Kupujem Mariner 9,9 El, start sa komandama pa me zanima koja je razlika između Mariner motora i Mercury?
Vidim da imaju iste servisere a i potpuno su isti motori.
A Mercury je skuplji.
Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
Shile je napisao/la:Več samo letimičnim pogledom na sheme pri boat.net - u vidi se da su to idnetični motori.
Možda je razlika jedino kao u slučaju Husqvarn/Jonserd-a...ista firma, isti pogon, samo je razlika u toleranciji i kontroli.
Original Husqvarna se temeljito provjerava i idu dijelovi "perfektne" tolerancije izmjera tj. stvarne izmjere, dok su kod Jonsereda zaokružene nazivne izmjere...
Znači i tolernacijska polja su drugačija...IT01,IT,IT1,IT2...inženjeri strojarstva ili brodogradnje će znati o čemu pišem.
Uglavnom..Husqvarna i Jonsered NISU isti...Husqvarna je daleko kvalitetnije izrađena...ne znači to da je Jonsered lošija...nego su tolerancije i kvaliteta nešto (večinom zanemarivo) drugačija (lošija)...
Koliko ja znam ista stvar je i sa Mercury / Mariner ...
zorica je napisao/la:Nikakava razlika. Nekad prija da ali sad je to potpuno isti motor. Cak mislin da vise nema ni razlike u cijeni, ali nisan siguran. Ako i ima to je zanemarivo
Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju.