Yanmar 3QM30H generalna ili zamjena

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Yanmar 3QM30H generalna ili zamjena

PostPostao/la salmat » 16. 06. 2014. (19:39)

Pozdrav

Evo ovako nakon sto smo skinuli glavu sa motora i ustvrdili da je probijena brtva , glava je dana na pregled i tlacenje povratna informacija dobivena od majstora je jedan ventil propustao ali se glava da sredit uz izmjenu ventila,gumica,sjedista,ravnanje itd. ce bit ko nova. E sad muci me to dali vaditi motor i dirati i donji dio motora odnosno skidati lezaje i karike s obzirom da neznam u kakvom je stanju taj donji dio i neznam zasto je uopce probila brtva i izgorio ventil osim nagadjanja i vjerovatno nemogu znati sta je dole dok ne smontiram glavu upalim ako bude htio i izmjerim kompresiju i pritisak ulja ,ono sta smo mogli napraviti onako cisto otprilike sad kad je glava skinuta da smo nalili naftu na klipove i pustili da stoji u raznim pozicijama hoda klipova i ona stoji vise od tri dana u svakom cilindru dok ne iscuri u karter. a s obzirom na cijene dijelova samo za uredit glavu koje sam dobio od tri ponudjaca :o :o :o ,kontam kolika ce onda investicija biti potrebna za pravu generalnu da mi se vec mota po glavi da to granici sa nabavkom drugog motora a sta opet sa sobom povlaci na sta ces naletit + modifikacije (propela, osovina ,nosaci i sta ti ja znam sta jos) :roll:.

I sad ni sam nisam pametan sta napraviti i na sta se odluciti, pa bih volio cuti vasa misljenja sta bi bilo bolje i pametnije.

Ako tema nije na pravom mijestu molim moderatora neka ne uzme za zlo i nek premjesti.

:wave:
salmat
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adriatic 7.90-Yanmar 3QM30

Re: Yanmar 3QM30H generalna ili zamjena

PostPostao/la som » 17. 06. 2014. (15:07)

Čisto sumnjam da su glavni i leteći ležajevi, karike, komplet brtvi, vodilice i gumice ventila, zamjena izgorjelog ventila i strojna obrada glave na granici cijene novog motora. Ako se sve napravi kako triba nije ništa lošije od novog motora.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Bodul009 » 17. 06. 2014. (15:26)

E i mene muči ista dilema samo ja imamam yanamar ysm 12 1 cilindar, trebao bi generalku ali kad sam pitao za dijelove :o
Kod kog si se raspitao za dijelove ja znam jedino iz Viškova nekog lika i iz Pule zastupnika za yanmar.
slika
Bodul009
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka

PostPostao/la salmat » 17. 06. 2014. (15:29)

som je napisao/la:Čisto sumnjam da su glavni i leteći ležajevi, karike, komplet brtvi, vodilice i gumice ventila, zamjena izgorjelog ventila i strojna obrada glave na granici cijene novog motora. Ako se sve napravi kako triba nije ništa lošije od novog motora.

Ne kostaju sigurno ko novi motor ali su troskovi reparature u granici rabljenih motora tih karakteristika svejedno hvala na misljenju znaci 1:0 za popravak idemo dalje :thumbup:
salmat
Member

PostPostao/la salmat » 17. 06. 2014. (15:34)

Bodul009 je napisao/la:E i mene muči ista dilema samo ja imamam yanamar ysm 12 1 cilindar, trebao bi generalku ali kad sam pitao za dijelove :o
Kod kog si se raspitao za dijelove ja znam jedino iz Viškova nekog lika i iz Pule zastupnika za yanmar.

Ja sam jos dobio ponudu od Motomarinera iz Trsta i sve ti je to tu negdje u 50 tak eura razlike po mom upitu, jedino sta je ovaj gosp.Darko na Viskovu blizu pa i ako nesto zapne ili ne odgovara nemoras se tramakat,mada ni Pula i Trst nisu preko svijeta :wave:
salmat
Member

PostPostao/la sampjer » 17. 06. 2014. (15:39)

a ovisi ti sta zelis, ja sam nedavno reparirao 2gm-a i sve skupa je izaslo oko 1200 eu. Iako sam mogao proci jeftinije sto se tice obrade. Moja ti je preporuka dati cukmanu glavu, bar je meni bilo najjeftinije od ostalih di san gleda. Sta se tice djelova , svi lezaji(iskljucujuci kopcu), semerinzi, set brtvi, i ostali potrosni materijal me izasalo oko 4k kn. Ja sam to gleda po principu ako idem uzeti polovan motor, opet moze bit macak u vreci, pa se odlucia na reparaciju svoga. Sto se tice nabavke dijelova, popises sta ti triba i zoves navelu i imd nautiku da ti posalju ponudu i vidis di ti je jeftinije. ja san lezaje i semeringe stavlja od skf-a.
sampjer
New Entry

