od Gulla 745?
7. Imaju li "moderni" francuzi za potrebe prosječnog ili većinskog nautičara i ribara koji plovi i lovi našom stranom Jadrana bilo kakvu prednost (izuzev brzine plovidbe), osim što se polovni mogu naći povoljnije od polovnih Galeba?
Hvala na odgovorima.
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Jelenko » 28. 10. 2014. (15:27)

To sam ja napisa stranicunprije.Nije galeb zastario nego je tržište propalo ko je tija prije uzest galeba uzea ga je danas nema para pa ljudi kupuju šta se može uzet za malo novca stari brodi 20 i 30 godina iz uvoza ako to nije zastarjelo šta je onda, nije sigurno novi galeb sa motorima najnovije generacije i ekoloških normi.
Da se ima kupovali bi gullove i bili bi vam fantastični ali nema se pa nevalja a valja brod star 20 godina to je moderno hahahaha..., a šta reć...smisno..., pričate o novim koncepcijama koje su cilon svitu stare odavno jedino su nove onom ko je kupija lani kompjutor i ima internet pa vidi šta nije nikad ni cuja ni vidija, još da kogod zna francuski procitat njihove forumu znali bi da i nije tako bajno i da ti brodi ka i svi imaju falinge.Motor je srce broda i novi yanmar nije isto šta i motor star 20 godina.
Jelenko

PostPostao/la jaxy » 28. 10. 2014. (15:48)

jaxy
Senior Member

Tip plovila: bayliner 1851

PostPostao/la el passo » 28. 10. 2014. (15:59)

Neznam zašto se dalmatinci toliko boje mora. Ja prije dvije godine u cijeloj sezoni kalamara nisam izašao po takvoj bonaci kakva je u Splitu bila 6 dana zaredom. Tamo sa elanom 401 možeš raditi čuda a kamo li ne sa galebom...a da ne spominjem oleanderom
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Estium » 28. 10. 2014. (16:02)

Meni su Galebi i dragi brodi. Danas su poludeplasmanske brzine malo narasle i tu Galeb vise nije mogao pratiti. Odlican ljudima koji ce ga 90% vremena koristiti kao deplasmanca, a onih 10 % kad zatriba malo popresiti. A stvarno cudo kako na vitru stoji ukopan na skosavici, skoro ko drvena pasara.
Svako bira sam svoj brod. Neki pogode, neki ne pogode. Mislim da je jako bitno kako vlasnik misli koristiti svoj brod.
Nema ni idealnog auta all-roundera, pa tako ni broda.

Dosad sam imao Trophy 18WA+Yamaha F115. Idealno za ono sto mi je trebalo - dnevne odlaske u ribolov. Imao kabinicu za zakljucat stvari, a u nuzdi mogu 2 osobe i prenociti/ubit oko. Zasto bi sad rekao da ne valja jer ne mogu skuhati na njemu - kad to nije brod za ostati na moru 2 dana. Uzmes sve spremljeno sa sobom. Pravi tenk od 5.50 na moru, a prosao sam s njim i grezog mora na 17-20cv di nikakvi poludeplasmanci od 7m nisu prolazili ni pribliznim brzinama. Meni je to bilo bitno jer lipo je znati da ces sigurno doci doma u toplo navecer. Da sam imao nesto drugo vjerovatno pola dana od toga nebi ni izasao na more. Jeli brod ispunio svoju svrhu - je. Ovo drugo su sve nebitne sitnice.

Sad je tu familija pa sam narucio Patrola 690 i u fazi gradnje je. I opet VB Yamaha 150. Doslo vrime za izgustat se sa familijom. I nesto ribanja. Ali to mi je u drugom planu. Oce li Patrol ispuniti svoju svrhu - nadam se da hoce.
Estium
Member

Tip plovila: Patrol 690

PostPostao/la jupiter30 » 28. 10. 2014. (16:13)

Jelenko je napisao/la:Normalno da je tako nisi shvatija ironiju ;) zašto toga nema ovdi zbog takujina sve šta ide i šta podnosi more to i troši zato se i cudin šta naši ljudi pišu gluposti tipa more 3 , tri litre i 13 putne i slično to ti svaki galeb :lol: može da ostanemo u temi ali malo ko to i zna.
Galeb ne bi nikad propa da je još uvik moguće kupiti goli kit i onda fusarit na njemu doma godinama.

ironija vidljiva iz aviona ;)
ali je post bio idealan da se nadovežem s ovim svojim mišljenjem
oko kojeg bih volio čuti i razmišljanja ostalih
jer nisam baš primjetio da se ovi downeast lobsteri puno spominju

možda bi ih trebalo otvoriti kao novu temu iako ih nema kod nas
jupiter30
Member

Tip plovila: jupiter30

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.