Nije to baš tako odokativno mpžda ali najsigurnije je na sistem " kap po kap" a za to treba :
1. !zvadit ventilić iz bosch pumpe. ( pazi da ti šušta ne iskoči jer če garant pasti negdje gdje je nečeš nači )
2. Napravit od malog komadiča stare visokotlčne cijevi savit cjev u luku cjev dužine 5-6 cm na jednom kraju mora imat mastavak da možeš našarafit na pumpu .
3. Kad si zašarafio tu cjev onda je našteliš da ti bude usmjerena u neku posudicu ili nešto da si ne livaš naftu po barki.
4. Napraviš si jedan komad gume na kraju staviš priključak da to možeš spojit na dovod goriva u bosch pumpu.
5. Skines dovod goriva sa bosch pumpe i na njegovo mjesto zašarafiš tu cijev koju si pripremio na drugi kraj ja uguram staru piriju ili ljevak te učvrstim da mi ne klapara.
6. Ručicu gasa na pola postaviš.
7. Digneš dekompresor da lakše vrtiš motor rukom.
8. Nasipaš nafte u ljevak ( može bit da če konstantno curit nafta , a može bit da neče uopče ) ako konstantno curi vrtiš zamajac rukom sve dok onog momenta dok na cijev ne počme ič kap po kap otprilike svake 3-5 sec ne kapne kap . Isto tako ako ne curi rukom lagano vrtiš zamajac dok ne počme curit pa onda opet da dobiješ situaciju kap po kap.
9. Kad dobijes to da imas kap po kap vidiš tj. očitaš kut paljenja na zamajcu
10. Smanjivanjem ili povečavanjem debljine brtve ispod bosch pumpe mjenjaš i kut paljenja
11. Pazi kako skidaš pupu i kako vračaš zbog klipiča i poluga gasa ako nisi to radio moraš malo obratit pozornost pronjuskaj po forumu pa malo i skontaš prije cjele rabote.
12. kad si sve to odradio vratiš ventilić i visokotlačnu cijev odzračiš sistem i pališ onda vidiš što si napravio.
Sreto !
Eto toliko na brzaka za 10min počinje utakmica ako sam što preskočio ima onih koji če uskočit i popravit.
PS. Iako je ovo tema Torpedo 18/24 a ne Torpedo 9 ovo vrejedi za Torpedo 18/24 samo što se kut gleda prema prvom cilindru a on je prvi do kopče a buduči da ti imaš 1 cilindar to bi tako trebalo bit.