Pozdrav
Evo ovako nakon sto smo skinuli glavu sa motora i ustvrdili da je probijena brtva , glava je dana na pregled i tlacenje povratna informacija dobivena od majstora je jedan ventil propustao ali se glava da sredit uz izmjenu ventila,gumica,sjedista,ravnanje itd. ce bit ko nova. E sad muci me to dali vaditi motor i dirati i donji dio motora odnosno skidati lezaje i karike s obzirom da neznam u kakvom je stanju taj donji dio i neznam zasto je uopce probila brtva i izgorio ventil osim nagadjanja i vjerovatno nemogu znati sta je dole dok ne smontiram glavu upalim ako bude htio i izmjerim kompresiju i pritisak ulja ,ono sta smo mogli napraviti onako cisto otprilike sad kad je glava skinuta da smo nalili naftu na klipove i pustili da stoji u raznim pozicijama hoda klipova i ona stoji vise od tri dana u svakom cilindru dok ne iscuri u karter. a s obzirom na cijene dijelova samo za uredit glavu koje sam dobio od tri ponudjaca ,kontam kolika ce onda investicija biti potrebna za pravu generalnu da mi se vec mota po glavi da to granici sa nabavkom drugog motora a sta opet sa sobom povlaci na sta ces naletit + modifikacije (propela, osovina ,nosaci i sta ti ja znam sta jos) .
I sad ni sam nisam pametan sta napraviti i na sta se odluciti, pa bih volio cuti vasa misljenja sta bi bilo bolje i pametnije.
Ako tema nije na pravom mijestu molim moderatora neka ne uzme za zlo i nek premjesti.