Tip plovila: primorka

PostPostao/la som » 17. 06. 2014. (15:55)

Ima u Zagrebu Gregurek ( bar je bija prije koju godinu) strojna obrada, svi ležajevi, ventili i vodilice za 1/3 cijene od Yanmara. Voze i dan danas bez problema.
som
Old Senior Member

PostPostao/la salmat » 17. 06. 2014. (18:27)

som je napisao/la:Ima u Zagrebu Gregurek ( bar je bija prije koju godinu) strojna obrada, svi ležajevi, ventili i vodilice za 1/3 cijene od Yanmara. Voze i dan danas bez problema.

Sta oni imaju za prodaju ventile vodilice lezajeve i ostalo ili su samo strojna obrada ,a za koji motor si to radio :?:
salmat
Member

PostPostao/la som » 17. 06. 2014. (20:11)

Strojna obrada ali ima i ležaja, ventila, košuljica za cilindre, vodilica i šta ja znam šta sve ne. Ima li to on ili negdi nabavi ne znam ali bilo mi je turbo jeftino za Yanmara 1GM10.
som
Old Senior Member

PostPostao/la Jelenko » 17. 06. 2014. (22:54)

Novo je novo ali yanmari nisu jeftini a ipak su top, neusporedivo je to s drugim markama, polovno od yanmara je mačka u vrići, platices masno a ko ti kaze da je sve u redu, mislim da ti je najbolja solucija srediti tog kojeg imaš, tu znaš šta si napravia .Sve drugo ponovno ako nije yanmar opet si otiša na lošije, ako te motor zadovoljava i ako nećeš minjat brod u skoro vrime nemas se šta premisljat.
Jelenko
Ante 99, Jelenko, Kapetan Miki ... lupis

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Gajeta 6, 40, yanmar

PostPostao/la salmat » 18. 06. 2014. (11:46)

Jelenko je napisao/la:Novo je novo ali yanmari nisu jeftini a ipak su top, neusporedivo je to s drugim markama, polovno od yanmara je mačka u vrići, platices masno a ko ti kaze da je sve u redu, mislim da ti je najbolja solucija srediti tog kojeg imaš, tu znaš šta si napravia .Sve drugo ponovno ako nije yanmar opet si otiša na lošije, ako te motor zadovoljava i ako nećeš minjat brod u skoro vrime nemas se šta premisljat.

Vijerijem da je Yanmar top pogotovo ova starija generacija motora e sad dali me zadovoljava (znas ono da je bar jos par konja ili fali joj metar) ali to je sad manje bitno :D
uvazavan sugestiju i zasad sve naginje da ce biti sredit ovog ali volio bih cuti jos par misljenja i dogovorit se sam sa sobom sta napravit. :wave:
salmat
Member

PostPostao/la neli27 » 18. 06. 2014. (18:19)

Nemaš što puno razmišljat,ne škrtari na djelovima,daj mu što traži i bit če sretan i motor i ti,tako će ti služit puno god.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la salmat » 19. 06. 2014. (04:38)

:thumbup:
neli27 je napisao/la:Nemaš što puno razmišljat,ne škrtari na djelovima,daj mu što traži i bit če sretan i motor i ti,tako će ti služit puno god.

Zahvaljujem
3-0 za poprvak
salmat
Member

PostPostao/la rimin » 19. 06. 2014. (07:41)

Jelenko koji yanmar imaš ti u gajeti i koliko sati i koliko jestar.Ja isto mislim da je bolje reparirati samo majstor mira biti dobar i on zna koje komade od konkurencije se može staviti.
rimin
New Entry

Tip plovila: kaic

PostPostao/la salmat » 19. 06. 2014. (07:56)

rimin je napisao/la:Jelenko koji yanmar imaš ti u gajeti i koliko sati i koliko jestar.Ja isto mislim da je bolje reparirati samo majstor mira biti dobar i on zna koje komade od konkurencije se može staviti.

Mislim da ako se odlucim da se popravlja gledat cu da se slozi kako treba sa orginal komadima koliko god je to moguce. :)
salmat
Member

Sljedeća

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.