Trogiranin je napisao/la:Naš narod je poznad kao dobra krava muzara i jeftin DP sa 20-30 ks mi nećemo nikad, NIKAD u nas imati. Kod nas sam BRODSKI motor te snage novi bez ičega košta preko 20.000,00 kn jer na sam spomen broda i mora svima odma poteku sline na usta. Evo još jedne budale za oderat počevši od države pa nadalje ... Prastari DMB od 10 ks u PEVECA košta cca 2.000,00 EUR-a.Sami motor !!! Pa o čemu mi ljudi uopće razglabamo ? Polovne istranke stare 20 godina sa Tomosima se PRODAJU za 4.000,00 EUR-a. U Danga u Splitu bitva koju on nema u dućanu nego ti je naruči iz Motomarine-a iz Trsta i to iz njihovog original kataloga ( čak se nije potrudija da napravi - oštampa svoj katalog) košta 503,00 kn. Istu tu bitvu sam osobno kupovao u Trstu uračunato sa svim troškovima puta, carine i sl. izlazila me je 210,00 kn.Od talijana sam dobiva popust na kataloške cijene od 40 % za plaćanje u kešu za iznos preko 1.000,00 EUR-a. Možete zamislit koliki popust ima direktni uvoznik koji uvozi šleper robe, a istu ti prodaje po cijeni iz kataloga plus carina (koje usput nema na robu iz evropske unije-Italije), plus putni troškovi plus marža 100% PLUS PDV.Svu opremu za moj brod sam kupio u Italiji. Išao tri puta u Trst iz Trogira, uredno platio PDV imam sve carinske papire, uračunao gorivo, cestarinu i spizu i usprkos svemu prošao 50% jeftinije nego da sam to kupovao u Splitu i čekao tri mjeseca na isporuku.
Neznam koliki si rabat dobio u Trstu u Motomarine-u ali ja kad sam kupovao u Danga plačao sam identičnu cijenu koja je i u Motomarine-a u Trstu, a znam pouzdano jer su mi iz Motomarine-a poslali cjenik pa sam odma doma zna koja je cijena kojeg djela, a u Danga su mi naplačivali istu tu cijenu.