Daklem, ovo je od gofa težine 4 kg, naletija na varalicu koju mi je Pape posudija
.... odvojiš meso od kosti i kože i staviš ga sa strane a od odvojenih "ostataka" s glavom napraviš riblji temeljac. Glavu pojedeš ka predjelo
a ostatak procidiš.
U teću posebno izdinstaš kapule, posoliš je da se "ubije", zatim dodaš 4-5 feta luka-češnjaka i poriluka 3-4 na komade, podliješ sa malo temeljca i pustiš da se kuva. Dodaš grančicu-dvi ružmarina (bez bodlji) i par lista lovora.
Orzo posebno iskuvaš u vodi s malo naslinovog ulja i malo vegete, da bude tvrđi i procidiš ga. Kumpire izrižeš na fete. Količina kumpira po želji. Kad je ovo u teči napravilo svoje, dodaš na komade izrizano meso gofa, poslažeš kumpire, dodaš 5-6 kapara (ja stavljam umisto kapara ukiseljeni motar), 2-3 deca bilog vina i osatak temeljca da pokrije sastojke u teći. Zavisi koliko oćeš da ti bude gusto jer se orzo razbumba kad ga raskuvaš. Kad su orzo i kumpiri gotovi, možeš koji kumpir smečit da dobiješ gustinu, Bez mišanja, samo okrići teču livo - desno a možeš i obrnutim smjerom
.... Mislim da nisam ništa zaboravija. Kako ispadne dosta, sutra je podgrijan još bolji ili odneseš višak bolesnom forumašu da se pokripi
Naravno, ovo trpi crno vino. U slast
P.S: Naziv ovog jela je "Sebičan felun"