dalmatinka-ven 590

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: dalmatinka-ven 590

PostPostao/la skanap » 15. 03. 2009. (22:19)

odlicno je,lipo iskoristen prostor kojega uvik fali
ko neplati kurbu plati likara...:)
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: guc 7,15 sa kabinom volvo md21a 75 ks

PostPostao/la Trogiranin » 15. 03. 2009. (22:46)

Ikayke to možeš od bilo čega, ali bitno da je šta glađe ! Ovo su u stvari bila vrata od nekog starog ormara. Spojija sam da dobijem potrebni oblik u zrcalnom smislu. Spojeve sam sa unutrašnje strane zaoblija štukom tako da kad sam izvadio odljevak iz kalupa ne budu oštri bridovi. Kalup štukaš ( talk,smola i katalizator) da poravnaš neravnine, pokriješ eventualne rupe od vida za spajanje kalupa i sl. Ja ti nakon toga premažem sve razrijeđanim light prajmerom i kad se osuši pastom za kalupe. To namažem dvi tri ruke i svaku sljedeću ruku dobro suvom mekom krpom ispoliram. Nakon toga ide alkoholni odjeljivač i kalup je spreman. Uglavnom par dana zajebancije , brušenja, štukavanja i poliranja dok sam kalup središ. Nakon sve te zajebancije tek onda ide izrada klupe. Đelkot tri ruke . To možeš napravit u jednom danu. Sutradan plastificiranje. Prethodno iskrojena vuna prema kalupu. Izmješaš cca do ploa litre smole i katalizatora i udri valjkom . Ja napravim otprilike tu količinu koliko mogu sam izvaljat da mi se ne počne gelirat i tako redom do zadnjeg sloja.
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la ikayke » 15. 03. 2009. (22:50)

Trogiranin je napisao/la:Ikayke to možeš od bilo čega, ali bitno da je šta glađe ! Ovo su u stvari bila vrata od nekog starog ormara. Spojija sam da dobijem potrebni oblik u zrcalnom smislu. Spojeve sam sa unutrašnje strane zaoblija štukom tako da kad sam izvadio odljevak iz kalupa ne budu oštri bridovi. Kalup štukaš ( talk,smola i katalizator) da poravnaš neravnine, pokriješ eventualne rupe od vida za spajanje kalupa i sl. Ja ti nakon toga premažem sve razrijeđanim light prajmerom i kad se osuši pastom za kalupe. To namažem dvi tri ruke i svaku sljedeću ruku dobro suvom mekom krpom ispoliram. Nakon toga ide alkoholni odjeljivač i kalup je spreman. Uglavnom par dana zajebancije , brušenja, štukavanja i poliranja dok sam kalup središ. Nakon sve te zajebancije tek onda ide izrada klupe. Đelkot tri ruke . To možeš napravit u jednom danu. Sutradan plastificiranje. Prethodno iskrojena vuna prema kalupu. Izmješaš cca do ploa litre smole i katalizatora i udri valjkom . Ja napravim otprilike tu količinu koliko mogu sam izvaljat da mi se ne počne gelirat i tako redom do zadnjeg sloja.

Svaka cast na odgovoru, opsirno i vrlo razumljivo objasnjenje... veliko hvala...
ikayke
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka 5.90 Tohatsu 15KS

PostPostao/la Gaso » 15. 03. 2009. (22:57)

Odlčna izrada, pa tako i prezentacija, samo tako dalje :thumbup:
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Trogiranin » 15. 03. 2009. (23:05)

Gašo, pokupim nešto tu, nešto tamo uglavnom od Pravih majstora. Malo truda, mrvica volje i dosta upropaštenog materijala i to je to. Lijo stara znaš ti to jako dobro !
P.S. BETINA ??? Vidija sam neki dan jednu u lučici Zenta u moru ???

