Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
dendo je napisao/la:...Ja bi preporučio dobru šperu....
josme je napisao/la:dendo je napisao/la:...Ja bi preporučio dobru šperu....
...a ja nebi no to ...ja bi radio umjesto sa šperom ili mediapanom,odmah sa tankim pločama izlivenih u dve ruke sa matom 100...po sistemu rada kao u Van de Stadt sistemima..po ovome viđenome to se može tako izvesti...inače mi se sviđa model i samo naprijed..
cady je napisao/la:Dali sve to obrađuješ na CNC mašini ??
dendo je napisao/la:Pričali su mi jednom dečki koji su radili kalup za jedan naš ozbiljan projekt od 22stope(nažalost kasnije nije zaživio) da su sa oblaganjem kalupa(pozitiv) medijapan pločama imali velikih problema.Dešavale su im se deformacije uzrokovane promjenom vlažnosti zraka iako su radili u zatvorenom.Ne znam koliko su puta nakon kitanja i finalnog brušenja nastupala iznenađenja koja su ih dovodila do ludila.
Ja bi preporučio dobru šperu.Danas razlika u cijeni nije velika pogotovo ako se kalkulira da kvalitetno i čvrsto napravljen kalup može izdržati više od očekivanih par odljeva.
Za brušenje iznutra obavezno upotrebljavati drvene letve raznih dužina i debljina,zavisno od zakrivljenosti trupa na koje je ili zaljepljen ili čičak brusni papir.
Pohvale za projekt!
josme je napisao/la:Dužan sam ispravkujosme je napisao/la:dendo je napisao/la:...Ja bi preporučio dobru šperu....
...a ja nebi no to ...ja bi radio umjesto sa šperom ili mediapanom,odmah sa tankim pločama izlivenih u dve ruke sa matom 100...po sistemu rada kao u Van de Stadt sistemima..po ovome viđenome to se može tako izvesti...inače mi se sviđa model i samo naprijed..
..radijuse nije problem pratiti sa tako tankom plastikom...lakše nego sa drvom...uostalom na ova izrezana rebra treba još staviti i letvice da se dobije oblik...ovo kako je sad služi samo da se može započeti nešto raditi...
Trenutno korisnika/ca: mstim i 8 gostiju.