komande za yamahu maltu 3

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

komande za yamahu maltu 3

PostPostao/la bananko28 » 14. 10. 2014. (15:54)

Dal postoje kakve komande za taj motoric ili netko ima ideju kako nesto slozit? Bitno mi je gas i ler-naprijed. Za lije desno nece biti nikakav problem. Nju fiksiram ravno i upravljam velikim motorom na volan. Taman toliko za panulu ce slusat. Bitno mi je da mogu navrijeme iskopcat ili dati gas jer to ce na gumenjaku biti nezgodono posto ce stajati na onoj klackalici i bit fe dosta daleko od sjedala?
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

Re: komande za yamahu maltu 3

PostPostao/la el passo » 25. 10. 2014. (08:26)

Ja sam imao kombinaciju yamaha 40 + tomos 4. Nije bio na klackalici nego na fixnom handmade nosaču . Također je imao ler / naprijed i korišten je za panulu. Meni taj ler / naprijed nije bio neka bitna stavka. Više me je mučilo naštimavanje brzine tj da bez puno okretanja prema motoru mogu ići u okret i da mi gas bude postojan...što je na tomosu teško izbalansirati. Iz tog sam mu razloga iskemijao sajlu gasa. Tu komandu sam ugradio na skipersku klupu sebi ispod nogu. Kao kormilo mi je služio glavni motor no to me baš i nije zadovoljavalo s obzirom na teren na kojem sam lovio. Pre sporo je okretao. Onda sam ugradio jednu štangicu kojom sam povezao dva suprotna kuta na motorima tako da sam sa glavnim okretao i pomočni. To se pokazalo kao prava stvar jer sam dobio potrošnju malog motora i upravljivost glavnog.

Ne moraš nužno gledati dali motor ima nešto tvornički predviđeno za montažu komandi...ovi mali najčešće nemaju...nego se pozabavi mozganjem, izradi komade za priključak komandi i problem riješen
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la bananko28 » 25. 10. 2014. (13:18)

e hvala!
malo sam njuskao po netu pa sam naletio na jednu snimku di ima par zgodnih rjesenja za polugu naprijed-natrag.
Tako sam i ja zamsilio spojit mali i veliki motor sa stangico. mislim da je sad sve rijeseno. ;)
evo ta snimka.

P.S. pogledajte snimke ovog lika kakve ulove ima. cini mi se kao da je ovo kančanica na zivu jesku. ;) komad olova i metar prama i to je to :D
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la jaxy » 25. 10. 2014. (14:31)

sotos je apsolutni kralj :D :thumbup:
jaxy
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bayliner 1851

PostPostao/la bananko28 » 25. 10. 2014. (14:59)

Da da. On to sve natanane. Nedize se sa ove stolice :)
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la jaxy » 25. 10. 2014. (15:05)

stolice koju je sam napravio ,naravno hehehe :D
jaxy
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bayliner 1851

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.