umjetni grebeni da ili ne

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: umjetni grebeni da ili ne

PostPostao/la Kapo » 26. 05. 2014. (10:36)

Izvadi lokacijsku dozvolu pa ti nitko ništa neće moći.... :mrgreen:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Pape » 26. 05. 2014. (22:13)

...ma evo mene je Trogirski u subotu doćeka sa kamionom šuta na trogirskom mostu...kad san prolazija ispod...isuja...zada u kokpit...ja doša na pozišn di nigdi ničega nema...i diga kipu...

..još dva puta tako i iman novi pozišn u đi-pi-esu.... :angel:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la mala od kužine » 18. 10. 2014. (17:45)

I ja sam protiv te "umjetnosti". To znači sasut nešto na dno, a da se ne vodi računa što već živi na tome i takovome dnu. Po meni krajnje bahato i ne ekološki.
Uvijek treba voditi računa o interesima staništa,prirode,raznolikosti.... a ne našoj trenutačnoj požudi da se nešto na brzaka rješi u povečanju broja riba koje bi netko tako lakše ulovio. Treba razumno gospodariti morem, misliti na duge staze... Sjećam se kada su gradili "Novi resort" kraj Novog Vinodolskog. Sada "elitnu" destinaciju.
Prekrasnu prirodnu šljunčanu plažu bageri su zasuli građevinskim otpadom, pa preko toga nasuli onaj oštri i umjetni šljunak, vjerovatno mljeven kamen iz drobilice, a u moru je godinama bio oblak mulja i nije ribe bilo ni za vidit.
Ali su zato uništili dno na kojem su bile prirodne stijene, alge, školjke, grancigule su se tamo šetale, šargi i lubeni igrali..... To nitko nije vidio, jer nitko nije tamo godinama ronio kao ja i malo drugih, a sada se elitni turisti kupaju u bazenima izgrađenim iznad nove "šljunčane" plaže. Bem ti takav napredak i sve skupa i glupost!
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la Daniel R » 18. 10. 2014. (19:47)

Aha, znači ti si protiv takvog rješenja samo zbog toga, jer je oni što več imamo uvijek bolje od nečeg novog. Meni se i to čini malo nazadnašnjaško razmišljanje, ali shvačam zbog čega tako misliš.
Daniel R
Member

Prethodna

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 55 gostiju.