Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Groff je napisao/la:Moje skromno znanje govori da roving nikako ne more bit prvi ni zadnji sloj, mora bit pokriven z matun, zato ti je najbolje stavljat naizmjenično, Mata, roving, mata.
Pozdrav !
marinb.zd je napisao/la:Toplinska izolacija mi je nepoznanica, odnosno ojačanje konstrukcije (jezgra)
1. Ovaj Teramant mi je zanimljiv, ali me je opet strah zbog tog posebnog ljepila koje treba stavljati. Zbog naknadnog stavljanja hoće li to sve prioniti kako treba.
2. Zanima ne Airex, ljepi li se on isto posebnim ljepilom ili se premazuje smolom i vunom, koja je ujedno i "ljepilo".
3. Na kraju najsigurnije rješenje mi izgleda kombinacija vune 250 g, 400 g, rowing i coremat. Dobijem jedno tijelo a ipak imam neku toplinsku izolaciju i čvrstoću.
Možete li mi reći nešto o tome, ako planiram staviti sedam slojeva po trupu, naravno na preklopima i više, kako bi Vi posložili slojeve.
Moja sadašnja razmiščljanja (Gelcoat u dva sloja + ispuna aerofilom po potrebi + dva sloja 250 g vune + Rowing + tri sloja 400 g. vune + završni roving.) Volio bi ubaciti Coremat ili nešto slično, ali gdje?
borro je napisao/la:Groff je napisao/la:Moje skromno znanje govori da roving nikako ne more bit prvi ni zadnji sloj, mora bit pokriven z matun, zato ti je najbolje stavljat naizmjenično, Mata, roving, mata.
Pozdrav !
kakva glupost!!! bez uvrede, al od kud crpite ove stvari i ideje?????
josme je napisao/la:...sunce...jaaaaaakoooo....mozak....piiiiiišti..sve je ispreturano....
....nije za zamjeriti....
josme je napisao/la:marinb.zd je napisao/la:Toplinska izolacija mi je nepoznanica, odnosno ojačanje konstrukcije (jezgra)
1. Ovaj Teramant mi je zanimljiv, ali me je opet strah zbog tog posebnog ljepila koje treba stavljati. Zbog naknadnog stavljanja hoće li to sve prioniti kako treba.
2. Zanima ne Airex, ljepi li se on isto posebnim ljepilom ili se premazuje smolom i vunom, koja je ujedno i "ljepilo".
3. Na kraju najsigurnije rješenje mi izgleda kombinacija vune 250 g, 400 g, rowing i coremat. Dobijem jedno tijelo a ipak imam neku toplinsku izolaciju i čvrstoću.
Možete li mi reći nešto o tome, ako planiram staviti sedam slojeva po trupu, naravno na preklopima i više, kako bi Vi posložili slojeve.
Moja sadašnja razmiščljanja (Gelcoat u dva sloja + ispuna aerofilom po potrebi + dva sloja 250 g vune + Rowing + tri sloja 400 g. vune + završni roving.) Volio bi ubaciti Coremat ili nešto slično, ali gdje?
Termanto je ustvari isto što i Airex(komercijalni naziv)tj ekspandirana pjena...montira se ljepljenjem istom smolom kao i mat ,roving,coremat..
-sistem plastificiranja:gelcoat na dobro očišćenu površinu premazanu odvajačem,slojevi mata..preporučam na gelcoat najprije najmanje tri ruke što finijeg mata (250)onda staviš(preporuka) tzv kombimat (umjesto rovinga),nakon toga možeš mat 300 ili 400,sve šta staviš više fiberglasa(vune)povečava ti težinu pa računaj sa tim,stranice moraju biti čvrste ,jake i ne pretjerano debele..aerofil izbjegavaj on je samo za popunjevanje većih rupa,gelcoat u dva sloja super u tri još bolje..slojevi tanki inače puca,coremat ti je naizgled kao tkanina i njega mošeš stavljati na površine kao ojačanja umjesto termanta (štediš prostor)i lakše je raditi na zakrivljenim plohama...
M710 SEA PEARL je napisao/la:......... iz osobnog iskustva ti ne bi preporucija ...... kombimat ..... tesko je raditi s njim , narocito di su kantuni .........
borro je napisao/la:kakva glupost!!! bez uvrede, al od kud crpite ove stvari i ideje?????
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.