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la lucullus » 16. 03. 2009. (16:17)

skanap je napisao/la:gelkot(zamisa bi talka i smole i lopaticon navuka sve),hiprotect,primer pa intonik, a mogu i bez gelkota nisan ni sam pametan

đelkot ti se ne stavlja izvana nego samo u kalup, jer bi kod nanošenja đelkota izvana uvik bija lipljiv. za to postoji topkot moja preporuka ti je da prvo sve to dobro iskitaš (talkom ili poliesterskim kitom sa staklenim vlaknima), i izbrusiš da dobiješ skroz glatko i ravno i onda namažeš sa dvi ili 3 ruke topkota koji če popuniti sitne rupice koje ti ostanu nakon brušenja i sve poveže u jednu cijelinu . onda pituravanje podvodnog dila jedna još bolje dvi ruke light primer, dvi ruke high potect, dvi ruke hard racinga i imaš podvodni dio zaštičen kao beton.
Istina, nikad na taj način ništa nisam ulovio ali bitno je zabacivati...by porer
Godine prolaze ljubav ostaje,kad bi se moga rodit na bilo kojem mistu opet bi bira tebe i ovu ljubav istu.
lucullus
Member

Tip plovila: Pasara Jugoplastika,Fisher 17,G23 u fazi uređ

PostPostao/la opus » 16. 03. 2009. (16:19)

Trogiranin je napisao/la:Na gornju površinu di će se gazit i sidit dolaze protuklizna zrnca u pituru

Nisi mogao umjesto zrnaca u kalupu napraviti protuklizni otisak da lici na ostale protuklizne na barci?
opus
Senior Member

Tip plovila: A790

PostPostao/la Trogiranin » 16. 03. 2009. (16:28)

Pokušao sam isfrezati dio kalupa di to dolazi da bi mi to ostalo ispupčeno na odljevku, ali kao što sam već bio napisao kalup sam radio od nekih vrata od ormara i kad sam skinio frezerom prvi sloj ispod je bila neka jako loša iverica te se to nije dalo aekvatno urediti tako da sam na kraju od toga odustao i napravio ovako, jer sam i malo kratak sa vremenom. Već sam bio planirao brod vratit u more, a vjerovatno ne stignem još za sigurno dvadesetak dana. Na poslu radim do kasno i onda je već noć. Malo me spizdilo i vrijeme , kiša i hladnoća i tako ti dani prolete, a da sam iša ponovo pravit kalup od nekog drugog materijala jednostavno nisam ima više volje ni vremena za sve to .

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la skanap » 16. 03. 2009. (18:50)

evo i ojacanje sa strane
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: skanap; 16. 03. 2009. (20:17); ukupno mijenjano 2 put/a.
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

PostPostao/la Trogiranin » 16. 03. 2009. (19:00)

:thumbup: To meštre samo naprid dok vrime služi ! Evo i ja prije deset minuti uša u kuću . :wave:

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la skanap » 16. 03. 2009. (19:03)

zapuvala mi tramuntana pa me potrala u kucu :D sutra cu ako bude vrime bacit ovo sa dva boka u plastiku i onda san miran,ostaje mi puno laksi stvari ,primer na cili brod,pa pitura i u 5-6 dana san kraju sa piturama,moran jos nosace za motor stavit,pa u centar i prominit vrata i one banke sa strana
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

PostPostao/la Trogiranin » 16. 03. 2009. (19:18)

Eeee sad se na ovoj drugoj sličici sve dobro vidi ! Mislim da će to ispast skroz dobro kad se sve privede kraju. Pomalo do lita si sigurno gotov, ako vrime posluži pa i koji dan ranije. Mene jedino tješi šta idu duži dani i toplije pa ću moć kad dođen doma sa posla štogod napravit makar i pod svitlon, ali to ne volin jer se nevidi kako triba pogotovu kod gletanja i pituravanja. Dan je dan za te pic pic poslove. Inače neman još puno toga pa se nadam u more za misec dana najkasnije.

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la skanap » 16. 03. 2009. (19:26)

i ja planiran 01.05 najkasnije u more,a sta se tice priprememe za pituranje,najboje ti se vidu greske pod svitlom
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

PostPostao/la Trogiranin » 16. 03. 2009. (19:36)

Ma to je istina pogotovu nakon prve ruke, ali nakon cilog dana na nogama i u pokretu uveče ne vidin ni brod a kamoli šta drugo !

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la tg-boy » 16. 03. 2009. (19:50)

a sta bi ja reka , tri vikenda lipin iznutra pluto, na neostiku san cili misec srica da me koji pandur ne zaustavi , da iden puvat bilo bi smija. a evo i par slika, vidit cete nesto cudno....
08-03-09_1313.jpg
15-02-09_1613_resize.jpg
15-03-09_1659.jpg
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.